Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Aug 07, 2009, 04:20 AM
jaccies is offline
Find More Posts by jaccies
Registered User
Quote:
Originally Posted by ajbaker
Since I have been wanting to put wheels on the CF, I did it. I still have to paint all of the pieces. But, these pics are what I have before paint.
AJ
AJ,

you glued (with epoxy ?) a piece of normal wood onto the fuselage ?

Was CG ok now with the wheels?
Does it fly different now with wheels?
did you bought thoose wheels (5 cm wheels? ) at HC?
what endstops did you use for the wheels, cant see it on the picture
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 07, 2009, 10:30 AM
EDGEE400 is offline
Find More Posts by EDGEE400
Registered User
Hey aj im glad my fuse is not the only one that looks like a hot mess of wires!! I got tired of the rx being stuck behind the servos so mine looks just like that lol
Old Aug 07, 2009, 10:57 AM
ajbaker is offline
Find More Posts by ajbaker
Argue for your limitations
ajbaker's Avatar

Pieces and Parts


[QUOTE=jaccies]AJ,

you glued (with epoxy ?) a piece of normal wood onto the fuselage ?
Actually, I used hot glue.

Was CG ok now with the wheels?
Exactly the same

Does it fly different now with wheels?
Haven't flown it yet. But, I expect little or not change

did you bought thoose wheels (5 cm wheels? ) at HC?
Yes.

what endstops did you use for the wheels, cant see it on the picture
1/6" wheel collars from Tower Hobbies.

AJ
Old Aug 07, 2009, 10:58 AM
ajbaker is offline
Find More Posts by ajbaker
Argue for your limitations
ajbaker's Avatar
Quote:
Originally Posted by EDGEE400
Hey aj im glad my fuse is not the only one that looks like a hot mess of wires!! I got tired of the rx being stuck behind the servos so mine looks just like that lol
The planes that I have Eagle Trees Systems in are even worse. A much, much bigger mess.
AJ
Old Aug 07, 2009, 12:52 PM
jsec1992 is offline
Find More Posts by jsec1992
Registered User
AJ -
Yes, I got the ARF, but not from Philip. I'm located in Singapore - got it from an LHS. Didn't need those electronics so I did not get the RTF from HC. I'll get the Towerpro combo for the motor and ESC though (the one recommended by someone here).
That pic's helpful. Now I know what to expect in the fuse. Am using Spectrum's AR6200 - so I've got two RXs to stuff in there!

Jaccies -
Finally I know what goes where. Thanks to your pic! Looks like I may need a pair of chopstick to retrieve the y-cable from the front fuse opening.

OK - its almost 1am (Sat morning) where I am now. Need to be fresh for a couple of flights in the afternoon with my beaten-up trainer Cessna. Then if the wifey 'allows' start assembling the CF in the evening now that you guys have cleared up quite a few questions I had. Thanks again!
Old Aug 07, 2009, 03:21 PM
ajbaker is offline
Find More Posts by ajbaker
Argue for your limitations
ajbaker's Avatar
Quote:
Originally Posted by jaccies
AJ,

Does it fly different now with wheels?
I just got back from flying the CF with wheels. It seems like it might drag a very little tiny bit at the top of loops. But, I think that is just my imagination. So, No difference. I love ROG. For me, takeoffs and landings are just as much fun as flying.
AJ
Old Aug 09, 2009, 09:09 AM
yuengling is offline
Find More Posts by yuengling
Registered User
Hard to believe I posted this plane up last year in October and I STILL can't seem to find one in stock.

Sucks. Should have bought it when I first saw it.
Old Aug 09, 2009, 09:39 AM
saucisse is offline
Find More Posts by saucisse
Don't disturb the pilot !!!
saucisse's Avatar
Quote:
Originally Posted by yuengling
Hard to believe I posted this plane up last year in October and I STILL can't seem to find one in stock.

Sucks. Should have bought it when I first saw it.
After all this time you did not got a chance to get one??? Just use the email alert so when they receive some you'll know it
Old Aug 09, 2009, 10:04 AM
jsec1992 is offline
Find More Posts by jsec1992
Registered User
Been doing some interior design work in the fuse - how to fit everything in. Cut out a recessed area for the main AR6200 rx and a slot next to the battery for its satellite rx. The satellite rx will sit snugly in there once a 2200mah batt is inserted.

Thinking that the esc will have to pushed into the fuse since there's no space up front. Anyone encountered any problems with this? Will all the cables inside foul up the control rods?

The motor's got three black wires. How will I know which is to be connected to the red/black/yellow cables of the esc?

Thanks
Old Aug 09, 2009, 10:27 AM
garymcc is offline
Find More Posts by garymcc
Registered User

ESC - Motor wires


Quote:
The motor's got three black wires. How will I know which is to be connected to the red/black/yellow cables of the esc?
Connect the three wires in any order and test the motor. If it turns the wrong way swap 2 of the of motor-esc wires. A wire here being one ESC wire connected to one motor wire.
Old Aug 09, 2009, 11:05 AM
jsec1992 is offline
Find More Posts by jsec1992
Registered User
Quote:
Connect the three wires in any order and test the motor. If it turns the wrong way swap 2 of the of motor-esc wires. A wire here being one ESC wire connected to one motor wire.
OK. Will try this ASAP. I was concern that something may short if I connect the wires randomly. Thank you.

Anyone encountered problems with the messy wires inside getting into the way of the control rods, please let me know what you did to overcome it?

Thanks
Old Aug 09, 2009, 03:25 PM
EDGEE400 is offline
Find More Posts by EDGEE400
Registered User
My wires are way messy i simply wrap the extra length of wire and attach it to the rx with a small zipptie and push it back behind the servos no problems with the wire binding
Old Aug 09, 2009, 07:08 PM
michaehay is offline
Find More Posts by michaehay
The sky ate my homework!
michaehay's Avatar
Quote:
Originally Posted by ajbaker
Since I have been wanting to put wheels on the CF, I did it. I still have to paint all of the pieces. But, these pics are what I have before paint.
AJ
hi AJ, looks great. I'd like to do the same to my Easystar plane. Where dd you get the wheels from?

This mod loks like a nice belly save. I put clear tape under my plane's fuse but after a dozen landings the tape is disintegrating.

Thanks

Michael
Old Aug 10, 2009, 02:18 AM
ajbaker is offline
Find More Posts by ajbaker
Argue for your limitations
ajbaker's Avatar
Quote:
Originally Posted by michaehay
hi AJ, looks great. I'd like to do the same to my Easystar plane. Where dd you get the wheels from?

This mod loks like a nice belly save. I put clear tape under my plane's fuse but after a dozen landings the tape is disintegrating.

Thanks

Michael
The wheels work great. Here they are:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/s...idProduct=3892
I used .0625 music wire and some plastic tubing that I had laying around for stops.
Note: Sometimes they come in blue like mine did. So, roll the dice and get what you get.
BTW-The painting is done.
AJ
Old Aug 10, 2009, 02:20 AM
ajbaker is offline
Find More Posts by ajbaker
Argue for your limitations
ajbaker's Avatar
Quote:
Originally Posted by jaccies
AJ,

you glued (with epoxy ?) a piece of normal wood onto the fuselage ?

Was CG ok now with the wheels?
Does it fly different now with wheels?
did you bought thoose wheels (5 cm wheels? ) at HC?
what endstops did you use for the wheels, cant see it on the picture
Yup. Right here . For the wheels.
AJ.


Thread Tools