Thread Tools
Aug 27, 2017, 12:33 PM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by dugndeep
When I got my flysky cable,plugged it in,all I got was a warm USB plug and nothing else.Computer didn't recognize it or nothing so I figure something is wrong with the usb dongle and was going to purchase a cp2102 and make one myself.The FlySky data cable only has the red,yellow and black wire.I didn't know that an"S" video cable was the same plug as my FlySky FS-CT6B transmitter has.
WHO CAN HELP ME ~HOW TO CONNET TO PC WITHOUT Data Cable USB Download Line
MY TX IS FS-T6B TRAINER PORT PIN LIKE (https://static.rcgroups.net/forums/a...g?d=1242921852)
Sign up now
to remove ads between posts
Aug 28, 2017, 04:00 AM
Registered User
willy163's Avatar
Quote:
Originally Posted by ddt681027
WHO CAN HELP ME ~HOW TO CONNET TO PC WITHOUT Data Cable USB Download Line
MY TX IS FS-T6B TRAINER PORT PIN LIKE (https://static.rcgroups.net/forums/a...g?d=1242921852)
Hello.
You have to use a ttl serial to USB converter (just google "ttl usb converter") and connect TX-RX, RX-TX and GND-GND.

Bye,
Willy.
Aug 28, 2017, 11:52 PM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by willy163
Hello.
You have to use a ttl serial to USB converter (just google "ttl usb converter") and connect TX-RX, RX-TX and GND-GND.

Bye,
Willy.

my TX TRAINER port pin like this(https://static.rcgroups.net/forums/a...-Connector.jpg)
I just know the GND ,I don't know TX RX pin (WEAK SIGNAL===>TX!? +BAT===>RX!?)
And +BAT=12V....mabye burn broken ttl serial to USB
Aug 29, 2017, 01:37 AM
Registered User
willy163's Avatar
Quote:
Originally Posted by ddt681027
my TX TRAINER port pin like this(https://static.rcgroups.net/forums/a...-Connector.jpg)
I just know the GND ,I don't know TX RX pin (WEAK SIGNAL===>TX!? +BAT===>RX!?)
And +BAT=12V....mabye burn broken ttl serial to USB
Use THIS pinout.
Willy.
Aug 29, 2017, 10:50 PM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by willy163
Use THIS pinout.
Willy.
it's not work
my TX pin3 output 12V+
FS-T6B use FS-T4B Circuit board(http://www.rctw.net/data/attachment/...llpkd1p1h2.jpg)
and S-plug just 4 pin(http://www.rctw.net/data/attachment/...962291ch6g.jpg)
Aug 30, 2017, 12:10 AM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by dave1993
heres a pic of correct cp2102 to t6 wiring. if you recall you, angrybirdie, and i had a discussion back in post 4966. it turns out his diagram was wrong because that adapter is not labeled right. he figured this out later but did not bother to fix it so i took the liberty. so be aware that not all usb/serial adapters are labelled correctly which is the case here. rx is actually an output and tx is the input on this one. this is a constant source of trouble for noobs.

drivers are another problem area. there are only 2 types: cp2102 and pl2302. you must use the latest version from each mfg or things just wont work with latest windows. drivers downloaded from 3rd party sites are often outdated and another source of headaches.

also referring to 5v or ttl or 12v is a bad idea even though everybody does it. in fact levels do not matter at all. 12v works w/5v and visa versa. polarity is the real issue and people should use terms like "idel hi" or "idle low" not ttl or voltage which is virtually immaterial.
HOW do I know use cp2102 or pl2302
My TX is FS-T6B S-socket pin just 4 line (1: ppm signal;2:WEAK signal;3:BAT+12V;4:GROUND)
I don't know how to Collocation the line(ex:GND to GND)
My english very pool...just use CHROM translation to read
Aug 30, 2017, 02:21 AM
Registered User
willy163's Avatar
Quote:
Originally Posted by ddt681027
HOW do I know use cp2102 or pl2302
My TX is FS-T6B S-socket pin just 4 line (1: ppm signal;2:WEAK signal;3:BAT+12V;4:GROUND)
I don't know how to Collocation the line(ex:GND to GND)
My english very pool...just use CHROM translation to read
I'm sorry but I'm a little bit confused.
Are you sure it is the 6 channels model and not the 4 channel model?
HERE you can find the schematic of the 4 channel model and, yes, there are +12V and PPM signals at the connector.
Can you post a picture of the whole transmitter?
Thank you,
Willy.
Aug 30, 2017, 11:27 AM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by willy163
I'm sorry but I'm a little bit confused.
Are you sure it is the 6 channels model and not the 4 channel model?
HERE you can find the schematic of the 4 channel model and, yes, there are +12V and PPM signals at the connector.
Can you post a picture of the whole transmitter?
Thank you,
Willy.
I sure it's 6 channels TX BUT NO VR
ALL picture in HERE(https://www.dropbox.com/sh/5kxuq0ps9...5KQjpbG_a?dl=0)
Aug 31, 2017, 01:16 AM
Registered User
willy163's Avatar
Quote:
Originally Posted by ddt681027
I sure it's 6 channels TX BUT NO VR
ALL picture in HERE(https://www.dropbox.com/sh/5kxuq0ps9...5KQjpbG_a?dl=0)
The shape really looks like the 4 channels but your have the two switches on top, maybe the 5th and 6th channels.
Anyway, since in the bottom there are the 5 switches to reverse channels, I'm pretty sure that your radio is not programmable.
So no serial connection on your trainer port but only the PPM signal.
Sorry.

Bye,
Willy.
Aug 31, 2017, 01:21 AM
Registered User
willy163's Avatar
Just for comparison, this one is programmable and this is not.

Willy.
Aug 31, 2017, 03:23 PM
R.I.P, Aardvark.
F-111 John's Avatar
You have a FlySky T6B, not a FlySky CT6B. Willy is right, there is no computer interface in your radio.
Aug 31, 2017, 06:09 PM
Registered User
ddt681027's Avatar
Quote:
Originally Posted by willy163
The shape really looks like the 4 channels but your have the two switches on top, maybe the 5th and 6th channels.
Anyway, since in the bottom there are the 5 switches to reverse channels, I'm pretty sure that your radio is not programmable.
So no serial connection on your trainer port but only the PPM signal.
Sorry.

Bye,
Willy.
Thank you SIR
It seems that I bought the wrong
To begin to study the mixing function
Sep 03, 2017, 07:48 AM
R.I.P, Aardvark.
F-111 John's Avatar
If you are looking for a new radio, I would highly recommend the FlySky FS-i6. My CT6 died on me, so I replaced it with the FS-i6 and it functions almost exactly the same without the need to use a computer to program it.

Very handy to make minor tweaks to subtrim or endpoints when at the field. It also has more features such as built-in V-Tail mixing so you don't have to use up the three custom mixes, and full exponential throws on rudder, elevator, aileron.

I got mine from Banggood from the China warehouse, and got less than 2 week delivery.

https://www.banggood.com/FlySky-FS-i...rmmds=category
Sep 04, 2017, 05:02 AM
Registered User
ddt681027's Avatar
Thank you for your suggestion
This is my second TX
The TX is intended for my daughter to use
I have one FS-TH9XB firmware ER9X
Sep 21, 2017, 06:53 AM
Registered User
gabapentin's Avatar

Arduino radio for HK-T6A or Flysky FS-CT6B


Hi guys

If anyone have interest...

there's one project to upgrading T6A CT6B or any other 4/6 channel RC transmitter with Arduino and oled display

you can see on this RCGroups link

https://www.rcgroups.com/forums/show...9#post38304403


Quick Reply
Message:

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product X8---new 2.4GHz Radio System ASSAN Radios 5745 Mar 15, 2017 10:31 AM
Yippee! New 2.4GHz DSM radio - New standard? PrasadL Scratchbuilt Indoor and Micro Models 12 Jun 03, 2013 07:03 AM
For Sale NEW - 2.4GHZ 2 channel Pistol R/C system SRM Cars - Cars and Parts (FS/W) 0 Oct 22, 2008 09:39 AM
FS: 1x Used 1x New 2.4ghz Wireless video cameras with receiver Nik-rc Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 4 Nov 30, 2004 07:21 PM