Thread Tools
Sep 28, 2008, 08:27 AM
Bouras Slope Flyers
FRIDAY_2008's Avatar
Help!

No servo movement after installing new motor


Hi

I have a Cessna T206 (Famous - Winsky or whatever, as it seems that there are many manufacturers for this model). It used to fly on a Towerpro 2408-21.

Minutes ago I installed a new motor and esc. When i connected everything up and gave power, a problem occurred. Motor was running good, but only gave me one beep and i had no servo movement. Everything is connected correct. Forgot to mention that receiver is flashing when on power (Master not the satellite - Satellite is rock steady)

Any ideas why i don't have servo movement and receiver flashing ?

(I tried to bind again and again, but no good)
Sign up now
to remove ads between posts
Sep 28, 2008, 08:54 AM
Deletedfor proving Nauga wrong
Try the RX + servos, without the ESC with a 4 cell battery pack, to see if it functions and can bind. It sounds like you blew the RX somehow.
Sep 28, 2008, 09:09 AM
Bouras Slope Flyers
FRIDAY_2008's Avatar
If i blew it, would it still has its lights on ?
Sep 28, 2008, 09:10 AM
Deletedfor proving Nauga wrong
try the test... then you can answer it.
Sep 28, 2008, 09:13 AM
Bouras Slope Flyers
FRIDAY_2008's Avatar
Actually i can't do it, as i don't have the battery you mention :-(
Sep 28, 2008, 09:51 AM
Bouras Slope Flyers
FRIDAY_2008's Avatar
Everything turned to be ok. It seemed that i didn't made all the connections correct.

Dumbass for once more.
Sep 28, 2008, 11:50 AM
Team Hitec, Customer Support
Xpress..'s Avatar
Well, you figured your problem out didn't you?

And for future reference, eBay is the worst place to buy rc electronics from, unless they're by known and trusted manufacturers, and are in NIB condition.
Sep 28, 2008, 01:46 PM
Bouras Slope Flyers
FRIDAY_2008's Avatar
Never had any problem with gear bought from Ebay. Even a Gulang gyro i ve bought, though i thought it caused me a problem, it turned out to be a broken tooth in tail belt at a heli i have.

This doesn't mean of course i will never encounter a problem.

For the history : I have connected wrong the esc with the throttle pin in the receiver.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question No servo movement :o( - crystal is good Thermalin Radios 4 Oct 07, 2007 10:42 AM
Help! No Servo Movement (out of production receiver) Thermalin Hitec/Multiplex USA 4 Oct 05, 2007 03:08 PM
Rant Help! No servo/motor response starlifter Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 5 Nov 22, 2003 12:32 PM
Eclipse problem, end of stick movement yet no servo travel DaveP Hitec/Multiplex USA 2 Jul 22, 2003 01:04 PM
new motor for edge..no help from RRC foss1997 Sport Planes 3 Mar 05, 2002 07:43 AM