Thread Tools
Jan 29, 2012, 05:14 AM
There's magic in those wings !
khaled_abobakr's Avatar
Hi ..

Does any one know where the RSSI pin on the Futaba R6208SB

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXAVCR&P=V

I did search this forum .. but I didn't find it.

Thanks a lot for your help

Khaled
Sign up now
to remove ads between posts
Feb 05, 2012, 05:21 PM
Registered User
mrdakota's Avatar

NER-549 JR 9ch RSSI pin


Here is mine,
Name: NER-549Xrssi.jpg
Views: 251
Size: 307.9 KB
Description:
Feb 06, 2012, 11:59 AM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
Any idea where we can get the RSSI out of a Futaba R137F?

Feb 06, 2012, 12:12 PM
Registered User
bamabaxter's Avatar
need a picture of the inside
top and bottom of the board
Feb 07, 2012, 02:29 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI
Any idea where we can get the RSSI out of a Futaba R137F?

You can see if the inside looks like the 136 https://www.rcgroups.com/forums/show...0&postcount=95

I have modified my 136 to 7ch by just adding one resistor and capacitor. So i guess the pcb are the same.
Feb 07, 2012, 02:34 PM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
Quote:
Originally Posted by Megafluffy

I have modified my 136 to 7ch by just adding one resistor and capacitor. So i guess the pcb are the same.
Yes... i just did the photos of the 137 and the board seems the same as the 136.. so i guess same pins? And its just solder 2 wires to those two? need to solder resistances or capacitors between like in the Coronas?



Feb 08, 2012, 01:30 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI
Yes... i just did the photos of the 137 and the board seems the same as the 136.. so i guess same pins? And its just solder 2 wires to those two? need to solder resistances or capacitors between like in the Coronas?



No, one wire. You see both pads is connected by a track on the pcb, you can choose which pad you solder to.

No need for resistor or capacitor if you connect it to a high impedance input. I you are connecting it to a input like the eLogger temp1 for rssi on the osdpro, you need a buffer.
Last edited by Megafluffy; Feb 08, 2012 at 01:37 AM.
Feb 08, 2012, 02:38 AM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
thanks


I would be connecting it to Ikarus OSD
Feb 26, 2012, 03:01 PM
beginner
[QUOTE=bakchos;16409800]Finaly got this thing done, i had to build a dimmer for my soldering iron to get it cooler.

I question tho, when the Transmitter is off, i have 0.87 Volt, when on at 100 % i get 1.07 Volt, and when the transmitter is in the microwave i get 1.25 Volt.

So it looks like it get higher when strenght is weak, but gets lower when turned off, is that common ?



Did you figure it out? i get 1.02 when Tx is 1m from Rx and 0.8 when off.
I get so confused seeing people writing that the Rssi increase when poorer signal, and decrease when better. I thought is was the more volt the better your signal was??
Mar 14, 2012, 01:46 PM
Registered User
Nice
Mar 17, 2012, 11:07 PM
Guess Who's Back? :D
paintz2007's Avatar
Has anyone pulled out the rssi on a Futaba r309dps? is it the same as a r319dps?
Mar 22, 2012, 12:35 AM
Member #1
Teamsherman's Avatar
Anyone know how i can display RSSI on my Osd Pro with a FrSky D8R-II plus or D8R-II?

Cheers,

Alan.
Mar 22, 2012, 01:14 PM
Registered User
g00bd0g's Avatar
Quote:
Originally Posted by Teamsherman
Anyone know how i can display RSSI on my Osd Pro with a FrSky D8R-II plus or D8R-II?

Cheers,

Alan.
You can buy (or make) one of these.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...+rssi&_sacat=0

http://www.fpvuk.org/forum/index.php...db1fbf1d575528
Mar 26, 2012, 03:17 PM
Moderately Dangerous
TwoHeadsBrewing's Avatar
Quote:
Originally Posted by g00bd0g
Wouldn't this also work?

Take the Tx port and ground from the side of the D8R-II/PLUS, and solder to dpcav.com's buffer board?
Mar 29, 2012, 03:43 PM
Registered User
man1024's Avatar
Quote:
Originally Posted by caall99
Bumping this. I assume there are a lot of people interested, but not forward enough to ask for proper guidance.

Thanks.
I found solution for you, just get new Tx and Rx with build in RSSI. LOL.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale usb cable for futaba/hitec pin (round 6 pins) jaas75 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Sep 05, 2008 12:34 AM
Pots for Futaba conquest transmitter hcastell Electric Plane Talk 2 Sep 12, 2001 08:14 AM
Make your own DIN plug for Futaba TX! pullin-gs Electric Plane Talk 0 Sep 06, 2001 08:05 PM
WTB: Hitec 555 rx for Futaba ( Slope Nut Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Jul 28, 2001 08:54 PM
Programming manual for Futaba 7UAF gwh Electric Plane Talk 3 May 31, 2001 12:43 AM