Thread Tools
Old Oct 10, 2011, 08:19 AM
renatoa is offline
Find More Posts by renatoa
Registered User
Which of them, they are many ?
For Futaba FASST compatible, see my post some pages ago, about Frsky receiver.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 28, 2011, 02:32 PM
guy1a is online now
Find More Posts by guy1a
FPV! and nothing else matters.
guy1a's Avatar
Hi there

any one know by any chance the RSSI pin for this futaba clone ?
it is FRSKY TFR6

thanks
Old Oct 29, 2011, 05:43 AM
Megafluffy is offline
Find More Posts by Megafluffy
Registered User
Quote:
Originally Posted by guy1a View Post
Hi there

any one know by any chance the RSSI pin for this futaba clone ?
it is FRSKY TFR6

thanks
Hi,

Yoy have to look at the other side for the RSSI signal. And you will probably find the seme IC that is on the 8ch version. so see here: https://www.rcgroups.com/forums/show...&postcount=235

But did not use the RSSI signal on my 8ch clone, because if you fly in a noisy environment, it could give you falsely high rssi voltage. Instead I used the signal to the green led, and put a low pass filter on it. This signal will indicate lost packages, so it will tell you the quality of received signal.
Old Oct 30, 2011, 04:46 PM
guy1a is online now
Find More Posts by guy1a
FPV! and nothing else matters.
guy1a's Avatar
thank you, Megafluffy

i will soon check it out.
Old Oct 31, 2011, 09:05 AM
paulinfrance is offline
Find More Posts by paulinfrance
Living in the south of France
paulinfrance's Avatar
I have the FRSKY
TFR8S and the (post 235) component on mine is
2724DH
0322VJ is it the same ?,
anyone got the information on my old Futaba PCM 1024 FP-R139GP,,
pretty please,,,,
Old Oct 31, 2011, 02:31 PM
Megafluffy is offline
Find More Posts by Megafluffy
Registered User
Quote:
Originally Posted by paulinfrance View Post
I have the FRSKY
TFR8S and the (post 235) component on mine is
2724DH
0322VJ is it the same ?,
anyone got the information on my old Futaba PCM 1024 FP-R139GP,,
pretty please,,,,
If you want us to help you find the rssi signal, you have to provide us with close up pictures of both sides of the receiver pcb. (No, you cant use your phone to take the pictures, we must be able to read all the info on the IC's)
Old Nov 01, 2011, 08:23 AM
paulinfrance is offline
Find More Posts by paulinfrance
Living in the south of France
paulinfrance's Avatar
The only problem is i can't find anywhere on this site to import my images, and no album !.
Old Nov 01, 2011, 11:17 AM
EugeneFlorida is offline
Find More Posts by EugeneFlorida
KJ4YYJ
EugeneFlorida's Avatar
Quote:
Originally Posted by paulinfrance View Post
The only problem is i can't find anywhere on this site to import my images, and no album !.
Under submit reply

click Manage Attachments
Old Nov 02, 2011, 02:27 AM
paulinfrance is offline
Find More Posts by paulinfrance
Living in the south of France
paulinfrance's Avatar
Great thanks here are the pictures of my FRSKY TFR8S,
Old Nov 02, 2011, 03:34 AM
renatoa is offline
Find More Posts by renatoa
Registered User
Yes, it's the same. Second picture.
Old Nov 02, 2011, 06:20 AM
paulinfrance is offline
Find More Posts by paulinfrance
Living in the south of France
paulinfrance's Avatar
Thanks, i will have a go this afternoon,,,,,,,,,,,
Old Nov 05, 2011, 03:13 PM
chatch15117 is offline
Find More Posts by chatch15117
Suspended Account
Please help me!!! I have two Dynam 2.4GHz receivers.

Pictures/info here: https://www.rcgroups.com/forums/show....php?t=1534176

Thanks!
Old Nov 06, 2011, 05:17 PM
sharonx is offline
Find More Posts by sharonx
Registered User
sharonx's Avatar
I have orangeRX and RSSI out (self soldiered) to RVOSD. at which value (%) I should excpect fail-safe ? 0% ? 30% ? Thanks.
RCG Plus Member
Old Nov 06, 2011, 05:21 PM
chatch15117 is offline
Find More Posts by chatch15117
Suspended Account
I'd have 75% loss set for RTH but you'll get glitchy at around 60% packet loss. For safety if you don't want RTH needed keep it under 50% packet loss. The loss increases sharply. It'll go from 60% loss to 80-90% loss in a few hundred meters.
Old Nov 06, 2011, 05:21 PM
sharonx is offline
Find More Posts by sharonx
Registered User
sharonx's Avatar
Quote:
Originally Posted by Freedom35 View Post
I found this image at a Russian R/C forum (here: http://forum.rcdesign.ru/f90/thread1...ml#post1803437)

Attachment 3205801

And I gave it a try. The pin selection is a header between the two boards, so I used the other side for convienence sake. I read 560 mV max and 145 mV min. I hope RVOSD can calibrate to such a small swing.

Attachment 3205802 Attachment 3205803 Attachment 3205804 Attachment 3205805 Attachment 3205806 Attachment 3205808 Attachment 3205809 Attachment 3205810

Cheers.

Jeff
Well ? did the RVOSD gave good reading ? when do you get failsafe ?
RCG Plus Member


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale usb cable for futaba/hitec pin (round 6 pins) jaas75 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Sep 05, 2008 01:34 AM
Pots for Futaba conquest transmitter hcastell Electric Plane Talk 2 Sep 12, 2001 09:14 AM
Make your own DIN plug for Futaba TX! pullin-gs Electric Plane Talk 0 Sep 06, 2001 09:05 PM
WTB: Hitec 555 rx for Futaba ( Slope Nut Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Jul 28, 2001 09:54 PM
Programming manual for Futaba 7UAF gwh Electric Plane Talk 3 May 31, 2001 01:43 AM