Aeromodelarski kamp Divcibare 2008 - RC Groups
Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Jul 20, 2008, 04:35 PM
boca55
Discussion

Aeromodelarski kamp Divcibare 2008


Miroslave evo ja sam postavio ovaj izvestaj sa kampa umesto Voje

Izveštaj sa aviomodelarskog kampa Divčibare 08Pod pokroviteljstvom ministarstva za omladinu I sport I VSS održan je aviomodelarski kamp Divčibare 08.Ovo je bio 8.po redu organizovani kamp u kontinuitetu.Neposredna organizacija ovog kampa bila je poverena AK”Modelar.”Baza kampa bila je u hotelu Maljen na Dičibarama.Kamp je odrzan u terminu od 7-13jula.
Učesnici kampa bili su deca uzrasta od 12-16god.Praktično osnovci I srednjoškolci.Učesnici kampa bili su iz četiri kluba I to AK” Modelar” Beog.,AK»Free Flyer» Beogr, AK» Sremska Mitrovica» i AK» Kosovska Mitrovica».Program koji je unapred utvrdjen sproveden je u celosti. Satojao se u tome da uz učenje osnovnih zakona aerodinamike i učenja pravila FAI-a deca juniori osposobe da praktičnim radom izrade uz pomoć instruktora svoj takmičarski rekvizit.Aviomodel koji su izradili bio je model Utva.Ovaj model spada u kategoriju P-20.To su modeli na pogon gumom raspona krila ne većeg od 500mm.Završna kruna programa kampa bilo je ogledno takmičenje na kome su učesnici trebali da pokažu šta su sve naučili od opšteg poznavanja aerodinamike i pravila ove kategorije koje je propisao FAI. Na ovom kampu program je sproveden u celosti.Ukupno je bilo 19(devetnaest) juniora i 6. nastavnika.koji su radili po istom programu.Na kraju kampa juniori klubova dobili su diplome kao i nastavnici budući instruktori aviomodelarstva.Oni će moći u svojim klubovima da obučavaju nove polaznike i pomoći u omasovljavanju baze našeg juniorskog sporta.Moram da naglasim da su polaznici na testovima pokazali zavidno znanje FAI pravila takmičenja.Sa modelima koje su napravili polaznici kampa moći će da učestvuju na prvenstvu Srbije i ostalim takmičenjima koje će organ. članovi klubovi VSS.Uz ovaj izveštaj prilažem spisak učesnika kampa kao i pregled dobijenih poena na praktičnom i teoretskim ispitima.Kamp je ostvaren neposrednim učestvovanjem org.kampa članova AK»Modelar» i to:
1.Miloslav Pavelka –instruktor aviomodelarstva
2.Stefan Pavelka - instruktor aviomodelarstva
3.Stojković Vojislav- instruktor aviomodelarstva
Da naglasim da je ishrana u hotelu bila odlična kao i sva ostala usluga.Nije bilo bolesti dece.Koristili smo dosta pogodnosti Divčibara.Svakodnevno smo imali jutarnju gimnastiku sa laganim trčanjem.Išli smo na pešačke ture po obeleženim stazama.Uz obilje kiseonika zbog bujne vegetacije sve se ovo povoljno odrazilo na poboljšanje zdravstvenog stanja dece a i ostalih učesnika kampa.Pogotovo na decu iz gradskih sredina.Direktor kampa Divčibare 08
Datum
16.07.2008g
Beograd
Stojković Vojislav AK” Modelar
Sign up now
to remove ads between posts
Jul 20, 2008, 08:15 PM
Serbia Moderator
molenjin's Avatar
Hvala Boco. Organizator zasluzuje sve pohvale, a nadajmo se da u Srbiji sledi skora "renesansa" modelarstva, sa vise mladih modelara, modela i takmicenja.
Jul 23, 2008, 06:54 AM
Serbia Moderator
molenjin's Avatar

Jos slika


Voja Stojkovic je poslao jos par lepih fotki sa modelarskog kampa. Kliknite da vidite sliku u punoj velicini.Quick Reply
Message:

Thread Tools