Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Nov 30, 2006, 07:42 PM
expo is offline
Find More Posts by expo
Registered User
expo's Avatar
Question

Help! Why don't all my servos work?


I'm new to electric stuff and have set up many a glow plane's electronics but this has me stumped....

I bought all new stuff, 30a ESC, foamy motor, micro servos, Corona 4 ch rx. Plugged the ESC motor plug in ch 3 and the motor works fine. Plugged the servos in the remaining 3 positions and only one of the terminals work a servo; tx controls aileron only. The other two won't control a servo at all but all the servos will work in the aileron positition. This has to be something easy that I can't comprehend. Any suggestions for me?
Last edited by expo; Nov 30, 2006 at 08:08 PM.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 30, 2006, 08:34 PM
dmiller746 is offline
Find More Posts by dmiller746
I havent decided yet
try not hooking up the esc and use a seperate rx pack in the throttle channel
Old Nov 30, 2006, 08:35 PM
Tom Frank is online now
Find More Posts by Tom Frank
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
Start by eliminating possible causes. You said all the (same?) servos work in CH1 (aileron), but not in CH2 and Ch4, right. So, it's not bad servos, and I'll assume you had the servos plugged in the correct way on the other channels (I HAD to ask... done it many times myself in spite of paying attention when I plug them in!)

Next I'd swap in a different RX... if all the channels work, it's NOT a TX problem and likely IS an RX problem.

If you get similar results with a different RX, I'd start checking the TX.
Last edited by Tom Frank; Nov 30, 2006 at 08:40 PM.
Old Nov 30, 2006, 10:25 PM
expo is offline
Find More Posts by expo
Registered User
expo's Avatar
I tried using another battery pack---same thing---tried tx on another plane--worked fine--Tom, you were right on; the servo plugs were plugged in backwards in 2 & 4.

I assumed they should all go in the same way like my other rxs. I had to stagger them in their slots. (like the diagram on the rx showed) Thanks for the helpful responses. They saved me a restless night. Expo
Old Nov 30, 2006, 10:52 PM
expo is offline
Find More Posts by expo
Registered User
expo's Avatar
^^^
Old Dec 01, 2006, 12:26 AM
Tom Frank is online now
Find More Posts by Tom Frank
Dance the skies...
Tom Frank's Avatar
Quote:
Originally Posted by expo
I tried using another battery pack---same thing---tried tx on another plane--worked fine--Tom, you were right on; the servo plugs were plugged in backwards in 2 & 4.

I assumed they should all go in the same way like my other rxs. I had to stagger them in their slots. (like the diagram on the rx showed) Thanks for the helpful responses. They saved me a restless night. Expo
Woohoo! It was as simple as that? Glad it's resolved... have a great flight!


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help - Why can't I fly my GWS Corsair geoff_s14 Parkflyers 34 Dec 11, 2004 06:55 AM
Why don't the chatroom work for my computer? Ryan Nau Site Chat 0 Oct 10, 2002 07:29 PM
Why don't my NMH packs work....? rcav8r2 Batteries and Chargers 6 Sep 11, 2002 10:37 AM
Why don't my servos keep their neutral point settings? tempest411 Electric Sailplanes 17 Feb 20, 2002 07:29 AM