Thread Tools
Jun 06, 2001, 05:52 PM
SJ
SJ
Registered User
SJ's Avatar

What is wrong with my servo


If I move my TX stick to full output, the servo ofcourse moves full travel. But at the end of full travel it moves back a little bit. As if it overshootes the "stop" and then moves back.
The servo does that in both directions, and only at full movement of the TX stick. And Im sure its the servo, because i have two servos mixed together for my delta, and only one has this problem.

Why??? What´s wrong with it.?

Hope you understand what i mean, as my explenation might not be too good.

Sign up now
to remove ads between posts
Jun 06, 2001, 07:54 PM
Registered User
Andy W's Avatar
I understand what you mean, that's quite odd, but does it do it only at speed?
..a
Jun 07, 2001, 04:50 AM
SJ
SJ
Registered User
SJ's Avatar
hmmm...

Just looked again. It only does this in one direction. And yes, it only does it when i move the stick quickly. If i move the stick slowly, the it works normaly.

Is something rotten inside my servo ?
Its a MS-X3
Jun 07, 2001, 07:38 AM
Registered User
Andy W's Avatar
Just sounds like 'lag' to me. The little motor is spinning like crazy to get the arm there as quickly as possible, but it's overshooting a little, so it backs up to compensate. You probably won't (shouldn't) be using 100% of the travel anyway, so it shouldn't be an issue.
Just make sure there's no play in the arm in any position.
..a
Jun 07, 2001, 09:14 AM
Registered User
Quote:
Originally posted by SJ:
If I move my TX stick to full output, the servo ofcourse moves full travel. But at the end of full travel it moves back a little bit. As if it overshootes the "stop" and then moves back.
The servo does that in both directions, and only at full movement of the TX stick. And Im sure its the servo, because i have two servos mixed together for my delta, and only one has this problem.

Why??? What´s wrong with it.?

Hope you understand what i mean, as my explenation might not be too good.


What servo brand is it? Hitech??

I've heard of something about Hitech servos from the LHS.. But I'm not suggesting that's the problem.




Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion What's wrong with my quad setup? r722134 Beginner Multirotor Drones 8 Mar 27, 2017 11:58 AM
Discussion What is wrong with my x220 wizard? Sinaril Mini Multirotor Drones 6 Mar 11, 2017 10:01 AM
Help! what is wrong with my scratch built piper cub j3 mohsenfjs Crash Discussion 10 Nov 18, 2016 07:13 PM
Question What's wrong with my Rossi 60? bluesky123 Engines 3 Oct 23, 2016 06:18 PM
Question Whats wrong with my Cherrios?? haxawsnavy Mini Multirotor Drones 2 Oct 22, 2016 09:22 PM