Thread Tools
Old Sep 24, 2005, 09:14 AM
Annette38 is offline
Find More Posts by Annette38
Registered User

Service Menu for JR 9303 / JR PCM9XII


Help to get into the Service Menu of the JR 9303 / JR PCM9XII
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 25, 2005, 04:53 PM
theaton56 is offline
Find More Posts by theaton56
Registered User
Can I ask why you need it ?
Old Feb 27, 2008, 03:45 PM
sonnyk88 is offline
Find More Posts by sonnyk88
Registered User
Anyone has any idea how to get to 9303 service menu, I have two 9303s, mode 1 & mode 2. I tried to convert the mode 1 to mode 2. So far, I got the sticks completed by moving, spring, rachet, digtial trim and analog trim. So, now the mode 1 radio is in mode 2 format except the some of switches. One of thing I noticed the different on mode 2 mainboard, there are two 9 pins connectors for each stick, the 1st three is for digital trim connection. Mode 2 has digital trim connection under right stick while mode 1 has the digital trim connection under left stick. Basically, one of 9 pins connector will has 1st three pins empty depend on with mode you're in. Analog trim has a fixed location, a 3 pins single connector.

But I cannot find the setup menu to swap the throttle and elevator controls. If I use the mode 2 main board onto mode 1 radio, the control channels are corrected. So, I guess service menu should let you switch between two modes and set mode programming onto mainboard as well as calibrate the pot resistance limit. If not, I have resolder the pots from throttle to elevator and by vesa and hope both pots resistance are very close that does not affect the travel limit too much.
Last edited by sonnyk88; Feb 27, 2008 at 04:28 PM.
Old Feb 27, 2008, 06:59 PM
theaton56 is offline
Find More Posts by theaton56
Registered User
Entering the service mode will not do anything for you as its a hard wire jumper on the pcb that inhibits user stick mode. Even if you do change the jumper, you have to carry out a complete system reset and you will lose all model memories.
Old Feb 27, 2008, 09:00 PM
sonnyk88 is offline
Find More Posts by sonnyk88
Registered User
mac_man, Can you point me to jumper location on PCB ? My radio is new, I dont have any model setup on memories yet. Will the system reset mess up the radio configuration values which require to re-calibration, etc ?
Old Feb 28, 2008, 03:17 AM
theaton56 is offline
Find More Posts by theaton56
Registered User
Quote:
Originally Posted by sonnyk88
Will the system reset mess up the radio configuration values which require to re-calibration, etc ?
Yes as a system reset & reboot (so it picks up new hardware config) erases the entire memory. This will cause you a problem on your throttle stick as you have physical travel limiters fitted.
Old Mar 14, 2008, 07:01 PM
billias is offline
Find More Posts by billias
Registered User
Quote:
Originally Posted by mac_man
Yes as a system reset & reboot (so it picks up new hardware config) erases the entire memory. This will cause you a problem on your throttle stick as you have physical travel limiters fitted.
So how do we enable Service menu on PCM9X/9303 and How do we make a FULL reset on our radio?

I am interested on this knowledge! (please pm me)
Old Apr 23, 2008, 06:39 PM
oli~d is offline
Find More Posts by oli~d
Registered User

x9303 service menu?


i have a gimble and a pot that are not centering. would love to access the service menu, and avoid sending to horizon. they've worked on it twice now, and i'm tired of eating the shipping costs. does anybody have a procedure for this??
Old May 18, 2008, 06:10 PM
hilgert is offline
Find More Posts by hilgert
Buyin', Tryin' and Flyin'
hilgert's Avatar
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=866144

Enjoy...

-Hilgert
Old Jun 20, 2008, 01:46 PM
starmoon007 is offline
Find More Posts by starmoon007
Registered User
Quote:
Originally Posted by hilgert
I followed this post and get faild on my 9xII.

Is anyone else get successed on getting in service menu on 9xII?
Old Aug 05, 2008, 06:50 PM
marcgode is offline
Find More Posts by marcgode
Registered User

i did succeed changing 9303 spektrum radio from mode 2 to 1


just unsolder jumper sj5 ( sj 5 and sj 6 are open ) then in the engineer menu completely reset your radio and it becomes mode 1
now change the springs recalibrate your sticks and done
Old Aug 18, 2008, 10:48 PM
WingMan18 is offline
Find More Posts by WingMan18
Registered User
oops, posted in wrong thread. Sorry.
Last edited by WingMan18; Aug 18, 2008 at 10:50 PM. Reason: My bad, there's no delete post button :(
Old Sep 26, 2008, 03:20 PM
kankrz is offline
Find More Posts by kankrz
Registered User

how about analog trim?


Quote:
Originally Posted by marcgode
just unsolder jumper sj5 ( sj 5 and sj 6 are open ) then in the engineer menu completely reset your radio and it becomes mode 1
now change the springs recalibrate your sticks and done

Yeah , but how did you manage with analog trim on throtle ?
Was it hard to move it to the left side ?

regards Krzysztof
Old Dec 18, 2009, 12:43 AM
alcastan is offline
Find More Posts by alcastan
Registered User
alcastan's Avatar
Well I changed my xp9303 from mode 2 to 1, I needed to sell it and the person who wanted it flies in mode 1, I did everything as read in various posts, but as I wanted the analog trim in the right side as the throttle, I had to make some adjustments,

.-first, swapped both analog and digital to their final place,
then I changed the polarity of the 3 cables, since now they are in other direction, I changed 1 to 3 and 3 to 1,

.-next changed the digital 3 cables to the PCB side of where now the elevator is, if you don't do it this way the digital trim wont work when you change the SJ5 and SJ6 to open for the radio to know that now is mode 1 instead of mode 2,

.-when all the wiring and spring relocating is finished, it's time to desolder the SJ5 and enter the service menu to calibrate the sticks, after doing all this,

Now I have a mode 1 fully working with 3 digital and 1 analogue trims, so for everyone saying it could not be possible, here is the explanation on how to do it.

Alejandro,
Last edited by alcastan; Dec 18, 2009 at 12:49 AM.
Old Nov 13, 2012, 09:50 AM
Madmax1965 is offline
Find More Posts by Madmax1965
Watt me worry?
Madmax1965's Avatar
Anyone know the access code to the service menu for the JR XG-8 Eight channel TX....I need to re-calibrate the pots.

Thanks in advance.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FAQ Accessing the JR XP6102 Service Menu hilgert Volenti Non Fit Injuria Extrema 68 Jan 26, 2009 06:03 PM
Wanted JR 9303 For Airplanes TX only chadvicki Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 3 May 15, 2006 10:35 PM
For Sale WTT Funtana 40s & Brand New SAITO .72 for JR 9303 or Futaba 9CHP/CAP Hoverboy26 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Nov 16, 2005 12:05 PM
JR X347 service menu query aduncan Radios 0 Sep 09, 2005 07:39 PM