Thread Tools
Old Apr 08, 2005, 09:28 PM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User

Pats Brakes cable layout?


Does anyone have the cables set up with the steering servo in the lower position (pic, diagram)? I can't seem to set the brake cables up correctly. Do I need to put the steering servo in the upper position?

Also I pulled the brake wire out from the cable and it will not go back in. Is the a trick to get the wire in?
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 09, 2005, 12:41 AM
mollycbr123 is offline
Find More Posts by mollycbr123
STeve B in NC
mollycbr123's Avatar
Lorenzo has a very good section on installing Pat's brakes on his website, which also shows the servo setup and connections. I don't think it has anything about how to thread a cable back together.

http://www.rcbikes.com/

HTH

STeve B in NC
Old Apr 09, 2005, 07:25 AM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User
Ya, I took a look there but the diagram shows the servo in the top position. I was wondering if anyone has it with the steering servo in the lower position like mine.
Old Apr 09, 2005, 09:28 AM
northern monkey is offline
Find More Posts by northern monkey
into z50/cz100 resto's
northern monkey's Avatar
hi mate dunno if this helps....





carl
Old Apr 09, 2005, 10:40 AM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User
Quote:
Originally Posted by northern monkey
hi mate dunno if this helps....





carl
That set up also has the steering servo in the top postion. I was trying to avoid swapping mine around. Is that the only way to set it up?
Old Apr 09, 2005, 10:44 AM
northern monkey is offline
Find More Posts by northern monkey
into z50/cz100 resto's
northern monkey's Avatar
i may be misunderstanding the situation but my steering servo is in the bottom on the other side..... i've looked at lorenzo's nitro setup and his steering servo is at the top....
Old Apr 09, 2005, 10:45 AM
hercdriver7777 is offline
Find More Posts by hercdriver7777
Team Extreme! Team Twisted!
hercdriver7777's Avatar
Does this: https://www.rcgroups.com/forums/show...&page=47&pp=15

help?
Old Apr 09, 2005, 11:29 AM
pat1967 is offline
Find More Posts by pat1967
Registered User
Quote:
Originally Posted by edv2122
Does anyone have the cables set up with the steering servo in the lower position (pic, diagram)? I can't seem to set the brake cables up correctly. Do I need to put the steering servo in the upper position?

Also I pulled the brake wire out from the cable and it will not go back in. Is the a trick to get the wire in?
The cables may get a kink on the end, if you trim them they should fit back in smoothly. As for the cable brackets, there made assuming you use the top servo as the brake/throttle servo, as they mount directly on the servo ears.

There's nothing stopping you from using the lower servo as your brake/throttle, but you have to mount the bracket off the frame instead of the servo, coz the cables will foul on the frame spacers.

I actually have a few brackets that were cut by mistake, that actually suit the use of the lower servo. If you're happy to wait, I can drop one in the mail for you. Just let me know.

Pat
Old Apr 09, 2005, 11:45 AM
mollycbr123 is offline
Find More Posts by mollycbr123
STeve B in NC
mollycbr123's Avatar
Why dont you just switch positions of the servos? The steering works fine using the top servo.
Old Apr 09, 2005, 12:14 PM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User
Quote:
Originally Posted by hercdriver7777
Yes that does help. I am going to try it the way you have it set up.

Pat, if I can't get it to work the way hercdriver7777 has it then I will PM ya about the other brackets if you don't mind.

I can switch the servos but I was trying to get away with less work.
Old Apr 09, 2005, 12:36 PM
pat1967 is offline
Find More Posts by pat1967
Registered User
Quote:
Originally Posted by edv2122
Yes that does help. I am going to try it the way you have it set up.

Pat, if I can't get it to work the way hercdriver7777 has it then I will PM ya about the other brackets if you don't mind.

I can switch the servos but I was trying to get away with less work.
Thats cool ...
Old Apr 09, 2005, 12:43 PM
scaulfi is offline
Find More Posts by scaulfi
Big thrills w/o hospital bills
scaulfi's Avatar
Hey Pat!,.. it's 2am! What are you doing up..?

I'm off to bed..
Old Apr 09, 2005, 01:00 PM
pat1967 is offline
Find More Posts by pat1967
Registered User
Quote:
Originally Posted by scaulfi
Hey Pat!,.. it's 2am! What are you doing up..?

I'm off to bed..
lol ... Enjoying the quiet!
Old Apr 09, 2005, 06:42 PM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User
OK, uncle. I give up. I've tried the servo in both top and bottom positions none of which work. Each time I try to set it up something does not line up or fit. Does anyone really have this kit on a nitro NF? Many of the pics I have seen are on an electric which has one less arm (throttle) to connect. Or they do not have the steering damper on. I would really love to see this kit on a nitro NF. If you have have it on a nitro NF what alterations did you have to do to get this kit to work? Am I really this dumm?(don't answer that) Did I get the wrong kit?
Old Apr 09, 2005, 07:43 PM
edv2122 is offline
Find More Posts by edv2122
Registered User
I just noticed what was different between mine and hercdriver7777's bike. The throttle servo was reveresed on mine. I needed to open it up and move the servo cable so it would fit back in the bracket. Now mine looks just like hercdriver7777. It lookes like I may need to shorten the front right cable though to get it to work. Going back in........


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Wanted - Pats Brakes JDCrow Motorcycles 4 Aug 05, 2007 07:18 AM
Question Pats Brakes?? yodafm1e Motorcycles 2 Mar 24, 2007 10:09 AM
Question Pats Brakes? guardian707 Motorcycles 6 Mar 03, 2007 01:10 PM
Discussion couplers for pats brakes nitro_nutts Motorcycles 2 Jan 23, 2006 09:09 PM
TT Nitro with Pats brakes. GAZ NITRO Motorcycles 25 Aug 24, 2005 10:55 AM