Thread Tools
Oct 03, 2019, 04:05 PM
Registered User
Thread OP
Discussion

XICOY telemetry adaptor


Hi I have a wren 54 Heli with a XICOY v10 fadec. Iíve connected a XICOY jeti telemetry adaptor ti data port on fadec and ext port on receiver. While model is sitting idle turbine not running in getting strange rpm values and egt values ok radio.

If I plug the data port in instead of adaptor all is fine. System is powered directly by 2s 7.4v lipo direct to receiver port which them feeds fadec and spartan vortex gyro.

Itís seems like the adaptor is sending or picking up strange interference from somewhere.

Any ideas??


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sign up now
to remove ads between posts
Oct 03, 2019, 04:43 PM
Registered User
Thread OP
Just an update. I found plugging power into Spartan Gyro instead of direct into receiver has stopped the spikes. I then tried to have power into spartan followed by backup power into receiver and as soon as I plug power into receiver the spikes start again. There must be some sort of data interference when power is plugged into receiver.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro


Quick Reply
Message:

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Balance adaptor for DJI props W/ flats Jasper Q Multirotor Drone Talk 2 Oct 03, 2015 12:28 PM
Discussion Xicoy Valve V2s jescut Power Systems 0 Aug 22, 2015 04:32 AM
Discussion Xicoy ECU Bad Glow Error Jose.Mondragon Jet Turbines 9 Jul 21, 2014 09:30 PM
Discussion Bolt on prop adaptor or collet adaptor..? boiko Multirotor Drone Talk 8 Mar 04, 2013 04:01 PM
Discussion xicoy manual start instructions edgeflyer1 Jet Turbines 2 Feb 09, 2011 06:20 PM