Thread Tools
Old Jan 07, 2017, 08:44 PM
cblackburn1099 is offline
Find More Posts by cblackburn1099
Registered User
Discussion

Hitec X1 mini connect error check main port


hi all..

brand new (2 days) X1 mini charger, brand new batteries (2s-4s) all come up with "connect error check main port" after a few seconds when i try to charge them.

my other charger is fine, the batteries are either xt60 or deans so it's not the little banana adapter cable.

Any ideas what to check because the manual just says "battery connection wrong" with ZERO hint as to which port it is.

the battery reads fine with the battery meter it reads all the cells and also the (really bad) charge master software controls and reads the cell voltages correct.

i'm kinda screwed as we have our first multi GP race this weekend and i was hoping to get some practice in before tomorrow afternoon
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 07, 2017, 09:32 PM
cblackburn1099 is offline
Find More Posts by cblackburn1099
Registered User
with and without the balance lead connected
Old Jan 09, 2017, 12:23 PM
Xpress.. is online now
Find More Posts by Xpress..
Team Hitec, Customer Support
Xpress..'s Avatar
Try disabling the cell warning function:

-Navigate to the System Settings menu
-Enter into the menu, then locate a menu called "Bal. Connection"
-Turn the function from ON to OFF

Then try to charge again.
Old Jan 09, 2017, 02:33 PM
cblackburn1099 is offline
Find More Posts by cblackburn1099
Registered User
Quote:
Originally Posted by Xpress.. View Post
Try disabling the cell warning function:

-Navigate to the System Settings menu
-Enter into the menu, then locate a menu called "Bal. Connection"
-Turn the function from ON to OFF

Then try to charge again.
i've tried that.... tried factory reset. still the same. it has to be a hardware error. my other hitek X1mini charger has no problems.
Old Jan 09, 2017, 05:56 PM
Xpress.. is online now
Find More Posts by Xpress..
Team Hitec, Customer Support
Xpress..'s Avatar
Quote:
Originally Posted by cblackburn1099 View Post
i've tried that.... tried factory reset. still the same. it has to be a hardware error. my other hitek X1mini charger has no problems.
Where are you located?
Old Jan 09, 2017, 06:07 PM
cblackburn1099 is offline
Find More Posts by cblackburn1099
Registered User
Quote:
Originally Posted by Xpress.. View Post
Where are you located?

daytona beach fl
Old Jan 09, 2017, 06:27 PM
Xpress.. is online now
Find More Posts by Xpress..
Team Hitec, Customer Support
Xpress..'s Avatar
Quote:
Originally Posted by cblackburn1099 View Post
daytona beach fl
Give us a call and we can help you out:

858 748 6948
Old Jan 09, 2017, 06:31 PM
cblackburn1099 is offline
Find More Posts by cblackburn1099
Registered User
Quote:
Originally Posted by Xpress.. View Post
Give us a call and we can help you out:

858 748 6948
awesome. i will do that tomorrow, thanks


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale hitec X1 touch single port charger jcarlton15 Cars - Trucks and Parts (FS/W) 0 Sep 12, 2016 09:45 AM
For Sale hitec X1 touch single port charger jcarlton15 Cars - Cars and Parts (FS/W) 0 Sep 12, 2016 09:44 AM
Help! Turnigy Accucel 6 - Connect Error Check Main Port Varekai Batteries and Chargers 11 Dec 04, 2015 04:27 PM
Discussion Hitec RCD Inc. X1+ AC Single Port AC/DC Charger i love nachos Hot Online Deals 1 Nov 20, 2015 05:13 PM
Discussion Reaktor 300x2 wont charge lipos, main port error and low volts? Other questions markm75 Batteries and Chargers 6 Nov 09, 2015 05:39 PM