EZ-GUI Ground Station for Android - Page 2 - RC Groups
Thread Tools
Mar 08, 2016, 05:34 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by oize
If you want to try new version, it is here:
https://www.dropbox.com/s/6yp85f669z...52248.apk?dl=0
I haven't published it yet because I have to finish few things.
The followMe orbit mode has been much improved, should be faster and more fluid. Also you can set a radius.

New mode added : "Wand". Point the phone in the desired direction and press volume down key. Copter will stay a set distance from you and you can move it by pointing and pressing volume down key.
Awesome, i'm speechless! Will test it today.

Quote:
Originally Posted by Nutt
What would happened if the FC looses connection with the phone ?
As you are in PosHold mode when using the FollowMe modes the copter just stays there if losing connection to phone
Sign up now
to remove ads between posts
Mar 08, 2016, 09:21 AM
Registered User
@Oize,
was not able to test the new features, had major problems with new INav 1.0.1
First need to downgrade to 1.0 and then tomorrow is a new day.
Mar 08, 2016, 09:48 AM
Registered User
eziosoft's Avatar
Quote:
Originally Posted by Nutt
What would happened if the FC looses connection with the phone ?
During FollowMe the FC is in position hold mode so when the phone stops sending new position (because ie connection is lost), model will stay at the last position and wait.
Mar 08, 2016, 09:49 AM
Registered User
eziosoft's Avatar
Quote:
Originally Posted by Schalonsus
@Oize,
was not able to test the new features, had major problems with new INav 1.0.1
First need to downgrade to 1.0 and then tomorrow is a new day.
What is going on with your iNav? I saw that you have really strange problems with 1.0.1.
Mar 08, 2016, 11:09 AM
Registered User
I really dont know. This isnt comparable in any way to version 1.0
Maybe its the BIQUAD filtering? Or my copter just dont like it, need some new sd cards, lost one last crash so have none for blackbox.

Flashed 1.0 again but now its dark outside, will test your new stuff tomorrow.
Mar 09, 2016, 10:15 AM
Registered User
I think i will use 1.0 in the future until a different firmware than 1.0.1 is released.
Tested the new modes today:
-FollowMe ok
-In Front, not working, copter flying straight above me
-Orbit, works smooth, but a bit oval (could be the 35km/h wind)
-Wand, perfect. Really like this feature.

In which modes should the "distance set" work?

Will upload test video tomorrow.
Mar 09, 2016, 01:09 PM
Registered User
eziosoft's Avatar
Quote:
Originally Posted by Schalonsus
I think i will use 1.0 in the future until a different firmware than 1.0.1 is released.
Tested the new modes today:
-FollowMe ok
-In Front, not working, copter flying straight above me
-Orbit, works smooth, but a bit oval (could be the 35km/h wind)
-Wand, perfect. Really like this feature.

In which modes should the "distance set" work?

Will upload test video tomorrow.
Distance set works in every mode except "Normal".
Thanks for the feedback.

I don't have possibility to test it in real life so I only test it in very simple simulation.
Mar 09, 2016, 01:26 PM
Registered User
Ok good to know then i will test distance in these modes. Not done yet.
As said "infront" made some truble. Maybe tomorrow new sd cards arrive then i can log the flights.
Mar 09, 2016, 01:57 PM
Registered User
eziosoft's Avatar
Quote:
Originally Posted by Schalonsus
Ok good to know then i will test distance in these modes. Not done yet.
As said "infront" made some truble. Maybe tomorrow new sd cards arrive then i can log the flights.
InFront has now speed limit. You have to move faster than 0.5km/h ( in theory)
Mar 10, 2016, 10:57 AM
Registered User
Tested the "Distance" feature and its working.
What is not working anymore is "InFront". With standard EzGUI app it is working.
And "Orbit" was also more a oval again with the new app today. Or the middle point is not correct. With the standard app it looked more round if i remember correctly.
INav 1.0 - EzGUI (Orbit & Wand) (4 min 32 sec)
Mar 10, 2016, 01:02 PM
Registered User
It was working perfectly but after I purchased the unlocker I wasn't able to connect anymore. I even reformatted my phone to factory defaults erased everything and installed a fresh copy of EZ-GIU to no avail; still unable to connect..

My mobile phone is a Zenfone2 (ZE551ML).
Mar 10, 2016, 01:25 PM
Registered User
How do you connect FC with phone? BT, OTG, Wifi?
Mar 10, 2016, 11:37 PM
Registered User
eziosoft's Avatar
Quote:
Originally Posted by Schalonsus
Tested the "Distance" feature and its working.
What is not working anymore is "InFront". With standard EzGUI app it is working.
And "Orbit" was also more a oval again with the new app today. Or the middle point is not correct. With the standard app it looked more round if i remember correctly.
https://youtu.be/mG4L0iU0TcY
Thanks for testing and feedback. I'll look at InFront asap. I wanted to make it smarter and probably broke something.

For Orbit nothing really changed. Only the refresh rate of the new point is faster. Not sure why it looks like oval in real life. I can hear a lot of wind on the video, probably this is the cause.

I will try to add some more logic to compensate the wind.
Mar 11, 2016, 09:22 AM
Registered User
Yes could be the wind, was around 30-35km/h
Mar 11, 2016, 09:27 AM
From Norway
Any update on my issue about black kox log? Is it only me having issues?