Thread Tools
Nov 13, 2013, 08:12 AM
Registered User
Poll

Naza m lite gps drift problem


There are many threads stating an unfixable drift exists with GPS for the NAZA M LITE. It seems that this drift lasts for about 4 minutes and then the Naza M Lite functions normally. I am not referring to TBE... just a constant drift in normally the same direction that goes away after 4 minutes.

This is after proper setup, compass calibration and following all info in the manual.

Please leave an poll answer.. Yes?? or No?? or say you do not have the Lite version.

Thank you.
Last edited by Bill Yonescu; Nov 13, 2013 at 09:30 AM.
Sign up now
to remove ads between posts
Nov 13, 2013, 09:15 AM
Registered User
Yes, mine drifts.
Last edited by Bill Yonescu; Nov 13, 2013 at 09:31 AM.
Nov 13, 2013, 12:25 PM
Registered User
Yes, same here
Nov 13, 2013, 04:05 PM
Registered User
4x4boy's Avatar
Mine does too
Nov 13, 2013, 04:28 PM
Registered User
Mine is rock solid now and was the first day I had it. Well over 75 flights.
I was starting to wonder why I haven't used it on all my birds instead of my Naza-M's and Wookong !!
Nov 13, 2013, 04:52 PM
Registered User
4x4boy's Avatar
Quote:
Originally Posted by marcuskeeler
Mine is rock solid now and was the first day I had it. Well over 75 flights.
I was starting to wonder why I haven't used it on all my birds instead of my Naza-M's and Wookong !!
Do U have a pic or video of your set up? Also, do you let it sit for a few mins before a flight?

Thanks
Aaron
Dec 08, 2013, 07:40 AM
tricopterist
Yes, initial drift problem here also
Dec 08, 2013, 06:44 PM
Registered User
Mine drifts too mostly to the right .Seems to help if you let it sit 5 minutes or so after gps lock is achieved. Not always though.
Dec 13, 2013, 12:55 PM
Registered User
Yes mine drifts for ~ 4 mins
Dec 13, 2013, 01:01 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by marcuskeeler
Mine is rock solid now and was the first day I had it. Well over 75 flights.
I was starting to wonder why I haven't used it on all my birds instead of my Naza-M's and Wookong !!
Please confirm that you are in GPS mode when you have no drift..

Thank you..
Feb 25, 2014, 04:22 PM
Registered User
mine really drifts
Apr 03, 2014, 11:59 AM
AKA Shane
hz6b9k's Avatar
Mine drifts too. Settles down after about 3 min.
Apr 03, 2014, 09:54 PM
Registered User
Mine is to the right also.
May 02, 2014, 04:42 AM
Registered User
two different naza-m lite boxes drift too. both in GPS and ATTI mode

problem goes away if I wait for 3-5min after booting up
May 04, 2014, 11:26 AM
Registered User
I have one that does, and one that doesn't running in separate quads. Both quads are set up the same. It seems like the one that drifts needs more time to either warm up or latch onto more satellites and then its stable?