Thread Tools
Old Nov 03, 2013, 09:24 AM
electro212 is offline
Find More Posts by electro212
Registered User
Discussion

2.4 bluetooth ground station dji


Greetings

I have the dji 2.4 blue tooth ground station and for the life of me can not get the blue tooth to pair with my ipad

WHAT AM I DOING WRONG ???????????????

Thank you
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 03, 2013, 09:54 AM
Magnus Lindgren is offline
Find More Posts by Magnus Lindgren
Registered User
Magnus Lindgren's Avatar
Pair? You open the GS app and connect. Not through iPad settings -> Bluetooth, just through the app.
Old Nov 03, 2013, 10:21 AM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
Turn on your BT on your iPad. Power the Ground Link with BT. I would also power your multi rotor without props. You can see if the Air LInk and the Ground Link are connected and communicating. Then turn on your GS app. It will search for the BT link. The first time it will ask you to register the connection. You should be fine. If not, I have found that turning off the iPad then turn it back on while holding down the button on the face of the iPad. It resets it to the default values. One time I had to do that about 4 times but eventually got it to connect.
Site Sponsor
Old Nov 03, 2013, 10:54 AM
electro212 is offline
Find More Posts by electro212
Registered User
the blue tooth has a red light on
Old Nov 03, 2013, 10:58 AM
Magnus Lindgren is offline
Find More Posts by Magnus Lindgren
Registered User
Magnus Lindgren's Avatar
Make sure that all parts (ground end, air end, BTU) has the latest firmware.
Old Nov 03, 2013, 11:00 AM
easyfly51 is offline
Find More Posts by easyfly51
Registered User
I had problems also, then had to upgrade firmware on tax and rc make sure take off props or big surprise. Having problems using flight sim mode, says does not support blue tooth, real mode, works, no flights yet
Old Nov 03, 2013, 11:23 AM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
There are still some issues with iOS 7. That is why I did not upgrade my iPad from v 6.1.3. It has all the functionality. I am not a big fan of iOS 7.xx
Site Sponsor
Old Nov 03, 2013, 11:28 AM
Magnus Lindgren is offline
Find More Posts by Magnus Lindgren
Registered User
Magnus Lindgren's Avatar
Flight sim mode is probably an issue with Naza, because i can use flight som on my A2.
Old Nov 03, 2013, 11:38 AM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
Quote:
Originally Posted by Magnus Lindgren View Post
Flight sim mode is probably an issue with Naza, because i can use flight som on my A2.
I actually can use it on my Naza 2 and my A2. But I am not running iOS7.
Site Sponsor
Old Nov 03, 2013, 11:42 AM
Magnus Lindgren is offline
Find More Posts by Magnus Lindgren
Registered User
Magnus Lindgren's Avatar
Quote:
Originally Posted by Tahoe Ed View Post
I actually can use it on my Naza 2 and my A2. But I am not running iOS7.
Then it is a problem with Naza and iOS7 regarding flight sim. A2 + flight sim + iOS7 = works perfect.

I think it is quite simple. The BTU and datalink doesn't handle any communication protocol, the FC does. That's my theory..
Old Nov 03, 2013, 11:53 AM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
I just upgraded everything from the DJI website. I have like 10 applications on my desktop. It is a chore to keep them current. Plus the fact that I am a Mac guy so my DJI computer is a little HP netbook. Not the ideal platform but it uses XP and is rock solid.
Site Sponsor
Old Nov 03, 2013, 12:47 PM
easyfly51 is offline
Find More Posts by easyfly51
Registered User
Quote:
Originally Posted by Tahoe Ed View Post
I actually can use it on my Naza 2 and my A2. But I am not running iOS7.
I am running ios7 on iPad and naza 2. How could I get flight sim mode to work. Don't know if I can roll back iOS
Is this a dji problem
Thanks
Old Nov 03, 2013, 12:51 PM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
I don't think that you can do that. It is an Apple problem. Many apps are having problems with iOS7. They will fix it.
Site Sponsor
Old Nov 03, 2013, 04:55 PM
electro212 is offline
Find More Posts by electro212
Registered User
sounds like I need to sit back and wait
Old Nov 04, 2013, 09:57 AM
easyfly51 is offline
Find More Posts by easyfly51
Registered User
Quote:
Originally Posted by electro212 View Post
sounds like I need to sit back and wait
It should work in flight mode, did you get this to work yet! I wish my flight sim would work but have to wait for new version of ipad version 7. Looks like roll back not possible.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI Ground Station Software / Manual hover.ch Multirotor Electronics 3 Mar 30, 2014 09:05 PM
Sold DJI 2.4ghz Ground Station for WK-M $125 vic20owner Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 3 Sep 26, 2013 04:26 AM
Sold BRANDNEW DJI Wookong+IOSD+2,4 Datalink+50 waypoints+Bluetooth LED PredatorUAV Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 2 Jun 20, 2013 11:23 PM
Discussion DJI WKM / Ground Station Poll hover.ch Multirotor Electronics 1 Feb 04, 2013 04:10 PM
Sold COMPLETE Aerial AV Setup: DJI S800/Z15/WKM (NIB), video ground station, Lipo station skivvie Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Feb 03, 2013 12:53 PM