Thread Tools
Old Nov 15, 2013, 09:01 PM
carbow is offline
Find More Posts by carbow
Registered User
I am not sure if this Carbon-Z Cub video has been shared.
E-Flight Carbon-Z Cub in 3D - AMAZING! (6 min 17 sec)
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 15, 2013, 09:08 PM
RealGambler is offline
Find More Posts by RealGambler
Way to many airplanes!
Quote:
Originally Posted by carbow View Post
I am not sure if this Carbon-Z Cub video has been shared.
Shhht, post 3132... But since it's one of my favorite for the Cub, it's ok. I truly hope this guy fly it again, with a closer shot from the cameraman....
Old Nov 15, 2013, 10:42 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
Hi there i just set up my cub and am having the same issue. Motor cuts out when any control surface is used. I would greatly appreciate it if you found a solution that you could share it with me. I cant seem to find an answer.

Thanks
Old Nov 15, 2013, 10:50 PM
rocket_33 is offline
Find More Posts by rocket_33
Registered User
Are you running it in stock configuration? Meaning 6S pack, or are you running a lower voltage. Sounds like it could be Low Voltage Cutoff
Old Nov 15, 2013, 10:58 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
Quote:
Originally Posted by rocket_33 View Post
Are you running it in stock configuration? Meaning 6S pack, or are you running a lower voltage. Sounds like it could be Low Voltage Cutoff
Im running a 6s pack, and i get the six beeps when i connect the batterie
Old Nov 15, 2013, 11:05 PM
rocket_33 is offline
Find More Posts by rocket_33
Registered User
Ok, I am sure someone will respond. I don't know as I pulled the stock ESC out as soon as I got it so not sure
Old Nov 15, 2013, 11:07 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
Thanks for trying
Old Nov 15, 2013, 11:16 PM
BPINE is offline
Find More Posts by BPINE
Registered User
BPINE's Avatar
someone had this same problem and it is on this thread, I can't remember for sure what the problem was but I will look and see if I can find it.
Old Nov 15, 2013, 11:16 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
ok i just put my throttle trim to minimum and it didn't cut off, is that a proper fix or i could have problems leaving it like that ?
Old Nov 15, 2013, 11:28 PM
Prof100 is offline
Find More Posts by Prof100
Registered User
Prof100's Avatar
Quote:
Originally Posted by ssreaper View Post
ok i just put my throttle trim to minimum and it didn't cut off, is that a proper fix or i could have problems leaving it like that ?

The throttle trim should make no difference. Where was the throttle trim set before you moved it to the minimum?
Old Nov 15, 2013, 11:32 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
Quote:
Originally Posted by Prof100 View Post
The throttle trim should make no difference. Where was the throttle trim set before you moved it to the minimum?
sorry i guess it was because i had taken off the prop, with no prop it didnt cut out, but with the prop on the motor it cuts out as soon as i use any of the other control surfaces.
Old Nov 15, 2013, 11:46 PM
Watts cooking is offline
Find More Posts by Watts cooking
Registered User
Watts cooking's Avatar
I had the same problem it was a bad esc. Went into the LHS I bought it from and they gave me a new esc no problem and works fine now.
Old Nov 15, 2013, 11:51 PM
BPINE is offline
Find More Posts by BPINE
Registered User
BPINE's Avatar
Quote:
Originally Posted by Watts cooking View Post
I had the same problem it was a bad esc. Went into the LHS I bought it from and they gave me a new esc no problem and works fine now.
Just found your post and you beat me to it. LOL
Old Nov 15, 2013, 11:51 PM
Prof100 is offline
Find More Posts by Prof100
Registered User
Prof100's Avatar
Quote:
Originally Posted by ssreaper View Post
sorry i guess it was because i had taken off the prop, with no prop it didnt cut out, but with the prop on the motor it cuts out as soon as i use any of the other control surfaces.
This is a new one which I have never heard anybody have before with an electric plane unless you mixed the throttle cut on your radio to one of your control surfaces. What kind of radio do you have? Is the plane a BNF?

It could be some bad solder joints on the battery connection or simply your ESC is bad.
Old Nov 15, 2013, 11:52 PM
ssreaper is offline
Find More Posts by ssreaper
Registered User
Quote:
Originally Posted by Watts cooking View Post
I had the same problem it was a bad esc. Went into the LHS I bought it from and they gave me a new esc no problem and works fine now.
Thanks hope that works


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product E-flite Carbon-Z Splendor BNF ChuckTseeker Sport Planes 3542 Nov 25, 2016 07:48 AM
For Sale E-FLITE BL25 POWER 25 BRUSHLESS MOTOR CARBON-Z $57 shipped 3drcparts Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 4 Apr 08, 2013 01:16 AM
For Sale NIB E-Flite Carbon-Z Yak Servo Cobra68 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Jan 27, 2013 06:02 PM
Sold E-flite Carbon-Z Yak 54 PNP *LPU* jjohns51 Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 3 Jan 06, 2013 03:37 PM