Thread Tools
Aug 27, 2013, 03:15 PM
Registered User
Discussion

help q-brain install with kk2


I am not sure how to hook this up and program it, is there anyone out there that can give me a run through of setting this up?

http://oddcopter.com/2013/05/13/hobb...uadcopter-esc/

hooked up to a newly flashed kk2

also how do I get this reciever
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...inPort_Rx.html

to the kk2, do I need a special cable to get the sbus connected?

also where do I start for a setup for my dx8
Last edited by bigemike; Aug 27, 2013 at 03:23 PM.
Sign up now
to remove ads between posts
Aug 27, 2013, 05:37 PM
Registered User
Bigmike in this forum there is a whole section on the kk2 board that should answer your questions. Also you can go to hobbywing, or hobbyking web site and you will find the manual for the ESC.

John
Aug 27, 2013, 06:07 PM
Registered User
there is no info in the manual, I understand the kk2 just fine, its the speedo and how to install it that is the problem, thanks
Aug 27, 2013, 06:26 PM
Build, Fly, Crash, Repeat
Fotophanatic's Avatar
http://www.hobbywing.com/download_show.asp?id=83
same thing as the Hobbywing Skywalker Quattro
Aug 27, 2013, 08:37 PM
Registered User
thanks guys, the website manual is a bit better than the one included in the package. lol
Aug 27, 2013, 10:21 PM
Build, Fly, Crash, Repeat
Fotophanatic's Avatar
The unit itself is pretty straight forward. I've got the Hobbywing version and love it. Need another one now.
Oct 05, 2013, 03:21 PM
Registered User
hi guys need help, on my bumblebee I installed a Quattro hk.20 a.esc.hoock to sheng tian fc.similar to naza.and m1 to m4 connections all individual setting an calibration programed o.k.on esc.and st-1setting o.k. but when try to arm, using all csc.combinations it dosen,t work. I connect Quattro esc. direct to rx.and work like a charm. I notice when connect to fc.beeps on motors are abnormal beep-beep every 1sec.instead of 123 tones when connected to rx.direct. I presume something wrong on fc. any help will appreciate,thanks
May 07, 2014, 10:56 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by heymaj
hi guys need help, on my bumblebee I installed a Quattro hk.20 a.esc.hoock to sheng tian fc.similar to naza.and m1 to m4 connections all individual setting an calibration programed o.k.on esc.and st-1setting o.k. but when try to arm, using all csc.combinations it dosen,t work. I connect Quattro esc. direct to rx.and work like a charm. I notice when connect to fc.beeps on motors are abnormal beep-beep every 1sec.instead of 123 tones when connected to rx.direct. I presume something wrong on fc. any help will appreciate,thanks
bumping another old thread here... trying to find answers.

i have installed a Qbrain on d KK2.1 and get the same beep every 1-second. i can't get this quad to fly right in self level. it works fine in manual (albeit lethargically/needing tuning + stick scaling). Each of the qbrain channels has been calibrated with the hub directly to my RX. I'm sure I have the wires connected to the right channels (switched the M3 to the M1 spot for powering the board,etc - if you've set one of these ESCs up you know what I mean).

I'm ready to give up on the all-in-one ESC, but seeing this post I'm curious if it couldn't be something with my KK board. I haven't tested it yet with regular/individual ESCs.

Please let me know if anyone has had this symptom - escs beeps every second or so prior to arming - slight twitch from each motor. Does not appear to fly in auto-level before going into a pretty bad oscillation and crashing.
May 07, 2014, 10:59 AM
Prog Rocker
Hey folks, saw this post, since I use the Qbrain and kk combination, and after similar issues, I used the throttle hub, and problems solved.
See link in Ebay below:

http://www.ebay.com/itm/HOBBYWING-Th...item4d16862f65
Last edited by Camelboy; May 07, 2014 at 11:00 AM. Reason: text
May 08, 2014, 02:28 AM
Registered User
CJGFX's Avatar
I've being trying to get me Knuckle quad to fly for over a week now with the qbrain and a KK2.1. I've spent hours going throug forums and youtube looking for different wiring configarations and still no joy. I've changed Tx and Rx just incase it was an issue with that, I've re-flashed the KK2.1 board a couple of times in case it was that..... I have calibrated the throttle several times and no I'm at a total loss of what to do. I really am loosing my patience with the Qbrain....
The problem I'm having is that once the KK2 is armed, I throttle up and it just about leaves the ground and then the motors start fluctuating and then it becomes unstable and drops to the ground. The Orange Rx I'm using to starts flashing orange which i think means there is a probem with the power supply......

If you have a Qbrain esc setup with a KK2 board, please post some photos to show people your setups that have worked for you....
May 10, 2014, 10:43 AM
Registered User
CJGFX's Avatar
FINALLY!!!!

After another couple of hours on the Qbrain setup I have got everything to work and have had a couple of successful flights with my Flight Test Knuckles Quad.

The solution was to rip out all the wires and start again. The first thing was to put the power supply cables into the S3 plug, this then become Motor 1. After that I ran up the motors one at a time to make sure they are all powered by the correct KK2 output and going the right way. I also calibrated the throttle via the KK2 board and not the 4in1 hub as I have previously.

Now every thing seems to be running right, just a little tuning to do on the PI levels on the KK2 and it's flying very nicely with good response.
May 29, 2014, 03:26 PM
Registered User

i have the same issue, can you send photos


Quote:
Originally Posted by CJGFX
FINALLY!!!!

After another couple of hours on the Qbrain setup I have got everything to work and have had a couple of successful flights with my Flight Test Knuckles Quad.

The solution was to rip out all the wires and start again. The first thing was to put the power supply cables into the S3 plug, this then become Motor 1. After that I ran up the motors one at a time to make sure they are all powered by the correct KK2 output and going the right way. I also calibrated the throttle via the KK2 board and not the 4in1 hub as I have previously.

Now every thing seems to be running right, just a little tuning to do on the PI levels on the KK2 and it's flying very nicely with good response.
can you please upload a photo or give me more details
Jul 01, 2014, 08:13 AM
Registered User
Any updates or pics?
Trying to get my KK2.1.5, QBrain F330 working right.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion New Brain! HobbyKing Q-Brain 4x20A ESC Strange1 Multirotor Drone Power Systems 109 Aug 13, 2016 03:22 PM
Discussion HK 4 in 1 Q-Brain ESC and flashing alfstan Multirotor Drone Electronics 5 Nov 03, 2015 07:15 AM
Discussion Help with installing Medusa Power Analyzer Pro View Software? cloud_9 Power Systems 1 Sep 24, 2015 11:34 PM
Discussion HK Q Brain ESC. wparsons Multirotor Drone Electronics 9 Aug 07, 2013 07:24 PM
Discussion Help with first gas engine install Jalaska907 Engines 4 Apr 12, 2013 11:39 AM