Thread Tools
Old Aug 10, 2013, 05:51 PM
Paul Lewis is offline
Find More Posts by Paul Lewis
Registered User
Help!

DJI PHANTOM Updated firmware now problems


Hi
Need some advice please, Just updated JDI PHANTOM
firmware to 3.16. but am not able to open "phantom default configuration fw3.16" it says "file not supported"

How do I open this file ? . the quad copter is now just flashing yellow -Red-Yellow -Red and rotors will now not spin,

Also I notice that the remote control does not get recognised by the software on the computer, If I move the controls on the Remote it doesn't move on the computer like in the JDI video,
There is now no communication between the remote and the Quadcopter
All was great until I updated the firmware.

There is a note on the site that says everything will be reset and need to run config file, but just cant open it ! I'm using mac powerbook with Parallels and Windows 7, I was able to calibrate the IMU ok
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 11, 2013, 10:35 AM
blade strike is online now
Find More Posts by blade strike
DJI Testing / US Support
blade strike's Avatar
Quote:
Originally Posted by Paul Lewis View Post
Hi
Need some advice please, Just updated JDI PHANTOM
firmware to 3.16. but am not able to open "phantom default configuration fw3.16" it says "file not supported"

How do I open this file ? . the quad copter is now just flashing yellow -Red-Yellow -Red and rotors will now not spin,

Also I notice that the remote control does not get recognised by the software on the computer, If I move the controls on the Remote it doesn't move on the computer like in the JDI video,
There is now no communication between the remote and the Quadcopter
All was great until I updated the firmware.

There is a note on the site that says everything will be reset and need to run config file, but just cant open it ! I'm using mac powerbook wuith Parallels and Windows 7, I was able to calibrate the IMU ok

Paul

There was a warning that it would default all settings. All you need to do is perform radio calibration and setup. After radio calibration you will notice the radio is communicating just fine.

If you need more help, please feel free to pm me.
Site Sponsor
Old Aug 12, 2013, 05:38 AM
Paul Lewis is offline
Find More Posts by Paul Lewis
Registered User

thanks


Hi Thanks for the reply,
I am using parallels with a Macbook pro, and Windows 7

Updated Firmware seemed ok

Also doing the IMU calibration seemed to work fine, but then as I understand I need to run the Phantom _Default configuration file.
This just wont open under windows ? I even asked JDI to send me the file and they did. but still wont open ! just wondering if it's a parallels problem

Am I correct in thinking that unless I run this file, The Quadcopter will stay in its Red yellow -red Yellow status ?
i.e dead


I'm new to this machine so thanks for your help here
Old Aug 14, 2013, 11:09 AM
Empire Support 3 is offline
Find More Posts by Empire Support 3
Empire Hobbies Support
You will be able to fly the copter w/o running the file. Like blade strike suggested. Go through the setup and make sure you calibrate the TX.

Once that is done you must calibrate the GPS / Compass by doing the DJI dance. Once that is done, please perform a advance calibration.

regarding the file.. Try to right clicking and run the assistant as administrator.
Old Aug 16, 2013, 01:04 PM
Roystur_44 is offline
Find More Posts by Roystur_44
Registered User

update


Check to make sure you have the correct controller type.

Roy D.
Old Aug 16, 2013, 06:03 PM
Paul Lewis is offline
Find More Posts by Paul Lewis
Registered User

Thanks for the help guys


Many thanks to you all for your help,
It was set on the wrong rc for some reason,
it's working well now so thanks, But must say I could never get the file to open with any expander, and was under the illusion I would be stuffed with out it,
seems not to be the case

Cheers
Paul
Old Aug 17, 2013, 08:23 AM
lbene is offline
Find More Posts by lbene
Registered User
Hi Paul,

What did you do to get it working? I am having the exact same problem. I've re-synced the transmitter to the receiver(press the little button, watch the lights blink, then turn on the transmitter with left stick at bottom, the blinking light on the transmitter goes out but the phantom still claims it doesn't have a connection) a bunch of times but to no avail. Really strange that this all took place right after the firmware update.
Old Aug 18, 2013, 08:16 PM
lbene is offline
Find More Posts by lbene
Registered User
Never mind. Fixed it by changing the controller type in the DJI software. All works peachy now.
Old Sep 11, 2013, 07:20 PM
neamtariel is offline
Find More Posts by neamtariel
Registered User
Quote:
Originally Posted by blade strike View Post
Paul

There was a warning that it would default all settings. All you need to do is perform radio calibration and setup. After radio calibration you will notice the radio is communicating just fine.

If you need more help, please feel free to pm me.


Any chance to tell us how to do the radio calibration please? I have the same problem. Thank you!
Old Sep 16, 2013, 10:03 PM
Acer999 is offline
Find More Posts by Acer999
Newbie
DJI Phantom #77 - Naza-M Firmware Update 3.16 (12 min 49 sec)


It is in German but it tells you the basics!
Old Nov 13, 2014, 10:43 PM
jholine is offline
Find More Posts by jholine
Registered User
hi, i just got my new naza m 2v for my 680 pro hexcopter, the red led comes on soon as i lift ground, i ck my volts, and i have 1 5.50 v for noload and00 for loss, and 14.90 for load, i did try to set the loss at .40, and no change,im not able to fly my new hex, hope you can give me the right settings for my no load, and load volts and loss, thanks
Old Nov 20, 2014, 09:57 PM
Tahoe Ed is online now
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
Did you calibrate the lipo? Try that.
Site Sponsor
Old Apr 22, 2016, 07:08 AM
Alex procenko is offline
Find More Posts by Alex procenko
Registered User
Hi pls help,iv beend update firmware first on Remote and aircraft was turned on,after update remote it asks reboot was succsesfull installed and i reboot remote and now its not turn on any led no beep,its always a bit hot below and phone in dji go see remote but not works even and cant see aircraft,and downgrade i cant cuz before flash its ask remove prev firwamre i delete it( wat to do? help
Old Apr 22, 2016, 08:31 AM
Alex procenko is offline
Find More Posts by Alex procenko
Registered User
Quote:
Originally Posted by Tahoe Ed View Post
Did you calibrate the lipo? Try that.
How to calibrate it? u mean battery of remote?


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Problem Updating Aurora 9 Firmware E-Challenged Hitec/Multiplex USA 3 Jan 23, 2014 09:06 AM
Question Phantom newest firmware update Lenny7118 Multirotor Talk 0 May 18, 2013 09:37 PM
Discussion Now I am going to update DX18 Firmware davidmc36 Radios 2 Apr 16, 2013 08:50 PM
New Product DJI Phantom Available at AddictiveRC/RcHobbyHelicopter Now! johnIn2SonAZ Multirotor Talk 2 Jan 05, 2013 02:35 AM