Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Aug 14, 2013, 10:43 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by DionPaz
Hi everybody,
I just jumped on this wagon, so I am new to everything. Could anybody advise me about which battery I should buy for this controller? I would highly appreciate the help.
Thanks
What motors? on the 1.2 board, I don't think I'd try anything larger than a 4S
Sign up now
to remove ads between posts
Aug 15, 2013, 12:50 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by aadamson
There is a complete connection drawing in the thread... back towards the beginning.

Unfortunately the originator doesn't show up very often and no-one else can edit the thread...

External to the site, but here is the connection drawing.
http://shop.myairbot.com/index.php/e...ontroller.html

Alan
thanks for the quick response. the link does not work.: O
Aug 15, 2013, 01:12 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by blurex
thanks for the quick response. the link does not work.: O
Posted earlier today...

Quote:
Originally Posted by jy0933
just heard from AirBot. they are putting down the site for maintenance for 24h...
Aug 15, 2013, 01:16 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Samdamang
Posted earlier today...
okay. look. Thank you.
Aug 15, 2013, 02:00 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by aadamson
I broke down and ordered my stencil today... normally I just do it with dobs of solderpaste, but I hate having to fix the processor doing it that way.... this time I'll do it with stencil...

Hmm, now I need solder paste and a squeegy (sp)...

Alan
I include a Solder Paste Spreader with every order Alan... it's a plastic card, similar to a credit card but it works just fine for prototyping and small volume runs. It's all you need for a project like this It's packed in with your stencil.

-B
Aug 15, 2013, 04:10 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by OSHStencils
I include a Solder Paste Spreader with every order Alan... it's a plastic card, similar to a credit card but it works just fine for prototyping and small volume runs. It's all you need for a project like this It's packed in with your stencil.

-B
I didn't have it with my 1.3ce2 stencil, just kapton stencil and the same printed on paper - so you don't add it to every order Maybe you started adding it later?
Aug 15, 2013, 04:39 AM
Registered User
How can I calibrate YAW?
My hand held axis is not in 90, it is in 45. So I think it is caused from I using 5.5Kohms poti and the software is written for 10K poti. Is that correct? If, it will be great to have a correction tool in the GUI :-)
Last edited by funfox; Aug 15, 2013 at 05:30 AM.
Aug 15, 2013, 06:24 AM
Registered User
experimental code seems to have somehow damaged my board.. I can still program it but when turning off config mode ti draws a large amount of current..
Aug 15, 2013, 07:26 AM
Registered User
Looks like a new big motor for large cameras is now available. ~$240 each, though...

GBM8017-120T
Weight:318grams
Copper wire thickness: 0.29mm
Pre-wound turns : 120 turns
DC resistance (ohms): 14.7
Motor dimension: 90*13mm
Mounting hole (Top/ bottom ) : 52,33mm
Camera range: Red Epic,Black magic or similar size camera.

http://www.aliexpress.com/item/Ultra...219134930.html
http://www.funtobuyonline.com/ipower...ra-gimbal.html

Quote:
Originally Posted by Overtuner
short news:
4S, 1.5amps per motor(GBM5206)

Might need Overtuner's mod for these!

Cheers,
Dave.
Aug 15, 2013, 07:54 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by PaulPhill
experimental code seems to have somehow damaged my board.. I can still program it but when turning off config mode ti draws a large amount of current..
Darn... It sounds like a fet was damaged somehow. Until further notice, *DO NOT* use the experimental branch... I'll go remove it from github for now...

We were pretty thorough with the evaluation of the PWM outputs, using a logic analyser we looked for startup spikes, etc. Didnt see any.

For now the only software to use is the 0.3g release from evaldis.

Who btw, I heard from last night, he's been tied up with a *work* project that he's completed, so we should hear from him again soon.

I'll go do some research and see if we can figure out what happened with the experimental branch...

BTW, sounds like the processor is ok... see if one of the fets is cold or hot when in that high current state, maybe you can replace a fet and bring it back to life... if you find one, make sure you note which one it is and let us know.

Maybe ala42 will have some further diagnosis information when he sees this post.

btw, in all the test, there was no way your broke the cardinal rule was there? I really hope we can get usb up on these boards so we don't have that issue *ever*

Alan
Aug 15, 2013, 07:56 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by funfox
How can I calibrate YAW?
My hand held axis is not in 90, it is in 45. So I think it is caused from I using 5.5Kohms poti and the software is written for 10K poti. Is that correct? If, it will be great to have a correction tool in the GUI :-)
5.5k? the instructions called for a 100K and if the axis is at 45 degrees are you saying the IMU is located that way at level? if so, that's not going to work... If the IMU is level when the camera is level, then it's most likely the too small of pot and autopan isn't working correctly.
Aug 15, 2013, 08:29 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by aadamson
Darn... It sounds like a fet was damaged somehow. Until further notice, *DO NOT* use the experimental branch... I'll go remove it from github for now...

We were pretty thorough with the evaluation of the PWM outputs, using a logic analyser we looked for startup spikes, etc. Didnt see any.

For now the only software to use is the 0.3g release from evaldis.

Who btw, I heard from last night, he's been tied up with a *work* project that he's completed, so we should hear from him again soon.

I'll go do some research and see if we can figure out what happened with the experimental branch...

BTW, sounds like the processor is ok... see if one of the fets is cold or hot when in that high current state, maybe you can replace a fet and bring it back to life... if you find one, make sure you note which one it is and let us know.

Maybe ala42 will have some further diagnosis information when he sees this post.

btw, in all the test, there was no way your broke the cardinal rule was there? I really hope we can get usb up on these boards so we don't have that issue *ever*

Alan
Thanks Alan,

I must mention that I had made some changes to the code but nothing to do with timers or anything related.. Just added a orientation routine.

I am quite certain that I didn't break the rule. After loading code countless times I have got in a good routine.

Its weird no smoke and all mosfets appear to read well. Luckily another board appeared at our doorstep yesterday. Must have been a mistake from Airbot.
Aug 15, 2013, 09:13 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by PaulPhill
Thanks Alan,

I must mention that I had made some changes to the code but nothing to do with timers or anything related.. Just added a orientation routine.

I am quite certain that I didn't break the rule. After loading code countless times I have got in a good routine.

Its weird no smoke and all mosfets appear to read well. Luckily another board appeared at our doorstep yesterday. Must have been a mistake from Airbot.
Thanks Paul. I've removed the branch from the repo for now. We will investigate.

Sorry for your challenges. I'll have 1.3 boards up real soon.

Alan
Aug 15, 2013, 09:16 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by aadamson
Thanks Paul. I've removed the branch from the repo for now. We will investigate.

Sorry for your challenges. I'll have 1.3 boards up real soon.

Alan
Do you have a spare 1.3 board we could buy from you?
Aug 15, 2013, 09:39 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by PaulPhill
Do you have a spare 1.3 board we could buy from you?
I don't. See if Tom has any spares from his group buy.

Sorry mine are all spoken for


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idea Open Source Gopro Brushless Gimbal icais Multirotor Drone Talk 17 Dec 14, 2016 07:29 AM
Discussion Open Source Brushless Gimbal edge0xc Multirotor Drone Electronics 3074 Nov 06, 2016 06:38 AM
Discussion SkyLight SBG - GoPro 2 Version Released (+ GP3 Beta + 3 axis Alpha) !! ed_jza80 Multirotor Drone Talk 494 Jan 03, 2014 10:09 AM
Sold open source brushless gimbal controller jy0933 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 57 Mar 26, 2013 07:02 PM
Sold [closed] open source brushless gimbal controller jy0933 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 16 Feb 26, 2013 09:19 AM