New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Mar 17, 2013, 01:27 AM
miniquad22 is offline
Find More Posts by miniquad22
Registered User
miniquad22's Avatar
I believe that battery channel is only for binding the receiver to the radio and that's about it, so you don't need it at all once the bind process has been completed
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 17, 2013, 01:31 AM
Salty2 is offline
Find More Posts by Salty2
Registered User
Quote:
Originally Posted by miniquad22 View Post
I believe that battery channel is only for binding the receiver to the radio and that's about it, so you don't need it at all once the bind process has been completed
Ok cool, thank you.
Old Mar 18, 2013, 01:37 PM
Salty2 is offline
Find More Posts by Salty2
Registered User
So Ive tried everything I could think of...centering the board, making sure its firm on the frame. Reversing gyros,updating to a different firmware..and the same thing happens. It always flips forward. I removed the props and put the motors at1/4 throttle and raised the elevator up and down and i can't seem to hear or see any difference in the rear motors speed. I'm beginning to think my board is defective. I also plugged in a servo to each channel on my receiver to confirm they are all working, and they are. So I guess the only thing I can do is buy a new board....any recommendations? I'm kind of scared to buy another KK brand now.
Old Mar 18, 2013, 01:45 PM
WiseDuck is offline
Find More Posts by WiseDuck
Mmmmmmm!
WiseDuck's Avatar
You should record a video of the problem and post it here.
Old Mar 18, 2013, 01:53 PM
skizziks is offline
Find More Posts by skizziks
Registered User
If you are going to buy another controller board buy a multiwii crius....The components on that KK board are outdated....It has piezo gyros that can be effected by heat...Mems gyros are so cheap now that they are on almost any up to date controller board..
Old Mar 18, 2013, 02:01 PM
MOFO64 is offline
Find More Posts by MOFO64
QUAD-A-HOLIC
MOFO64's Avatar
Can you post a picture of the quad with props fitted please?

You could also double check (or triple check) all connections/solder points. I've seen wacky stuff happen with quads with a loose ESC wire.
Old Mar 19, 2013, 02:04 PM
Salty2 is offline
Find More Posts by Salty2
Registered User


So I got it to finally work...sort of. I found a video on youtube for my pos Flysky radio...and I needed to up "endpoint" settings inorder to arm it correcting...apparently i wasn't full arming the board this whole time Anyway now it seems the controls are off...When I elevate up the bottom left motor speeds up..but not the right one. And when I elevate down the top left speeds up but not the top right.. When I aileron left the the top right motor speeds up and when left the bottom right motor speeds up. I'm sure something is just backwards..

Whats strange is it seems to be working like + configuration..if I turn it on 1/4 throttle and tilt it forward and back, side to side and hold it at + it seems to be correct..at least for the gyros

EDIT: Also I changed the firmware to Quadcontroller 4_5
Last edited by Salty2; Mar 19, 2013 at 04:02 PM.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! V911 only flies for 1-2mins, then barely gets off the ground for remaining 4-5mins... Andy_C Micro Helis 14 Jan 25, 2013 09:50 AM
Discussion cant get blade 400 to lift off the ground 3Dplank Beginner Training Area (Heli-Electric) 5 Apr 02, 2010 07:56 AM
cant get corona off the ground tmophoto Electric Heli Talk 16 Oct 08, 2004 09:58 PM
Cant get far off the ground! montu Micro Helis 0 May 04, 2004 07:26 PM
I cant get my plane off the ground! ashdec87 Electric Ducted Fan Jet Talk 20 Apr 23, 2004 09:05 PM