Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Mar 30, 2013, 05:56 PM
midelic is online now
Find More Posts by midelic
Registered User
midelic's Avatar
I agree perfectly with you but we discuss discussion hypothetically right now.I thought the same.long time ago similar situation....(before to include flysky tx code in er9x ,.....3 wire spi....and it is possible)....The people who know how to do it will not do,..... but for themselves ..IMHO........unless you do it and publish it yourself.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 30, 2013, 06:07 PM
e_lm_70 is offline
Find More Posts by e_lm_70
Registered User
Quote:
Originally Posted by midelic View Post
I agree perfectly with you but we discuss discussion hypothetically right now.I thought the same.long time ago similar situation....(before to include flysky tx code in er9x ,.....3 wire spi....and it is possible)....The people who know how to do it will not do,..... but for themselves ..IMHO........unless you do it and publish it yourself.
So ... people that know how to do ... my guess ... they make money on these type of things then ... else ... it make no sense

Anyhow ... if I will manage to make it ... I may publish it ...

So ...

First I need the post man to brings my cookies from china.
Then I need to find time to be wasted on this no-profit project (I like to waste time )
Then I need to be able to manage it
Then ... if I will feel good I may publish it ...

So ... in short ... I hope somebody can be faster then me, and I can just suck his work ... but I promise I can review the code and test it



PS: I feel I'm quite good on Arduino and MultiWii ... I added new modes, find bugs, added sonar ... and all of it is working ... no crash due to a code bug so far
Old Mar 30, 2013, 08:07 PM
blackmoon is offline
Find More Posts by blackmoon
flying beam
blackmoon's Avatar
The only way for Dave to not make his code public in conjunction with MWII is to use an intermediate mcu to do the Flysky stuff.

MWII is GPL and if he modifies the code to integrate flysky stuff he has to publish it.

Unless he has a way to load he's blob code without modifying the source of MWII, but I doubt an AVR could do this.
Old Mar 30, 2013, 08:20 PM
blackmoon is offline
Find More Posts by blackmoon
flying beam
blackmoon's Avatar
Quote:
Originally Posted by gilcd85 View Post
Yes and yes
F***, was hoping for 2.54mm to piggyback it to an arduino, an make a TX module for the hubsan X4.

Now I'll have to solder wires...
Old Mar 31, 2013, 08:03 AM
SadSack is offline
Find More Posts by SadSack
Registered User
I did attiny13 for giggles just need tidy up. I think it would be doable both module types with only 1 pcb design I'll not guess till i have one in my hand

Other's are all I've done to date.

Rename zip to rar
Last edited by SadSack; Mar 31, 2013 at 08:26 AM.
Old Mar 31, 2013, 08:21 AM
midelic is online now
Find More Posts by midelic
Registered User
midelic's Avatar
cannot open file. upload it again
Old Mar 31, 2013, 08:27 AM
SadSack is offline
Find More Posts by SadSack
Registered User
Quote:
Originally Posted by midelic View Post
cannot open file. upload it again
rename zip to rar
Old Mar 31, 2013, 04:40 PM
blackmoon is offline
Find More Posts by blackmoon
flying beam
blackmoon's Avatar
Thanks Phil now we have choice
Old Apr 01, 2013, 02:39 AM
midelic is online now
Find More Posts by midelic
Registered User
midelic's Avatar
dave,
You forgot the LED for receiver status....Which pin to use?...anyway only one left "reset" and you cannot use that one.So I think you should consider one SOIC 16.Or use 3 wire SPI.
Old Apr 01, 2013, 10:58 AM
jpshu is offline
Find More Posts by jpshu
Registered User
Quote:
Originally Posted by midelic View Post
dave,
You forgot the LED for receiver status....Which pin to use?...anyway only one left "reset" and you cannot use that one.So I think you should consider one SOIC 16.Or use 3 wire SPI.
Is pc5 pin LED for receiver status?
Old Apr 01, 2013, 11:04 AM
midelic is online now
Find More Posts by midelic
Registered User
midelic's Avatar
No.No.....Waiting for Dave feedback.
Old Apr 01, 2013, 11:42 AM
SadSack is offline
Find More Posts by SadSack
Registered User
Quote:
Originally Posted by midelic View Post
dave,
You forgot the LED for receiver status....Which pin to use?...anyway only one left "reset" and you cannot use that one.So I think you should consider one SOIC 16.Or use 3 wire SPI.
Using PB5 for led should be fine if one is needed. Once flashed your only going to re-flash with your own code. And should Dave for whatever reason does an update it would be back to base for update. Resetting fuses is a simple task.


or buy new mcu from him would much simpler option...
Old Apr 01, 2013, 11:48 AM
midelic is online now
Find More Posts by midelic
Registered User
midelic's Avatar
I think yes, if you program the chip only one time.Dave said some time ago that reset pin needs to be left alone.
Old Apr 01, 2013, 11:55 AM
SadSack is offline
Find More Posts by SadSack
Registered User
unless RSSI needs a pin
Old Apr 01, 2013, 12:47 PM
dave1993 is offline
Find More Posts by dave1993
RC beginner
Quote:
Originally Posted by midelic View Post
dave,
You forgot the LED for receiver status....Which pin to use?...anyway only one left "reset" and you cannot use that one.So I think you should consider one SOIC 16.Or use 3 wire SPI.
status led is nice but not needed. as following posts explain the reset pin can be used for that in final versions. during development it must stay as reset in which case scoping the io1 pin serves for status indicator.

probably moot unless more people are interested because only 5 so far is below threshold. its possible i may revisit sometime in the future by adding ppm to the half gram rx. but it wont be for a while and probably cost a couple bucks more. not something i need myself atm though.

speaking of which i had much better success getting the mw/7105 combo working. it took two days last weekend and all day saturday to get things tweaked but it did fly sunday morn. even before dawn it was a little tricky due to wind 20mph gusts (according to awos). at first i thought the quad was just unstable with all that flippy floppy behavior but then i realized it was simply trying to stay in one position. it was unflyable with the v939 board. so this mw thing looks, as my old bud fishy says, do... a... ble...


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo TH9X Turnigy FlySky IMax modify module to SMA and 1W booster DIY FPV rotaryboots Radios 5 Feb 03, 2015 05:46 AM
Sold iMAX/Turnigy/FlySky TX module & RX John Kim Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Jan 12, 2011 01:33 PM
For Sale iMAX/Turnigy/FlySky TX module & RX John Kim Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 2 Dec 09, 2010 12:15 PM
For Sale Turnigy/iMAX/FlySky TX module & RX John Kim Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Oct 27, 2010 12:03 PM