New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Dec 31, 2012, 02:17 PM
wwd is offline
wwd
Find More Posts by wwd
wwd
Registered User
Hello,
am planning on using this with my hornet osd. I see that it calls for a firmware update to 1.6.
When I looked at the files, it shows two bin files, one for attitude and the other for horizon. Do we load both of these, or one or the other? I so which one?
Thanks for Your Time,
Wwd
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 31, 2012, 02:24 PM
hendrnk is offline
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
Quote:
Originally Posted by wwd View Post
Hello,
am planning on using this with my hornet osd. I see that it calls for a firmware update to 1.6.
When I looked at the files, it shows two bin files, one for attitude and the other for horizon. Do we load both of these, or one or the other? I so which one?
Thanks for Your Time,
Wwd
Only load 1.

1 is for traditional artificial horizon. i.e. it lines up with the earths horizon. I suspect most people will use this one.

The other one is a plane attitude, not sure what it is called officially and I haven't used it. But I suspect its the opposite to the artificial horizon as it probably follows the planes attitude in relation to the horizon.
Old Dec 31, 2012, 03:16 PM
Bill0 is offline
Find More Posts by Bill0
Registered User
Bill0's Avatar
[QUOTE=hendrnk;23670804]Yes a long as you do away with Elevator & Throttle. [/QUOT

How is this going to work without throttle and elev? I'm not just looking for a stabilizer.
Old Dec 31, 2012, 03:52 PM
wwd is offline
wwd
Find More Posts by wwd
wwd
Registered User
Hello Hendrk,
Many Thanks.
Wwd
Old Dec 31, 2012, 03:54 PM
wippo76 is offline
Find More Posts by wippo76
Registered User
Quote:
Originally Posted by Bill0 View Post
Can this be set up on 3 channels only and still have the rtl and loiter work?

Throttle, elev. rud.

Thanks
Yes you can
Rth works with only rudder and elevator
Trottle not needed but preffered
Old Dec 31, 2012, 03:57 PM
hendrnk is offline
Find More Posts by hendrnk
An Aussie in Chicago
[QUOTE=Bill0;23671329]
Quote:
Originally Posted by hendrnk View Post
Yes a long as you do away with Elevator & Throttle. [/QUOT

How is this going to work without throttle and elev? I'm not just looking for a stabilizer.
It was a tongue & cheek comment. Anyway you better get a different receiver with more channels to utilize the functions you are after.
Old Dec 31, 2012, 03:57 PM
wippo76 is offline
Find More Posts by wippo76
Registered User
Quote:
Originally Posted by kristaps_r View Post
Thanks for your reply.
That is what I wanted to hear. I don't like that rth will not work if plane is not level, if gyro drifted, ... and i have to worry about that. I would really like to have cofee when enabling RTH

And I didn't want to read storms thread to end to see that it has thesame problems discussed in beginning of thread.
If you read the last 18 post in the tread from this week you will know enought about the storm
Another customer with freezing osd, watch his movie
Maybe next version
Last edited by wippo76; Jan 01, 2013 at 03:58 PM.
Old Dec 31, 2012, 04:05 PM
Bill0 is offline
Find More Posts by Bill0
Registered User
Bill0's Avatar
[QUOTE=hendrnk;23671711]
Quote:
Originally Posted by Bill0 View Post

It was a tongue & cheek comment. Anyway you better get a different receiver with more channels to utilize the functions you are after.

Thanks, I'm a little slow, a person gets that way when they get as old as me. I usually test most of my new stuff on a three channel plane, that's why I was asking about just three channels. Maybe I need to get a four channel test plane.

Thanks again
Old Jan 01, 2013, 01:54 AM
wippo76 is offline
Find More Posts by wippo76
Registered User
Dont forget to change the settings in the fy-dos
For 3ch
Old Jan 02, 2013, 11:18 AM
wippo76 is offline
Find More Posts by wippo76
Registered User
Quote:
Originally Posted by kristaps_r View Post
Would be good to see DOS in action in crazy situations.
Maybe you could test level flight after a lot of loops to see if it does drift.

I am reading Cyclops Storm OSD thread and see that it has some problems with drift but I have not read all thread. Maybe you can tell what you are thinking about Storm vs DOS. I saw few post from you in Storms thread and think maybe you can compare them.
is this good enough for you?

Final FY-DOS test RTH saves plane from dive or loop (5 min 43 sec)
Old Jan 02, 2013, 12:28 PM
Ineedmoreparts is offline
Find More Posts by Ineedmoreparts
Registered User

FY Dos Setup question


I have a question. In the setup, it gives the choice of aileron setup or aileron with rudder. Can I assume for a 4 channel setup you would use the aileron with rudder setup? Is there a such thing as ailerons without rudder?

I just had a second thought about about my question. The rudder is for 3d flying???????
Old Jan 02, 2013, 12:44 PM
lbarreiro is online now
Find More Posts by lbarreiro
FPV 23Km
lbarreiro's Avatar
Quote:
Originally Posted by wippo76 View Post
is this good enough for you?

http://www.youtube.com/watch?v=cSDcknhkWoU
Hi!
in this video the throttle management was made ​​by DOS?

thanks
Old Jan 02, 2013, 01:48 PM
kristaps_r is offline
Find More Posts by kristaps_r
Registered User
kristaps_r's Avatar
Quote:
Originally Posted by wippo76 View Post
is this good enough for you?

http://www.youtube.com/watch?v=cSDcknhkWoU
Thank you for your great test videos. They are good.
Have to look in my wallet, I hope I will soon order DOS.

Anyone ordered from AliExpress? It says free shipping with DHL! Is it possible?
http://www.aliexpress.com/item/New-p...709223942.html

P.S. Waiting for long range test with RTH on your Skywalker
Old Jan 02, 2013, 01:59 PM
kmihalkov is offline
Find More Posts by kmihalkov
Registered User
Hi,
you can see here

http://www.goodluckbuy.com/fy-dos-in...-airplane.html

I bought it from them

Krasimir

Quote:
Originally Posted by kristaps_r View Post

Anyone ordered from AliExpress? It says free shipping with DHL! Is it possible?
http://www.aliexpress.com/item/New-p...709223942.html

P.S. Waiting for long range test with RTH on your Skywalker
Old Jan 02, 2013, 02:10 PM
saabguyspg is offline
Find More Posts by saabguyspg
saabguyspg's Avatar

DOS in X5


I am ready to go... but need time.. time time time....

is anyone using the data connection on the DOS yet? mine seems to be only sending short pulses at about 1hz.

Steve
Site Sponsor


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold FY - 31AP Autopilot Path Navigation & Hornet OSD Combo GPS For RC Airplane mamut FPV Equipment (FS/W) 1 Sep 08, 2012 06:34 AM
Sold FY-31 autopilot with Hornet OSD willi_m FPV Equipment (FS/W) 2 Jun 26, 2012 01:31 AM
Sold FY-21AP II Autopilot with AP117 OSD (latest version!) Mr.RC-CAM FPV Equipment (FS/W) 0 Oct 30, 2010 12:14 AM