New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Dec 05, 2012, 12:09 PM
guaglione87 is offline
Find More Posts by guaglione87
Chi va piano, va lontano
guaglione87's Avatar
Quote:
Originally Posted by Rownald View Post
Well the problem is you are probably going to have to set your own frequency channels and header because otherwise if someone else in the neighborhood has the same module he would be able to control your plane aswell. Besides the standard OpenLRS firmware isn't really made for long range.. So you are basically required to also buy a 3.3 V programmer. I might write some code to bypass the arduino software and make it all point and click, but I wouldn't trust on that.
Interesting. Thanks for the input! I will be watching the reviews for now. Hopefully the range is better than standard spektrum 2.4, becuase that shouldent be too hard to beat...

If thats the case and all you would need to do is configure a few channels to communicate on, it doesnt seem too in depth. We'll see I guess
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 05, 2012, 01:04 PM
Rownald is offline
Find More Posts by Rownald
Registered User
Quote:
Originally Posted by kha View Post
It seems those come with arduino bootloader so only a 3v3 ftdi (or equivalent) is needed.
Yeah, sorry thats what I meant. I shouldn't get ahead of myself to much and see what happens when the first people get the set.
Old Dec 05, 2012, 02:18 PM
Koo is offline
Koo
Find More Posts by Koo
Koo
A semi-advanced FPV newbie
Koo's Avatar
Looks like the system should be plug and play and hops between 3 channels. Flashing it with other firmware might make it better but after I get mine, I'll let you guys know how the stock setup works.
I'm not 100% sure when I'll be placing my order because I'm waiting on a freebie as well since Im ordering over $150
Old Dec 05, 2012, 02:30 PM
kha is offline
kha
Find More Posts by kha
kha
openLRSng haxor
Quote:
Originally Posted by koo29 View Post
Looks like the system should be plug and play and hops between 3 channels. Flashing it with other firmware might make it better but after I get mine, I'll let you guys know how the stock setup works.
Be carefull, there is no pairing between tx/rx but they are hardcoded to be all same i.e. if there happens to be another tx nearby the rx may decide to listen that other tx without warning. As long as these are rare it is not a likely case though.

By flashing you can select a 32bit magic as well as custom channels.
RCG Plus Member
Old Dec 05, 2012, 05:34 PM
CrashMeUp is offline
Find More Posts by CrashMeUp
Crashomatic
CrashMeUp's Avatar
I ordered one so that I can legally require the schematics from HK :P
I'm curious if they'll follow up with that

(http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
Old Dec 05, 2012, 06:37 PM
Koo is offline
Koo
Find More Posts by Koo
Koo
A semi-advanced FPV newbie
Koo's Avatar
Quote:
Originally Posted by kha View Post
Be carefull, there is no pairing between tx/rx but they are hardcoded to be all same i.e. if there happens to be another tx nearby the rx may decide to listen that other tx without warning. As long as these are rare it is not a likely case though.

By flashing you can select a 32bit magic as well as custom channels.
Would this thing work in flashing the firmware? I have one already because I flashed er9x
Old Dec 05, 2012, 06:38 PM
P Scott is offline
Find More Posts by P Scott
Registered User
Ok who bought them all?? Both open and cased versions are on BACKORDER!
Old Dec 05, 2012, 06:47 PM
acetech09 is offline
Find More Posts by acetech09
I think I'm inverted. Maybe.
acetech09's Avatar
I think that they released the product before they have it in stock, and they might be backorder for a bit until they actually get shipments in.
Old Dec 05, 2012, 07:22 PM
MarcoTheRipper is offline
Find More Posts by MarcoTheRipper
Registered User
MarcoTheRipper's Avatar
Quote:
Originally Posted by P Scott View Post
Ok who bought them all?? Both open and cased versions are on BACKORDER!
I orderered 1 set as soon as they appeared in the shop
They are "reserved" in the order page, I'll report when they get shipped!

Let's see when they arrive
Old Dec 05, 2012, 07:32 PM
CrashMeUp is offline
Find More Posts by CrashMeUp
Crashomatic
CrashMeUp's Avatar
i got a few real openlrs rx/tx so i just got the orange tx (rx was out of stock already anyway).

This kind of item usually get out of stock very fast. Melihk should take pride from that at least
Old Dec 06, 2012, 12:43 AM
kha is offline
kha
Find More Posts by kha
kha
openLRSng haxor
Quote:
Originally Posted by koo29 View Post
Would this thing work in flashing the firmware? I have one already because I flashed er9x
Yes that will work but preferably just use a 'ftdi' ie. TTL level usb to serial adapter and it will then work with Arduino software.

I use these which are dirt cheap and work well just need to make the cable.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...d=190685792376

The sparkfun one will work directly.
https://www.sparkfun.com/products/9873?

Edit: and got a tx and rx ordered from hk too before they sold out.
RCG Plus Member
Old Dec 06, 2012, 02:56 AM
msev is offline
Find More Posts by msev
Registered User
Quote:
Originally Posted by kha View Post
Yes that will work but preferably just use a 'ftdi' ie. TTL level usb to serial adapter and it will then work with Arduino software.

I use these which are dirt cheap and work well just need to make the cable.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...d=190685792376

The sparkfun one will work directly.
https://www.sparkfun.com/products/9873?

Edit: and got a tx and rx ordered from hk too before they sold out.
Does that CP2102 supply 3.3V to the olrs board (since 5V will fry the rfm22b right?) ? Or do you mod it in some way that it supplies 3.3V?
Old Dec 06, 2012, 03:12 AM
kha is offline
kha
Find More Posts by kha
kha
openLRSng haxor
That cp2102 outputs both 3v3 and 5v on separate pins while io is 3v3.
RCG Plus Member
Old Dec 06, 2012, 03:21 AM
msev is offline
Find More Posts by msev
Registered User
Quote:
Originally Posted by kha View Post
That cp2102 outputs both 3v3 and 5v on separate pins while io is 3v3.
Does the olrs also auto-reset?

So TX,RX pins run on 3.3V right?
Old Dec 06, 2012, 03:55 AM
kha is offline
kha
Find More Posts by kha
kha
openLRSng haxor
Quote:
Originally Posted by msev View Post
Does the olrs also auto-reset?

So TX,RX pins run on 3.3V right?
Auto reset meaning when programming. Yes if you connect the pin nearest to antenna to dtr on ftdi.

Yes rx/tx is 3v3.
RCG Plus Member


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted Anyone got a good 433mhz UHF RX Antenna? wamdue FPV Equipment (FS/W) 4 Nov 18, 2016 04:06 AM
Question 'Sander' 1/4 wave monopole - correct length for 433MHz UHF? Kahnx FPV Equipment 11 Dec 23, 2013 10:19 AM
For Sale Chainlink UHF system + few matching Rx's i3dm FPV Equipment (FS/W) 0 Apr 22, 2012 07:58 AM
Discussion stiff antenna for 433Mhz UHF Rx ? i3dm FPV Talk 14 Feb 17, 2012 02:25 PM
Sold HK "Orange" Satellite for HK "Orange" Rx rikybob Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Jan 29, 2011 04:19 PM