KK2.0 Yaw Problem - RC Groups
Thread Tools
Nov 09, 2012, 10:16 PM
Registered User
Help!

KK2.0 Yaw Problem


I flew earlier today and forgot to plug in my lipo alarm, and accidently flew until something lost power. Luckily I didn't crash, but now I have almost no yaw control. I can't figure out why. I have calibrated the sensors, ran the sensor test, ran the receiver test, and reset the throttle limit for the escs. The motors seem to have full power. Motor layout is correct. I don't know what else to check. Did I break something by flying to cutoff?

Edit - when I say no yaw authority I mean it spins like crazy right after takeoff.
Last edited by installerblizz; Nov 09, 2012 at 10:22 PM.
Sign up now
to remove ads between posts
Nov 09, 2012, 10:40 PM
Fly, crash, rebuild.
What frame, type of multi do you have? Tri, quad, hexa?
Did you disconnect anything after the low voltage cut off?
H
Nov 10, 2012, 12:37 AM
Registered User
Diy quad. Turnigy 6A's. I discomnected the batt immediately. Why?
Nov 10, 2012, 03:42 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by installerblizz
I flew earlier today and forgot to plug in my lipo alarm, and accidently flew until something lost power. Luckily I didn't crash, but now I have almost no yaw control. I can't figure out why. I have calibrated the sensors, ran the sensor test, ran the receiver test, and reset the throttle limit for the escs. The motors seem to have full power. Motor layout is correct. I don't know what else to check. Did I break something by flying to cutoff?

Edit - when I say no yaw authority I mean it spins like crazy right after takeoff.
You do know the KK2 has a built in Lipo Alarm?? it should always be connected
Nov 10, 2012, 05:26 AM
FPV Enthusiast
martinic's Avatar
Odd issue. How's your RC rudder trim? Maybe it got bumped and you didn't notice?
Nov 10, 2012, 10:50 AM
Registered User
Kk2 was bought used sans buzzer. All trims are at zero. It spins one way and if I fight it I can make it stop for a second but then it spins the other direction. Also, before lift off I can scoot it along the floor as desired, so everything is hooked up right. Before this started yaw became coupled with roll getting progressively worse. Maybe a motor is buurning out?
Nov 10, 2012, 01:32 PM
<Marty>
have you tried a factory reset? write down all your settings before you reset if you decide to try it, might not work but as it sounds couldn't make it any worse ether...
Nov 10, 2012, 01:40 PM
Registered User
Z gyro now reads 0 and won't calibrate. I don't see factory reset in the menu.

Edit: Bad gyro. If I gently press down on the gyro it works momentarily. Guess I need a new board.
Last edited by installerblizz; Nov 10, 2012 at 03:49 PM.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Problem with KK2.0 Board in Self-level mode p.a.h. Multirotor Drone Electronics 8 Dec 16, 2013 01:31 PM
Help! brand new kk2, tricopter setup; error no yaw input Brian Courtice Multirotor Drone Talk 2 Oct 27, 2012 09:29 PM
Discussion KK2 Board Yaw Gyro reversed Bobdj Multirotor Drone Talk 3 Oct 12, 2012 11:00 AM
Discussion Y6 and Yaw P and I settings on kk2.0 board Nexus21214 Multirotor Drone Talk 0 Aug 22, 2012 04:33 PM
Discussion Yaw issue with 4.0 upgrade on x8 and Y6 tahoelight Aerial Photography 11 May 04, 2012 02:37 AM