Thread Tools
Old Oct 10, 2012, 09:25 AM
jlp3883 is offline
Find More Posts by jlp3883
Registered User
Discussion

error "Wrong cell count" on 12V lead battery


Hello,

I have a "Powerlab 8" and I have an error message at the end of charge of a 12V lead battery.
When the battery reach near 14.4v (100% full charge), The powerlab8 display this message : "Wrong cell count".

Can you tell me what is the signification of this message?

James!
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 10, 2012, 01:16 PM
Howard Matos is offline
Find More Posts by Howard Matos
AR-15 BRD!
Howard Matos's Avatar
Quote:
Originally Posted by jlp3883 View Post
Hello,

I have a "Powerlab 8" and I have an error message at the end of charge of a 12V lead battery.
When the battery reach near 14.4v (100% full charge), The powerlab8 display this message : "Wrong cell count".

Can you tell me what is the signification of this message?

James!
Hi,

What was the cell count that you selected at the start of the charge?
Old Jul 15, 2013, 10:21 AM
Oli.Hall is offline
Find More Posts by Oli.Hall
Registered User
Hi,

sorry to resurrect this old thread, but does anybody know if this problem was solved?

I am experiencing this error 'wrong cell count' after about 10 minutes of charging and Optima AGM battery. I am using the FMA preset for 'Optima Spiral Cell' and the correct cell count of 6 is selected.

Thanks,
Oli.
Old Jul 16, 2013, 03:44 PM
grimbeaver is offline
Find More Posts by grimbeaver
Registered User
Quote:
Originally Posted by Oli.Hall View Post
Hi,

sorry to resurrect this old thread, but does anybody know if this problem was solved?

I am experiencing this error 'wrong cell count' after about 10 minutes of charging and Optima AGM battery. I am using the FMA preset for 'Optima Spiral Cell' and the correct cell count of 6 is selected.

Thanks,
Oli.
I think this post will solve your problem:
https://www.rcgroups.com/forums/show...postcount=3989


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! new pl8 v2 - bad cell count node wiring xh error.. help? ohsnap FMA Direct 13 Apr 05, 2012 05:23 PM
Discussion Castle Thunderbird-9 counts the wrong number of cells John Webb Power Systems 6 Mar 05, 2012 09:12 PM
Discussion Wrong cell count on Phoenix HV140 MrE Castle Creations 7 Aug 21, 2010 12:29 AM
Wattage PF-12: Can it really charge 12 cells using a 12V lead acid battery for power? Tfour2 Batteries and Chargers 7 Nov 06, 2002 02:21 PM
Running charger on mains with 'car charger' and 12V lead acid battery? Ben C Power Systems 7 Jun 08, 2001 09:56 PM