Thread Tools
Old Oct 01, 2012, 07:33 AM
MelihK is offline
Find More Posts by MelihK
MelihK's Avatar
Quote:
Originally Posted by SteveMann View Post
What about the EOS 10D?

Quote:
Note 1: Your model may not be included in the above list. Please check the manual of you camera to see whether it is compatible with IR video start/stop option. Our remote shutter compatible with RC-1 and RC-6 remote shutters of Canon.
Please check your camera
Site Sponsor
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 21, 2012, 09:04 PM
Tarro is offline
Find More Posts by Tarro
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by MelihK View Post
It is impossible, Canon only accepting Shutter and video rec buttons over IR protocol. But we have a secret product for Canons. Only for professionals and a little bit expensive. Coming in 4 weeks.
Anymore info on this secret product for Canons?
Old Oct 22, 2012, 06:43 PM
Canada Goose is offline
Find More Posts by Canada Goose
Registered User
Canada Goose's Avatar
Yeah, what's the secret device for Canons? Any hints?
Old Oct 23, 2012, 05:08 AM
MelihK is offline
Find More Posts by MelihK
MelihK's Avatar
Shhhhh!!!
really secret
Site Sponsor
Old Nov 18, 2012, 07:13 AM
Forrest12 is offline
Find More Posts by Forrest12
DS state of origin NSW Vs QLD
Forrest12's Avatar
Quote:
Originally Posted by MelihK View Post
Shhhhh!!!
really secret
MelihK , Im urgently after a sLED Sony RC Shutter for start / stop record on a Sony FS700 can you recommend one? Also is there one where I can zoom as well?


Thank you
Old Nov 20, 2012, 11:24 AM
Glenstr is offline
Find More Posts by Glenstr
Registered User
Glenstr's Avatar
I just bought a NEX-5N , so I just ordered two, one for a spare :-)

cheers!
Old Nov 20, 2012, 07:21 PM
Canada Goose is offline
Find More Posts by Canada Goose
Registered User
Canada Goose's Avatar
I can not get the switch to work on my Canon 550d in video mode. I have sent a pm to Melihk a few weeks back but have had no response. Anyone else have this issue? It works fine for firing the shutter, just the start stop of video is not working.
CG
Old Nov 23, 2012, 07:26 PM
Forrest12 is offline
Find More Posts by Forrest12
DS state of origin NSW Vs QLD
Forrest12's Avatar
Quote:
Originally Posted by Canada Goose View Post
I can not get the switch to work on my Canon 550d in video mode. I have sent a pm to Melihk a few weeks back but have had no response. Anyone else have this issue? It works fine for firing the shutter, just the start stop of video is not working.
CG
are you in live view?
Old Nov 26, 2012, 09:05 AM
MelihK is offline
Find More Posts by MelihK
MelihK's Avatar
Quote:
Originally Posted by Canada Goose View Post
I can not get the switch to work on my Canon 550d in video mode. I have sent a pm to Melihk a few weeks back but have had no response. Anyone else have this issue? It works fine for firing the shutter, just the start stop of video is not working.
CG
Sorry i wasnt see your message.

You must enable video remote mode from your menu. Video start stop signal is same signal with 2 seconds delay shot on EOS series. Start your machine on "P" mode. And try to trigger is with video start/stop signal. Your camera will take a photo after 2 seconds. If it cant, you have to change your RC transmitter settings. Maybe your signal gain is not enough to trigger point of sLED?.
Site Sponsor
Old Nov 27, 2012, 09:36 PM
Aces Are Wild is offline
Find More Posts by Aces Are Wild
Registered User
Hi guys,
I have the SLED for my Sony NEX and it is great! I am having some trouble where SOMETIMES the camera keeps firing over and over - even when the servo channel is centered again. I can start video, take stills, but sometimes it just keeps snapping images over and over and over again even with the input centered.

Any ideas on how to fix this?
Thanks!
--Geoff
Old Nov 28, 2012, 10:48 PM
Canada Goose is offline
Find More Posts by Canada Goose
Registered User
Canada Goose's Avatar
Quote:
Originally Posted by MelihK View Post
Sorry i wasnt see your message.

You must enable video remote mode from your menu. Video start stop signal is same signal with 2 seconds delay shot on EOS series. Start your machine on "P" mode. And try to trigger is with video start/stop signal. Your camera will take a photo after 2 seconds. If it cant, you have to change your RC transmitter settings. Maybe your signal gain is not enough to trigger point of sLED?.
Thanks, I will give that a try!
CG
Old Dec 02, 2012, 02:52 AM
Forester77 is offline
Find More Posts by Forester77
Registered User
Hello, i see on your site that the price on the "low cost" shutters is increased with 10 $ AND they are on sale ?? (from 15$ to 25$ )
Al this within 2 months is this right ??
Don't get me wrong i'm interested, but this is a very fast price increase.
Old Dec 04, 2012, 11:03 PM
Aces Are Wild is offline
Find More Posts by Aces Are Wild
Registered User
Quote:
Originally Posted by Aces Are Wild View Post
Hi guys,
I have the SLED for my Sony NEX and it is great! I am having some trouble where SOMETIMES the camera keeps firing over and over - even when the servo channel is centered again. I can start video, take stills, but sometimes it just keeps snapping images over and over and over again even with the input centered.

Any ideas on how to fix this?
Thanks!
--Geoff
Any recommendations on the continuous firing issue I mentioned above?
Old Dec 05, 2012, 04:49 AM
MelihK is offline
Find More Posts by MelihK
MelihK's Avatar
Quote:
Originally Posted by Forester77 View Post
Hello, i see on your site that the price on the "low cost" shutters is increased with 10 $ AND they are on sale ?? (from 15$ to 25$ )
Al this within 2 months is this right ??
Don't get me wrong i'm interested, but this is a very fast price increase.
The price was always $25. But discount was -$10 for 2 month to promotion and done.
But wait, we have xmas dicount now.
You can use SANTA10 for %10 (min 50$) or SANTA15 for %15 (min 100$) discount codes.


Quote:
Originally Posted by Aces Are Wild View Post
Any recommendations on the continuous firing issue I mentioned above?
It is looking weird. the sLED measuring the PPM pulse width to triggering your camera. If it is triggering contiguously, mean it is reading continuous pulses. Can you check your transmitter's program menus? Maybe a mix on the channel?
Site Sponsor
Old Dec 05, 2012, 08:13 AM
Aces Are Wild is offline
Find More Posts by Aces Are Wild
Registered User
Quote:
Originally Posted by MelihK View Post
It is looking weird. the sLED measuring the PPM pulse width to triggering your camera. If it is triggering contiguously, mean it is reading continuous pulses. Can you check your transmitter's program menus? Maybe a mix on the channel?
I thought that too. I looked and it goes from 0 to -100 and 0 to +100 (one for video, one for stills) but always ends up back at 0 in the end. I can see it in the monitor screen of my remote showing me exactly what I would expect to see… Any other ideas? It doesn't do it all the time, either - only sometimes.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product $15 RC Shutters for Sony,Canon and Nikon cameras from FLYTRON MelihK Multirotor Electronics 38 Jul 06, 2014 12:47 AM
New Product RC Shutter for Canon EOS with 2 Function (Video and Photo) RCShutter Hot Online Deals 0 Jul 29, 2012 03:38 PM
For Sale RC shutter for Canon EOS, Sony Nex5-7 and GoPro Hero RCShutter Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Jul 29, 2012 07:20 AM
New Product GoPro RC Shutter from Flytron MelihK Multirotor Talk 0 May 31, 2012 07:29 AM
New Product Canon C3 RC Shutter for 5D,7D and others from FLYTRON MelihK Aerial Photography 0 Aug 15, 2011 10:02 AM