Thread Tools
Mar 02, 2014, 10:23 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by IceManPro
You should be able to do this on the subtrim panel on the basic tab page provided you have separate outputs going separate servos
I have one aileron signal wire into 3. I have two aileron output wires one for each wing. One is in 3 and one in 4. When I add to output 3 in the bais (us) it effects the left and right aileron. Same thing if I adjust output four. I can't get the ailerons straight because I can not adjust only one. It does not make any sense but that is what happens.
Sign up now
to remove ads between posts
Mar 02, 2014, 11:08 PM
Registered User
Maybe I am just not doing it right. I am adding say +050 on output 4. Nothing happens. Then I hit send and it sends the data to the gyro and one side goes down more and one side up. I need to adjust just one side. Thanks
Mar 03, 2014, 05:10 PM
Registered User
Interestingly enough adjusting the output 2 does work to adjust one elevator servo.
Mar 03, 2014, 09:53 PM
IceManPro's Avatar
Quote:
Originally Posted by az3d
Interestingly enough adjusting the output 2 does work to adjust one elevator servo.
Can you send through your set up .txt file?
Latest blog entry: BL-3G Independent review
Mar 04, 2014, 07:18 AM
Registered User
I just emailed it to you. Thanks
Mar 06, 2014, 12:24 PM
Registered User
Hello IceManPro

may I ask a question related to the user manual art. 2.10.6 Gyro lock

1) In the case of "Normal mode "the gyro interprets a change of the transmitter lever as a request for a specific rate of turn

2) in the case of " Uncommanded mode " the gyro will interpret the commands normal as it would be if no gyro would be present

3) in the case of " proportional mode", here in the user manual is not mentioned, which kind of interpretation of the transmitter commands is used.

Could you tell please, which methode ist used in the case 3)

Thank you GŁnter
Mar 14, 2014, 12:21 AM
IceManPro's Avatar
In proportional mode it is full rate mode with varying gain
Latest blog entry: BL-3G Independent review
Mar 15, 2014, 08:54 AM
Registered User
Ice man rocks. He fixed my issue. I could not be happier with the customer service. Thanks
Mar 16, 2014, 05:55 PM
Registered User
Just flew my Pitts Python with a DA 120 with the ice man gyro in 20mph winds. Awsome. I could harrier with no aileron input. I just ordered my second one. I would say the only bad thing is I have 4 planes and now they all need one.
Mar 23, 2014, 12:14 PM
Registered User
How was the aileron subtrim problem solved? I have the same issue, subtrim on output 3 effects both ailerons (output 3 and 4). Output 4 subtrim does nothing.
Mar 23, 2014, 11:11 PM
IceManPro's Avatar
Note, we will issue a new release very soon that fixes an issue in subtrim with inverted outputs
Latest blog entry: BL-3G Independent review
Mar 24, 2014, 07:25 AM
Registered User
Great, used a programmer to reset the center points for now.
Mar 24, 2014, 09:59 PM
IceManPro's Avatar
Just released, can get complete package from here:
http://www.bluelight-tech.com/Downlo...PackageV33.zip
or only firmware from here (only the firmware has been updated)
http://www.bluelight-tech.com/Downlo...irmwareV33.zip
Latest blog entry: BL-3G Independent review
Mar 26, 2014, 05:03 AM
Registered User
Hi IceManPro

, yesterday I tried to update my Gyro with the new firmware release V33, using a windows 7 64 bit sytem .
Having the gyro connected via USB and starting the upgrade procedure ,pressing the button "Launch upgrade" , the new window comes up (upgrade tool)but then after 1 second the connection status moves to Gyro disconnected.
When I go forward to select the file ,then a failure message blows up like their is a problem with "dfu se file"

In the past, it was working. Perhaps Mircosoft changes something with their upgrades.
Please could you test, if you are able update the firmware, using Win7 ?

Best regards
GŁnter
Mar 26, 2014, 09:09 PM
Registered User
Updated mine on win 7 home 64 bit with no problems.


Quick Reply
Message:

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion GPS - - Blue light off after 10 mins part141 Aerial Photography 11 Aug 09, 2012 11:54 PM
Help! Optima 9 RX blue LED won't light edge_pilot Hitec/Multiplex USA 6 Jul 15, 2012 06:34 PM
Gallery Cinestar 8 Gimbal Stability Test and Canon 7D low light test with the Tokina 11-16 HeliVids Aerial Photography 0 Jun 13, 2012 07:45 AM
Discussion GPS not working (blue light only blinks once) DesertDrones FPV Talk 3 Jun 12, 2012 10:37 PM