Thread Tools
Old Nov 01, 2012, 07:07 PM
fajar is offline
Find More Posts by fajar
Registered User
fajar's Avatar
Quote:
Originally Posted by robone View Post

I also noticed that your xekF Veld was sometimes greater than 100+which would cause a solid white light to shine.
Thats an indication of RF interference affecting the IMU...
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 02, 2012, 04:20 AM
hdworld is offline
Find More Posts by hdworld
Registered User
hdworld's Avatar
Quote:
Originally Posted by Lebobob View Post
With the XbeePro datalink, do we still need the original wifi module or not?
Of course you can buy 2 Xbee Pro data link, and use it without any problem .
one months ago zero make some action and offer 99 usd data link, actually it is xbee's real price , and they offer it first hand price, so you could buy directly Xbee Pro data link and use it .
Old Nov 02, 2012, 04:46 AM
Lebobob is offline
Find More Posts by Lebobob
Registered User
I have experienced for weeks a bad manufacture configuration of my wifi module and couldn't use.

Thanks to the help of guys of this forum, I could solve the problem.

As some people are also concerned with this wifi problem, I put in one pdf the whole procedure to initialize and configure the wifi module.

Thanks again guys, good forum!
Old Nov 02, 2012, 10:05 AM
SkippyTBK is offline
Find More Posts by SkippyTBK
Registered User
Quote:
Originally Posted by hdworld View Post
Of course you can buy 2 Xbee Pro data link, and use it without any problem .
one months ago zero make some action and offer 99 usd data link, actually it is xbee's real price , and they offer it first hand price, so you could buy directly Xbee Pro data link and use it .
I have a load of Xbee Pro 900s. So can I just plug it in and it works with the GCS? any settings that need to be configured?
Old Nov 02, 2012, 02:27 PM
Mr_westie is offline
Find More Posts by Mr_westie
Down under under
Set them to 115kbps, 8,n,1
FC>xBee - xBee>SerialUSB>PC

Would be my guess.
Old Nov 03, 2012, 02:18 AM
Salocin is offline
Find More Posts by Salocin
Registered User
Salocin's Avatar
What is a decent vibration reading? I see up to 10 is okay, but what is a good reading?
Old Nov 03, 2012, 02:20 AM
richkphoto is offline
Find More Posts by richkphoto
Registered User
Quote:
Originally Posted by Salocin View Post
What is a decent vibration reading? I see up to 10 is okay, but what is a good reading?
If I'm hovering it's between 0 and 1, when flying 2-4
Old Nov 03, 2012, 03:51 AM
Salocin is offline
Find More Posts by Salocin
Registered User
Salocin's Avatar
Quote:
Originally Posted by richkphoto View Post
If I'm hovering it's between 0 and 1, when flying 2-4
Cool, I'm getting the same, 0 to 1 hover, 2-3 flying. I think I'll balance my props.
Old Nov 03, 2012, 10:51 AM
richkphoto is offline
Find More Posts by richkphoto
Registered User
Quote:
Originally Posted by Salocin View Post
Cool, I'm getting the same, 0 to 1 hover, 2-3 flying. I think I'll balance my props.
I did balance my APC Props and I have Avroto motors, don't think I can do much more
Old Nov 03, 2012, 11:17 AM
robone is offline
Find More Posts by robone
Registered User
Quote:
Originally Posted by Salocin View Post
Cool, I'm getting the same, 0 to 1 hover, 2-3 flying. I think I'll balance my props.
Quote:
Originally Posted by richkphoto View Post
I did balance my APC Props and I have Avroto motors, don't think I can do much more
What frames and motors are you guys using?

I can see why some people have problems. They spend a fortune on a good auto pilot and stick it on a piece of cheap %$#@ and use rubbish motors and unbalanced props.
Old Nov 03, 2012, 11:31 AM
richkphoto is offline
Find More Posts by richkphoto
Registered User
I'm using a Carbon Core 950mm hex and Avroto 2814 motors
Old Nov 03, 2012, 11:46 AM
rukie is offline
Find More Posts by rukie
Registered User
rukie's Avatar
Quote:
Originally Posted by KariY View Post
I know this is not "show your film"-thread but like to share something here too. This is all shot with my cinestar 6 ys-x6:
https://vimeo.com/52417369
@ kariy
I love the boat in the tree shot. Excellent yaw control! How dis you do that? Expo's? Or the yaw trim trick?
Old Nov 04, 2012, 06:58 AM
Salocin is offline
Find More Posts by Salocin
Registered User
Salocin's Avatar
Quote:
Originally Posted by robone View Post
What frames and motors are you guys using?

I can see why some people have problems. They spend a fortune on a good auto pilot and stick it on a piece of cheap %$#@ and use rubbish motors and unbalanced props.
Droidworx XM-6

Just getting it set up and testing before I put on the gimbal (quick release)
Droidworx XM-6 (1 min 43 sec)
Old Nov 04, 2012, 12:33 PM
Andre6553 is offline
Find More Posts by Andre6553
Vulcan skyhook multirotor
Andre6553's Avatar
Quote:
Originally Posted by richkphoto View Post
I'm using a Carbon Core 950mm hex and Avroto 2814 motors
Think that frame will be ok
Old Nov 04, 2012, 01:26 PM
Mr_westie is offline
Find More Posts by Mr_westie
Down under under
magetpr's maiden crash

Flight video
X650 RTH FAIL 0912-2012 (2 min 38 sec)


GCS
meg (5 min 43 sec)

Note video may not be realtime.

System setup
https://www.rcgroups.com/forums/show...0#post23059155


Good number of sats.
Low shake.

0:41 off axis gps drop
1:15 lift off
4:01 radio loss?
4:15 Back landing (RTH) engaged
4:22 "xekf Velx" peaks at -458
4:32 radio control restablished? .DTB 26m
4:34 "xekf Veld" starts to rise, peaking at -141
4:37 full throttle for 1.5s does not result in alt change
4:44 Low throttle for 1s does not result in alt change
4:46 Switch to manual at low throttle = crash
4:50 impact, throttle off

-Analysis
Depends what you trust more, the AR8000 or YS-X6.
I am going with the AR as failsafe is throttle low and range was less than 70m.
During normal flight minor corrections are seen in "Manual servo position"
At 4:01 MSP input is stalled.
When input is working again throttle does not result in Alt change.
I can not see any reason why the YS would ignore MSP.
The sat signal does appear to go bad at points but not at the same time as stalled input.

Not responding to throttle is a problem.

The bad data the YS was getting may have caused it to ignore MSP


-Warning signs
High "xekf Velx" blip while on ground
High "xekf Velx" blip while on in air


-Done differently
Do not launch from a confined space, balcony?
Once RTH was enabled, do not touch mode switch.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product DJI WooKong-M Autopilot System for multirotors **Owners Thread** DJI INNOVATIONS Multirotor Electronics 20286 Nov 28, 2016 05:40 PM
Discussion Zero UAV YS-X6 Owners Thread and Discussion fajar Multirotor Electronics 2428 Mar 23, 2016 03:52 AM
New Product Test video of YS-X6 Autopilot system pzhang Multirotor Talk 141 Jun 07, 2012 07:50 AM
Discussion Groupbuy for YS-X6 system fajar Australia 14 May 15, 2012 05:35 AM