New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Dec 14, 2012, 12:19 PM
Vantasstic is offline
Find More Posts by Vantasstic
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Quote:
Originally Posted by peter.braswell View Post
All,
I'm just about ready to maiden my new Penguin. I got the kit a couple of weeks ago. Interesting thread this morning about the servos and other components. I purposefully ordered only the airframe. I upgraded to the premium power package (Himaxx outrunner and 50 amp Castle BEC). I've had enough go-arounds with the cheaper stuff and have resolved to go only "top shelf" when I can afford it.

Some specifics:
A,E servos are HS-85's
R is HS65. They all just dropped in.
R/C is Dragon LInk and an old JR 10x transmitter
RMRC premium power package 9x6 prop
Flytron wing strobes (surprised how much this helps)


I haven't done a weight and balance yet. I've run the motor on a test stand, but didn't record any data. I'll probably do a short build thread as I've done some hacks, mainly to save weight that others might be interested in.

-Peter
Your prop looks like it's on backwards.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 14, 2012, 12:32 PM
aviatorgeek is offline
Find More Posts by aviatorgeek
PP/IR
aviatorgeek's Avatar
Was looking at that too, looked off to me. Peter is that cam housing just made from foam?
Old Dec 14, 2012, 01:23 PM
McSkies is offline
Find More Posts by McSkies
McSkies's Avatar
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
Your prop looks like it's on backwards.
Good eye! Hopefully you saved him some grief.
Site Sponsor
Old Dec 14, 2012, 03:34 PM
peter.braswell is offline
Find More Posts by peter.braswell
Registered User
peter.braswell's Avatar
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
Your prop looks like it's on backwards.
Not sure. Bench test was ok, but I'll double check.

-Peter
Old Dec 14, 2012, 03:35 PM
peter.braswell is offline
Find More Posts by peter.braswell
Registered User
peter.braswell's Avatar
Quote:
Originally Posted by aviatorgeek View Post
Was looking at that too, looked off to me. Peter is that cam housing just made from foam?
Nope. Camera housing is 3D printed and made out of plastic.
Old Dec 14, 2012, 03:35 PM
peter.braswell is offline
Find More Posts by peter.braswell
Registered User
peter.braswell's Avatar
Ok All - I posted a bit of a build log. It can be found here:

https://www.rcgroups.com/forums/show...9#post23527832
Old Dec 14, 2012, 03:40 PM
BCSaltchucker is online now
Find More Posts by BCSaltchucker
fly by night
BCSaltchucker's Avatar


nice fairing. I need to get into 3D printing.

but I am unsure how it works. does the rounded black thing insert into the orange va gina as the speed increases to improve the sensational experience?
Old Dec 14, 2012, 03:44 PM
peter.braswell is offline
Find More Posts by peter.braswell
Registered User
peter.braswell's Avatar
Quote:
Originally Posted by BCSaltchucker View Post


nice fairing. I need to get into 3D printing.

but I am unsure how it works. does the rounded black thing insert into the orange va gina as the speed increases to improve the sensational experience?
Oh my! hehehe. Yeah, guess it does kind of look like that? Consciously unintentional, I swear!!!!
Old Dec 14, 2012, 04:06 PM
nakelp86 is offline
Find More Posts by nakelp86
Nakelp
nakelp86's Avatar
perverts
LOL
Old Dec 15, 2012, 12:05 PM
JarandLT is offline
Find More Posts by JarandLT
Registered User
Hi!
I have a problem with my stock 60 amp, Finwing Penguin ESCesc. It does not work now. Last weekend, it worked just fine, but when I took it out to finish my penguin-build today, the esc did not respond to anything. It did not emit the usual startup-beeps either. I am not able to enter programming mode either. I first thought there was a problem with my dragonlink, but the DL-setup worked just fine with another airplane, and the Penguin setup did not work with another control system (Hitec).

When I plug it in now, the servos only start buzzing, or summing, or maybe doing some kind of jittering. I tried setting my throttle trim to the lowest - didn't help. Also tried disconnecting everything except from the throttle channel - no luck.

For the DL users, the reciever (v2) emits a red light, combined with a irregularly-flashing blue light. For the rest of you, that means that it has power, and the blue light that is flashing, is suposed to indicate a link. The green light is off.

So, has anyone experienced this problem? Does anyone know how to fix it?

Thansk in advance, best regards, Jarand.
Old Dec 15, 2012, 01:06 PM
DarbTech is online now
Find More Posts by DarbTech
ALL Carbon RC
I know a lot of you are using magnets for the canopy instead of the screws. Has anyone done this with a gopro mounted on the heavy duty plastic canopy? If so could u post some pics of your set up and maybe a link the the magnets used. I found some magnets but they only hold around 8 pounds and I'm worried that wont be enough with a gopro mounted on top. Thanks for the help.
RCG Plus Member
Old Dec 15, 2012, 01:50 PM
McSkies is offline
Find More Posts by McSkies
McSkies's Avatar
Quote:
Originally Posted by JarandLT View Post
Hi!
I have a problem with my stock 60 amp, Finwing Penguin ESCesc. It does not work now. Last weekend, it worked just fine, but when I took it out to finish my penguin-build today, the esc did not respond to anything. It did not emit the usual startup-beeps either. I am not able to enter programming mode either. I first thought there was a problem with my dragonlink, but the DL-setup worked just fine with another airplane, and the Penguin setup did not work with another control system (Hitec).

When I plug it in now, the servos only start buzzing, or summing, or maybe doing some kind of jittering. I tried setting my throttle trim to the lowest - didn't help. Also tried disconnecting everything except from the throttle channel - no luck.

For the DL users, the reciever (v2) emits a red light, combined with a irregularly-flashing blue light. For the rest of you, that means that it has power, and the blue light that is flashing, is suposed to indicate a link. The green light is off.

So, has anyone experienced this problem? Does anyone know how to fix it?

Thansk in advance, best regards, Jarand.
Do you have another ESC that you can troubleshoot with? If you do find the ESC to be the issue, we will get you a new one sent out if you submit a ticket on the website.

The lights on your DL sound fine to me.
Site Sponsor
Old Dec 15, 2012, 01:54 PM
McSkies is offline
Find More Posts by McSkies
McSkies's Avatar
Quote:
Originally Posted by rdarby777 View Post
I know a lot of you are using magnets for the canopy instead of the screws. Has anyone done this with a gopro mounted on the heavy duty plastic canopy? If so could u post some pics of your set up and maybe a link the the magnets used. I found some magnets but they only hold around 8 pounds and I'm worried that wont be enough with a gopro mounted on top. Thanks for the help.
I do not use magnets for that same reason. If it were just the canopy, with no weight of the Vtx, antenna, pan/tilt with CCD, GoPro, upgrade canopy, I would be just fine.
Site Sponsor
Old Dec 15, 2012, 02:23 PM
JarandLT is offline
Find More Posts by JarandLT
Registered User
Quote:
Originally Posted by McCleary.11 View Post
Do you have another ESC that you can troubleshoot with? If you do find the ESC to be the issue, we will get you a new one sent out if you submit a ticket on the website.

The lights on your DL sound fine to me.
It works just fine with the red brick 50 amp esc.... so I guess it has to be the ESC..... Do you think I can fly with that one until the new one arrives, or should I use a bigger one?
Old Dec 15, 2012, 02:57 PM
McSkies is offline
Find More Posts by McSkies
McSkies's Avatar
I don't know much about red brick, but you should be fine. I don't think I have ever pushed over 50a
Site Sponsor


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion fmkit's ULink (review/discussion/etc) CrashMeUp FPV Talk 112 Apr 07, 2013 06:34 PM
Discussion general engine discussion thread cale10 Engines 273 Nov 13, 2012 02:22 PM
Spektrum DX7 technology discussion (moved from review thread) Chipwillis Radios 62 Jan 17, 2007 05:07 PM
Heliup.com CNC CF Shogun/Zoom frame build thread/review Hoverup Mini Helis 123 Jun 18, 2005 10:09 PM