New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Jun 21, 2012, 11:42 AM
joserm is offline
Find More Posts by joserm
Registered User
Discussion

Help, problem with WASP V3


Hi all
I'm novice and I have a problem with my new WASP V3.
Helicopter is a complex but I do things. I had a minor stroke: the servos and motor function as well. But do not turn the blades. All seems fine and accelerating the engine revs but do not turn the blades. Please can help me?

Thank you very much and best regards
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 21, 2012, 12:10 PM
Balr14 is online now
Find More Posts by Balr14
Cranky old fart
Balr14's Avatar
The motor runs but the blades don't turn? First check the pinion gear on the motor is contacting the main gear correctly. Next check to see if the main gear is turning when the motor runs. Next turn the main gear manually in both directions. If the rotor does not turn at all, the one way bearing is bad. If the rotor turns when you manually turn the main gear counter-clockwise, but the rotor does not turn when you turn the main gear clockwise, the one-way bearing is upside down. Remove the main gear, turn it over and re-install it.
Old Jun 21, 2012, 12:28 PM
joserm is offline
Find More Posts by joserm
Registered User
Thanks for your response. More details:
the pinion gear on the motor is contacting the main gear correctly.- OK
the main gear is turning when the motor runs. OK

Next turn the main gear manually in both directions. The rotor does not turn : -> This is the problem. If I try to move manually the gear, the rotor does not run.

Please, could give more details? "the one way bearing is bad." How can correct this, the part is broken or only need adjust?

Best regards
Jose.-
Old Jun 21, 2012, 01:37 PM
wlee1017 is offline
Find More Posts by wlee1017
Registered User
wlee1017's Avatar
Quote:
Originally Posted by joserm View Post
Thanks for your response. More details:
the pinion gear on the motor is contacting the main gear correctly.- OK
the main gear is turning when the motor runs. OK

Next turn the main gear manually in both directions. The rotor does not turn : -> This is the problem. If I try to move manually the gear, the rotor does not run.

Please, could give more details? "the one way bearing is bad." How can correct this, the part is broken or only need adjust?

Best regards
Jose.-
c.f. manual p9, the diagram show how to assemble and dis-assemble OWB, one way bearing. take out OWB, check and make sure the side /w lettering face down. re-install OWB back and test. make sure put loctite on the screws.

You may need OWB removal tool in case.
Old Jun 21, 2012, 09:11 PM
Ribble is offline
Find More Posts by Ribble
Crash and learn
Video may help

Main gear maintenance
https://www.rcgroups.com/forums/show...ghlight=loctit
Old Jun 22, 2012, 11:31 AM
joserm is offline
Find More Posts by joserm
Registered User
Thanks for the responses. I have work for this week-end!

I'm sure taht with this help can solve the problem.

Best regards.
Jose.-
Old Jun 22, 2012, 11:40 AM
Microbaba is offline
Find More Posts by Microbaba
Registered User
Microbaba's Avatar
Also make sure the main gear is secured to the main shaft and is not just spinning on the shaft itself.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Fltbar setup on Wasp V3 pigs might fly Beginner Training Area (Heli-Electric) 2 Apr 28, 2012 09:56 PM
Help! Wasp V3 Setup problem ingleburn Skyartec 7 Sep 12, 2011 12:49 AM
Help! Belt problems wasp v3 needforink Electric Heli Talk 4 Sep 11, 2011 10:48 AM
Discussion help with skyartec wasp v3 deathknell Beginner Training Area (Heli-Electric) 2 Sep 26, 2010 04:06 PM
Discussion Wasp v3 Tail Problem w/pics demisemiquaver Micro Helis 1 Apr 30, 2008 12:33 PM