New Products Flash Sale
Thread Tools
This thread is privately moderated by Phospherus, who may elect to delete unwanted replies.
Old Jun 06, 2012, 07:46 PM
Phospherus is offline
Find More Posts by Phospherus
Trader Rating: 1
Registered User
Sold

APM 1280 with mag - GPS - and 900mhz XBEE


SOLD to wingspinner.


Selling a complete APM setup 1280. Ill throw int he mounting system its mounted in the pictures.

Asking 150.00 shipped. U.S. shipping preferred but will ship International at buyers expense.

Things I am looking for. Xaircraft 650V or Bumble Bee Quad frame.

Adjusted price.
Last edited by Phospherus; Jun 07, 2012 at 03:45 PM.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 06, 2012, 09:31 PM
KiTCyclic is offline
Find More Posts by KiTCyclic
Trader Rating: 26
Registered User
KiTCyclic's Avatar
What is the difference between this and the APM2.0 with GPS on riser? Is it the xbee?
Old Jun 06, 2012, 09:44 PM
Phospherus is offline
Find More Posts by Phospherus
Trader Rating: 1
Registered User
APM 2.0 as far as I know has 2560 instead of 1280 diffrent sensors and is all integrated instead of separate shields. The Xbee is not included with APM it is an addon for all of the APMs.
Old Jun 06, 2012, 09:55 PM
KiTCyclic is offline
Find More Posts by KiTCyclic
Trader Rating: 26
Registered User
KiTCyclic's Avatar
Cool, thank you for the info. I was considering an APM but still researching.
Old Jun 07, 2012, 01:23 AM
pheonix3 is online now
Find More Posts by pheonix3
Trader Rating: 1
Registered User
A couple of questions...
1) Is the Xbee included a set - i.e. airbourne module at in photos and also the ground module?
2) would you consider seperating the parts? In which case I could also be interested in the GPS.
Willing to list prices on these parts?
cheers,
Matt
Old Jun 07, 2012, 01:31 AM
Phospherus is offline
Find More Posts by Phospherus
Trader Rating: 1
Registered User
Yes the usb adapter board xbee is included sorry no picture of it. Its just a sparkfun usb adapter board with another identical xbee as pictured. I do not want to split this up sorry.
Old Jun 07, 2012, 02:15 AM
wingspinner is offline
Find More Posts by wingspinner
Trader Rating: 10
Registered User
Quote:
Originally Posted by KiTCyclic View Post
What is the difference between this and the APM2.0 with GPS on riser? Is it the xbee?
APM2.0 is a cost, feature, and size reduction of the APM1.0. It uses all digital sensors whereas the APM1.0 uses analog gyros (that many claim are better than the digital ones). APM1.0 is a bit larger than APM2.0 but it actually has more capability. Both are still current and still for sale. It's really a matter of what you plan to do. For instance, the APM2.0 has the GPS and the magnetometer built in but in may applications you need to mount these remotely which you can't do with APM2.0. There are also a lot more I/O's on APM1.0. However, APM2.0 costs a bit less and can be all you need for a basic multicopter.

There are two versions of APM1.0. The latest and still in production use the ATMega2560 CPU which has 256kb of Flash whereas older (and no longer in production versions have the ATMega1280 which only has 128kb of Flash. Unfortunately, the Ardupilot software has required more than 128kb for about the last year and cannot be run on a 1280 version of APM1.0. On the otherhand, APM1.0 1280 will run mutliWii and AeroQuad (and others) just fine. Just won't run modern versions of ArduPilot.

Hope this helps. $150 is a good price because the shield along goes for that price!

Cheers,

Wingspinner
Old Jun 07, 2012, 02:17 AM
wingspinner is offline
Find More Posts by wingspinner
Trader Rating: 10
Registered User
I'll take it! PM sent.
Old Jun 07, 2012, 07:05 AM
KiTCyclic is offline
Find More Posts by KiTCyclic
Trader Rating: 26
Registered User
KiTCyclic's Avatar
Quote:
Originally Posted by wingspinner View Post
I'll take it! PM sent.
Thanks for the thorough intro, but then you bought it! Guess I will pre-order me a 2.0. 2 to 4 weeks out, is there anywhere else to get those because diydrones?

But this is the 1280 which is discontinued?
Old Jun 07, 2012, 07:09 AM
timecop is offline
Find More Posts by timecop
Trader Rating: 24
Suspended Account
Pretty sure wingspinner should be capable of swapping the processor for 2560 if he wanted to.
Old Jun 07, 2012, 07:18 AM
KiTCyclic is offline
Find More Posts by KiTCyclic
Trader Rating: 26
Registered User
KiTCyclic's Avatar
Didn't realize the two chips were swappable in those boards.
Old Jun 07, 2012, 07:30 AM
timecop is offline
Find More Posts by timecop
Trader Rating: 24
Suspended Account
Just like mega644 and mega1284 were pin compatible, I think so is 1280->2560. I dunno if there any other changes though, I don't follow 8bit land much

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale APM 1 1280 + 2.4ghz xbee telementry up for sale! manvsuav Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 6 Jun 18, 2012 12:52 AM
Sold Ardupilot MEGA with IMU, GPS, MAG and more evo585 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 6 May 29, 2012 10:18 PM
Sold Arduino Mega 1280 with MediaTek GPS spbalaj Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 4 Apr 29, 2012 11:18 PM
Question Quadricopter with UDB4+GPS+Xbee Entropia666 UAV - Unmanned Aerial Vehicles 1 Feb 22, 2012 05:14 PM
Sold DIYDrones Ardupilot Mega 1280 with OilPan, Magnetometer, MediaTek 10Hz GPS kevinv033 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jan 23, 2012 12:46 PM