Thread Tools
Old Mar 09, 2012, 12:21 PM
jasper7821 is offline
Find More Posts by jasper7821
Registered User
Discussion

What do you guys have the NAZA voltage monitor settings to on a 4s battery


Just curious what I should set my voltage monitor to.
I made another thread and in the battery section and someone suggested to make the no load voltage at 14.8 and the loaded voltage to 12.8 which would equal a .5v loss.

I don't remember what my settings are but they are too high.
I hovered for just over 6 minutes until the light flashed red and landed.
I only used 2316mah so I need to lower the warning voltage.

I have a 4.6 pound loaded Flame Wheel F550 with a Turnigy Nano-Tech 4500 battery.

Just curious what your guy's settings are.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 29, 2012, 09:18 PM
modifyit15 is offline
Find More Posts by modifyit15
Registered User
Im having the same problem with my WKM
Old Apr 29, 2012, 09:19 PM
modifyit15 is offline
Find More Posts by modifyit15
Registered User
my battery was only discharged by 40%
Old Apr 29, 2012, 09:31 PM
Tahoe Ed is online now
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
The best way to gage your discharge is to time the flight and then check how much you put back into the lipo. I start at 5 min. and adjust from there. I run 3.3v/cell and put back about 80% on charging. Your lipos and experience may vary. I fly 8:30 on 4S 4000mAh lipos in my F550 hexa. You have to test and set a timer on top of the battery monitor in the Naza software.
Site Sponsor
Old Apr 29, 2012, 09:50 PM
jasper7821 is offline
Find More Posts by jasper7821
Registered User
I have mine set to 14.8 no load and 14.2 loaded on the first protection.
Second is 12.0 no load and 13.4 loaded.
I have my DX8 set to vibe at 14.1

It used to be ok and the battery would take 80% but now all the batteries are only taking about 58% then they're fully charged and showing 4.18 to 4.2 per cell.

When the used batteries cool down all the cells are 3.71 to 3.72.

I'm getting about only 6 minutes on my F550 with the 4500 4s.
Weight is 6 pounds.

Is there a reason why these settings used to use 80%, but now they're not ?
Can I lower the voltages and fly longer.
What is the minimum loaded voltage a cell should be run down to ?
Old Apr 29, 2012, 11:04 PM
Tahoe Ed is online now
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
My guess is that it is your lipos.
Site Sponsor


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dymond D47 servo, Which version do you have on hand, how can you tell??? TDboy Hand Launch 5 Apr 21, 2012 03:26 AM
Help! NAZA question about switching from 3s to 4s, do I have to change in software first. jasper7821 Multirotor Talk 9 Mar 09, 2012 12:07 PM
Discussion what do you guys think of this clone dynam 3D Flying 0 Feb 29, 2012 12:04 AM
Discussion Using Virtualdub to record FPV - What settings do you use? NorCalMatCat FPV Talk 12 Feb 25, 2012 09:33 PM
What do you guys do when you have a new plane and bad weather? soholingo Electric Plane Talk 19 Dec 15, 2002 10:34 AM