Thread Tools
Nov 22, 2012, 09:28 PM
Registered User
To those with GH2 Z15s, do you have any issues with the hacked firmware? With regards to HDMI out? Thanks!
Sign up now
to remove ads between posts
Nov 22, 2012, 09:33 PM
FPV addict
That have me another question. Which I the cameras is easiest to get video out for FPV flying?
Nov 23, 2012, 01:37 AM
Registered User
Thank you voidunknown that really helps. It would be nice if we could do the same with 2 sbus wires!
Nov 23, 2012, 04:06 AM
Registered User
gh2
Nov 23, 2012, 01:34 PM
Registered User
rruiz's Avatar
Quote:
Originally Posted by voidunknown
Here is a shot of the 6014 receiver. You can see where my servo wires go back into the S800 and connect to the WKM and the rest running to the Zenmuse.





I used some servo extension cables and labeled them for easy connect/disconnect of the S800 body from the landing gear. There are 6 cables to connect each time. It works, but I would rather have just 1 SBUS cable instead.



Futaba wireless trainer module connected to trainer Tx via trainer port.



Mapped trainer channels using the FUNC option on Trainer Tx. Here you can change mappings to your student Tx to be whatever channels you want.



Trainer switch set to SB. When I flip the switch, it sends channels that I mapped to the student Tx.

Currently is awsome the idea, congratulations !!
Regards
Roberto
Nov 23, 2012, 01:59 PM
Registered User
hugy's Avatar
Quote:
Originally Posted by Ab74
To those with GH2 Z15s, do you have any issues with the hacked firmware? With regards to HDMI out? Thanks!
No problem at all, just put it at pall.
Nov 23, 2012, 02:43 PM
Lost in the wind
agree.. I took all my Toyota in for a manufacturers recall, and each time, the dealer provided free car rental. I assume dealer got reimburse someway/how by Toyota.

KS


Quote:
Originally Posted by RedSky
You do if it crashes because of a manufacturing defect.
Nov 23, 2012, 03:19 PM
Registered User
I think this was already discussed, but can't find it.

Is there a way to lock the roll? without locking the pan and tilt? If I disconnect the channel of the roll, the software will say disconnected but sometimes it will drift.
Nov 23, 2012, 03:47 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by semich
I think this was already discussed, but can't find it.

Is there a way to lock the roll? without locking the pan and tilt? If I disconnect the channel of the roll, the software will say disconnected but sometimes it will drift.
Odd, my roll is disconnected and I dont have any drift problems. I think you only need roll connected if you want to control the roll axis. Gimbal stabilization is handled by the CAN bus connector going from the WKM to your Zenmuse. You should be able to disconnect everything but the power and CAN bus from your zenmuse and have completely stabilized video (just no zenmuse controls).
Nov 23, 2012, 03:50 PM
Registered User
Does anyone know if there is a way to limit the zenmuse pitch (tilt) axis when in Orientation-locked mode? I don't want the pitch axis to rotate 360 degrees. Instead I would like to have it locked proportionally to the channel controlling it. Essentially, I want it to behave like the pan axis when in orientation-locked mode. Is this possible? I can't be the only person wanting to do this...
Nov 23, 2012, 04:25 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by voidunknown
Odd, my roll is disconnected and I dont have any drift problems. I think you only need roll connected if you want to control the roll axis. Gimbal stabilization is handled by the CAN bus connector going from the WKM to your Zenmuse. You should be able to disconnect everything but the power and CAN bus from your zenmuse and have completely stabilized video (just no zenmuse controls).
hmm ok, I tried without the arms plugged, and no gps signal, I will try again will the MC steady with the arms. Thks!
Nov 23, 2012, 04:30 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by voidunknown
Does anyone know if there is a way to limit the zenmuse pitch (tilt) axis when in Orientation-locked mode? I don't want the pitch axis to rotate 360 degrees. Instead I would like to have it locked proportionally to the channel controlling it. Essentially, I want it to behave like the pan axis when in orientation-locked mode. Is this possible? I can't be the only person wanting to do this...
Not possible to limit any travels.
Nov 23, 2012, 08:36 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Iceman575
Not possible to limit any travels.
Really? How is this not an option? Seems important, but overlooked.
Nov 23, 2012, 08:49 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Sniperp
That have me another question. Which I the cameras is easiest to get video out for FPV flying?
I haven't used the GH2, which apparently has an issue with recording and transmitting throught the Z-15 in NTSC (and I'm in a PAL area in any case) but I have used the NEX-5N and NEX-7 and both are quite straightforward to set up for video transmission.
Last edited by RedSky; Nov 23, 2012 at 08:57 PM.
Nov 24, 2012, 05:23 AM
Registered User
I have installed new radio (mx 16 hott) for the Z15G and upgraded FW.

And now I get this behaviour. Maybe 1 of 20 tries it calibrates and work ok.

Even in Assistant lights are blinking.
I also tried to downgrade FW and get the same behaviour. But I have managed to set correct radio settings.

Can someone help me with this issue?

00011 (0 min 21 sec)


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI F550 Hex Build, with 2-axis NEX-5N/GH2 Gimbal... GGoodrum Multirotor Drone Talk 9560 May 27, 2014 11:06 PM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd FPV Talk 9 Jul 13, 2012 10:42 PM
Discussion DJI Spread Wings S800 and Zenmuse Z15 prices are out! tpnitro Multirotor Drone Talk 120 Jun 19, 2012 01:27 AM
Wanted 3 axis gimbal on a budget =) HobokenHobbiesNJ FPV Equipment (FS/W) 3 Mar 20, 2012 10:57 AM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd Aerial Photography 2 Sep 12, 2011 06:44 PM