Thread Tools
Old Apr 26, 2012, 03:54 PM
dfrazier is offline
Find More Posts by dfrazier
Registered User
Just looked at the pics of this radio on HH's website and whats up with this preflight setup screen pic showing "Tx Antenna Extended". The antenna is non movable or extendable on this radio, correct?
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 26, 2012, 04:06 PM
Buschbarber is offline
Find More Posts by Buschbarber
Registered User
Buschbarber's Avatar
Quote:
Originally Posted by dfrazier View Post
Just looked at the pics of this radio on HH's website and whats up with this preflight setup screen pic showing "Tx Antenna Extended". The antenna is non movable or extendable on this radio, correct?
Preflight is nothing more than a Checklist to remind you to check various things before flying. You customize it to your own taste. You do not need to use any of these steps to fly. They are just a sample list of reminders that you can Enable or Inhibit from display.
Old Apr 26, 2012, 04:19 PM
dfrazier is offline
Find More Posts by dfrazier
Registered User
Quote:
Originally Posted by Buschbarber View Post
Preflight is nothing more than a Checklist to remind you to check various things before flying. You customize it to your own taste. You do not need to use any of these steps to fly. They are just a sample list of reminders that you can Enable or Inhibit from display.
But why is it even there on this Tx?
Old Apr 26, 2012, 04:20 PM
powerlines is offline
Find More Posts by powerlines
I am ready for HHAEFI!!
powerlines's Avatar
Just got to play with A DX18 today. Love it!!!! Cant wait!!!!
Old Apr 26, 2012, 04:36 PM
Buschbarber is offline
Find More Posts by Buschbarber
Registered User
Buschbarber's Avatar
Quote:
Originally Posted by dfrazier View Post
But why is it even there on this Tx?
I spoke with Qui Que Somenzini, in the Horizon Booth, at the Toledo Show. He explained that he did not particularly find the PreFlight List feature useful for him, but some people might.

With complicated aircraft, such as Turbine Jets, many pilots mount a Preflight Checklist, in the aircraft, to remind them to check various things before starting the engine and flying. Everyone's list could be different.

Is it useful to have this list displayed on the Tx, I don't know.

Do you know if you have to check off each item on the list before you can fly?
Can you write items on the list in your own words or do you just have a choice of the ones that come on the Tx?
Old Apr 26, 2012, 04:42 PM
freechip is offline
Find More Posts by freechip
Surface, Air & Water Rc Toys..
freechip's Avatar
I think it's going to be a matter of selecting between a pre determine list of possibles, if something that you use is missing a simple mention here or to Andy and surely it will get added on future updates.
Old Apr 26, 2012, 05:15 PM
AndyKunz is online now
Find More Posts by AndyKunz
AndyKunz's Avatar
Quote:
Originally Posted by dfrazier View Post
But why is it even there on this Tx?
Because the photo was taken before I got around to updating the default list from the DX10t version (they use the same source code). My bad! The DX10t has that as the first item on the list. It's not available any more in the DX18.

Andy
Site Sponsor
Old Apr 26, 2012, 05:21 PM
AndyKunz is online now
Find More Posts by AndyKunz
AndyKunz's Avatar
Quote:
Originally Posted by Buschbarber View Post
Do you know if you have to check off each item on the list before you can fly?
Can you write items on the list in your own words or do you just have a choice of the ones that come on the Tx?
You can configure it to be inhibited, to show once per session (ie, every time you go to Model Select and pick it vs. a different model), or every flight.

It also gives you an option to have the RF operating or not during that time. For some planes you probably want RF off, others you may want it on.

It does not FORCE you to complete the entire list. You can scroll to the top right corner and exit the screen just like any screen on your DX8. A full-scale pilot can fly without consulting his checklist if he chooses, you have the same option.

There is a list presented (in your selected language) of default options. You can select one and edit it, or select it and then delete it, or just create one of your own. The list covers planes, helis, and gliders (even some high-end stuff) pretty broadly.

Andy
Site Sponsor
Old Apr 27, 2012, 01:51 AM
pvogel is online now
Find More Posts by pvogel
Team JetiUSA
pvogel's Avatar
Quote:
Originally Posted by AndyKunz View Post
Yup, it was an update we made in the last beta version. Cool, eh?

Andy
Does that hold (12 channel rx working with full 22ms/2048 resolution) for the DX10t as well? If not now, in an update?

Peter+
Old Apr 27, 2012, 09:40 AM
AndyKunz is online now
Find More Posts by AndyKunz
AndyKunz's Avatar
It's not there now, but the DX10t version they're beta testing has it enabled.

Andy
Site Sponsor
Old Apr 27, 2012, 11:24 AM
tclaridge is offline
Find More Posts by tclaridge
Registered User
Preflight check list, what a cool feature.

Almost lost my pattern plane last week. Didn't know I had a problem with a charging plug, so one battery was charged, the other was not. Would have been mid-flight emergency for sure, but my paper check list included a voltage check, so I caught the problem before flight.

How nice to have that in the radio, and not on a piece of paper that ends up blowing around the field when it falls out of my flight box!
Old May 07, 2012, 05:03 PM
Blackflag is offline
Find More Posts by Blackflag
Registered User
Hi Andy,

will it be possible on the DX18 to copy a flight mode to another flight mode for the the same model ?

Thx in advance.

Ciao
U
Old May 07, 2012, 05:44 PM
AndyKunz is online now
Find More Posts by AndyKunz
AndyKunz's Avatar
There is no "copy flight mode" function.

Andy
Site Sponsor
Old May 07, 2012, 08:55 PM
keris is offline
Find More Posts by keris
Registered User
keris's Avatar
Just want to know DX18 got function calibrate like DX8 or not

thank
Old May 07, 2012, 09:08 PM
AndyKunz is online now
Find More Posts by AndyKunz
AndyKunz's Avatar
Yes, the DX18 has everything that the DX8 has plus lots more. If you use a DX8 now, you will feel very comfortable upgrading to a DX18. There are some changes, but they are mostly in the area of things that are obviously different to provide more capability and versatility.

Andy
Site Sponsor


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Spektrum DSM2 and the Nats - Question for Spektrum/JR users aeajr Sailplane Talk 25 May 29, 2012 04:14 PM
Sold Spektrum DX6 6-channel System with Spektrum AR6000 Receiver $50 shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 6 Dec 20, 2011 06:12 PM
Sold Spektrum DX6 6-channel System with Spektrum AR6000 Receiver $50 shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 4 Dec 14, 2011 08:30 PM
For Sale Spektrum & JR 2.4 Ghz DSM2 receivers for sale I have a sailplane sized Spektrum AR93 zaptherio Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Nov 15, 2011 06:14 PM
Sold SPEKTRUM DX6i DSMX with Spektrum Ni-cads and charger- like new condition shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 6 Oct 19, 2011 05:59 AM