Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Mar 12, 2012, 09:14 PM
blade strike is online now
Find More Posts by blade strike
DJI Testing / US Support
blade strike's Avatar
Quote:
Originally Posted by KnimRod View Post
Moot point... I run it as administrator.
What about your com port settings?
Site Sponsor
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 12, 2012, 09:26 PM
KnimRod is offline
Find More Posts by KnimRod
Gravity Tester
KnimRod's Avatar
Quote:
Originally Posted by blade strike View Post
What about your com port settings?
It shouldn't matter.. The GUI com port init will override the default com port settings. Regardless, I can communicate with the rabbit enough to see the sensors update and change various parameters.
Old Mar 12, 2012, 09:30 PM
blade strike is online now
Find More Posts by blade strike
DJI Testing / US Support
blade strike's Avatar
Quote:
Originally Posted by KnimRod View Post
It shouldn't matter.. The GUI com port init will override the default com port settings. Regardless, I can communicate with the rabbit enough to see the sensors update and change various parameters.
Strange man, sorry I could not help. I'm just shooting in the dark since my boards are not even here yet.
Site Sponsor
Old Mar 12, 2012, 10:42 PM
cmpang is offline
Find More Posts by cmpang
Registered User
hi everybody, just wake up and it is early morning now here in HK....

glad that Gor has got his board up and running now...

I have 3 Rabbit boards and also do the upgrade for some of my friends without problem (other than the times when there was a bug when using a Chinese language version of Windows, and it is being fixed now), may need to reset the main board once or twice that I think was due to a usb communications problem or usb +5V power insufficient issues.

So usually no need to reset the board if it is ok...

It was the first time I know that the CF board may also need to be reset.. sure I will ask Rabbit later today..

Knim, sorry to hear you have an upgrade problem of your board.. is it that the board can still be running fine, the only problem is that you cannot do the upgrade with the latest GUI? Since there are so many posts here so I cannot get exactly what your problem is...please summarise the problem so that I can ask the team..
Old Mar 12, 2012, 11:03 PM
KnimRod is offline
Find More Posts by KnimRod
Gravity Tester
KnimRod's Avatar
Quote:
Originally Posted by cmpang View Post
Knim, sorry to hear you have an upgrade problem of your board.. is it that the board can still be running fine, the only problem is that you cannot do the upgrade with the latest GUI? Since there are so many posts here so I cannot get exactly what your problem is...please summarise the problem so that I can ask the team..
Everything works fine except I'm not able to upgrade. When I select the bin file and click the upgrade button, I get the the following screen and the GUI becomes unresponsive. If I close the GUI and restart it, I can communicate as normal but The version is unchanged. I've tried different versions of the GUI and bin files on three different PCs using XP, Vista & Win7. I've even tried upgrading with the reset jumper you mentioned earlier. Something is keeping the Rabbit from accepting the upgrade.

Thanks. Any help is appreciated.
Old Mar 13, 2012, 01:58 AM
cmpang is offline
Find More Posts by cmpang
Registered User
Knim, I'll pass your question to Rabbit later...

Rabbit said that they have no idea on the two pins that reset the CF ext board. For the time being, I would suggest to leave it alone...unless anybody so unlucky and run into the same situtation as Gor has.. and use it as a last effort...
Old Mar 13, 2012, 03:21 AM
areis81 is offline
Find More Posts by areis81
RC Wannabe!
areis81's Avatar
i'm waiting the rabbit and following this thread from the begininng carefully, but there is really too much info! would be nice to update the first post with a summary of information. i would be willing to group them together and post them so that they could be easily tracked. help me to identify every aspect:

link to firmwares
link to GUIs
link to manual
flashing procedure
tuning procedure
unbrick procedure
reset procedure
calibrating procedures
installing procedures

anything else? corrections?
Old Mar 13, 2012, 03:34 AM
didierj is offline
Find More Posts by didierj
Registered User
Hi,

According the new release , i have noticed a new parameter on the GUI : Rudder Out Mode . What is exactly the purpose of this parameter ?

Cheers
Old Mar 13, 2012, 05:40 AM
cmpang is offline
Find More Posts by cmpang
Registered User
Quote:
Originally Posted by didierj View Post
Hi,

According the new release , i have noticed a new parameter on the GUI : Rudder Out Mode . What is exactly the purpose of this parameter ?

Cheers
again development team's bad english..

In the previous version, Rabbit's outputs to the motors and servos carry the same update rates.. in the latest version, the parameters have been separated and you can use different update rates for motors and servos.. so:

Rudder Out Mode = Servo Update Rate..
ESC Out Mode = ESC update Rate..

cmPang
Old Mar 13, 2012, 07:53 AM
Gor.Alone is offline
Find More Posts by Gor.Alone
Registered User
Quote:
Originally Posted by Gor.Alone View Post
CMPANG, how do you understand that Rabbit GPS find satellites and calculated coordinates? Or you calculate the time, 2 minutes, for example, for a cold start?
UP!

KnimRod noticed that string in GUI "Ver: V1.201" - it is Rabbit firmware number, but not GUI version.

So, please ask developers to change in GUI
string "V" on string "Rabbit firmware #",
and add string "GUI version #".

This will facilitate the identification and resolve user problems.

Thank you!
Last edited by Gor.Alone; Mar 13, 2012 at 08:00 AM.
Old Mar 13, 2012, 10:23 AM
cmpang is offline
Find More Posts by cmpang
Registered User
Quote:
Originally Posted by Gor.Alone View Post
UP!

KnimRod noticed that string in GUI "Ver: V1.201" - it is Rabbit firmware number, but not GUI version.

So, please ask developers to change in GUI
string "V" on string "Rabbit firmware #",
and add string "GUI version #".

This will facilitate the identification and resolve user problems.

Thank you!
ok... will do...
Old Mar 13, 2012, 10:45 AM
rkenosha is offline
Find More Posts by rkenosha
Registered User
So what GPS does one hook up t the rabbit to make it work.
Thanks Roman
Old Mar 13, 2012, 10:47 AM
timecop is offline
Find More Posts by timecop
Suspended Account
Anything talking nmea, since they ripped GPS stuff right from multiwii.
Old Mar 13, 2012, 12:04 PM
jangkihoon is offline
Find More Posts by jangkihoon
Registered User
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Anything talking nmea, since they ripped GPS stuff right from multiwii.
Dear timecop.
Could you sell on the market your fc(afro? M3 based) like ebay?
I can't find your open sorce product on the general market.

if your product's better than the rabbit, rabbit will be disapear.
It's a natural selection. otherwise please stop to comment about multiwii code.
Old Mar 13, 2012, 12:09 PM
timecop is offline
Find More Posts by timecop
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by jangkihoon View Post
Dear timecop.
Could you sell on the market your fc(afro? M3 based) like ebay?
I can't find your open sorce product on the general market.

if your product's better than the rabbit, rabbit will be disapear.
It's a natural selection. otherwise please stop to comment about multiwii code.
the question was asked and I answered it; any problem?
I don't use ebay because I'm not a scammer.
I have no idea what better product you're talking about.
Rabbit stealing multiwii code is a proven fact.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Multicopter Flight Controller Comparison Chart mbsteed Multirotor Talk 27 Jun 13, 2015 10:41 AM
Discussion Free Flight FF Auto Balance Controller with 3D Acceleration Sensor For QuadCopter C team MOD Multirotor Electronics 5803 Jun 26, 2014 06:40 PM
Discussion New quadcopter frame only (compatible with KK/MK MultiCopter Controller ) udoor Multirotor Talk 23 Aug 07, 2011 01:05 PM
Sold FY90Q Flight Controller for Quadcopter - $70 shipped jpsabo Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jul 29, 2011 11:21 AM
For Sale Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller Kit madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Jul 26, 2011 09:58 AM