Thread Tools
Dec 30, 2012, 12:08 PM
Registered User
how to check old or new board?
Sign up now
to remove ads between posts
Dec 30, 2012, 12:58 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Ican
If your Barometer is 5611, the board must update the LDROM with new bootloader program.

if you bought the board form our net store:http://www.aliexpress.com/fm-store/611060

the new bootloader program has been update into it ,so you can not worry it
Ican Hi, first of all thanks for fast replay, now I can not understand what you explain, I bought my rabbit in "Goodluckbuy" (buy bad luck), the standard barometer, was not good (jumping all time) and I changed to 5611 CGS board, all work ok except CH8, then I have Goodluckbuy board with standard, baro boot program. CGS 5611 mod baro and 10k resistor. all ok no complaints, super stable , only ch8 not work
Thanks anyway
Dec 30, 2012, 01:30 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
Quote:
Originally Posted by CSG_EU
how to check old or new board?
Old Rabbit = Standard Bosch Baro:



New Rabbit = MS5611 High Precision Baro:

Dec 30, 2012, 01:42 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by nebstress
I have also upgraded an older Rabbit with the new MS5611 Baro board using the resistor, whats your point?
What do you think? Ch. 8 maybe?
Dec 30, 2012, 01:45 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
Quote:
Originally Posted by marco899
What do you think? Ch. 8 maybe?
I'm sorry I don't understand


[EDIT]

If you have added new MS5611 Baro to Old Rabbit then No Ch8!
Last edited by nebstress; Dec 30, 2012 at 01:51 PM.
Dec 30, 2012, 03:43 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by nebstress
I'm sorry I don't understand


[EDIT]

If you have added new MS5611 Baro to Old Rabbit then No Ch8!
you believe that? I do not see the connection between the two tinks, one is I2C and the other is a standard port, maybe with interrupt.
Dec 30, 2012, 03:47 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
Quote:
Originally Posted by CapBlack
you believe that? I do not see the connection between the two tinks, one is I2C and the other is a standard port, maybe with interrupt.
There's no believing, its a fact

As Ican has already said its the Bootloader!

[EDIT]
LoveFlight made it very clear in June when I asked them for a couple of the new Baro Boards to upgrade a few Old Rabbits.
Dec 30, 2012, 03:56 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by nebstress
There's no believing, its a fact

As Ican has already said its the Bootloader!

[EDIT]
LoveFlight made it very clear in June when I asked them for a couple of the new Baro Boards to upgrade a few Old Rabbits.

I have old board (without arrow in botton) and i have added additional board with OLD baro, and the channel 8 don't work...
Dec 30, 2012, 03:59 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
Quote:
Originally Posted by PERCAL
I have old board (without arrow in botton) and i have added additional board with OLD baro, and the channel 8 don't work...
Buy a new Rabbit from HERE if you want Ch8.
Dec 30, 2012, 04:21 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by nebstress
There's no believing, its a fact

As Ican has already said its the Bootloader!

[EDIT]
LoveFlight made it very clear in June when I asked them for a couple of the new Baro Boards to upgrade a few Old Rabbits.
If you're referring to this answer, sorry i not understand!

Originally Posted by Ican
If your Barometer is 5611, the board must update the LDROM with new bootloader program.

No my original was Bosch! ... Original 5611 barometer needs boot change?

if you bought the board form our net store:http://www.aliexpress.com/fm-store/611060

the new bootloader program has been update into it ,so you can not worry it

I not buy from aliexpress I buy from Badluckbuy as i need to worry

Badluckbuy have bad Bootloader!

Complicated
Dec 30, 2012, 04:25 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
Quote:
Originally Posted by CapBlack
If you're referring to this answer, sorry i not understand!
No not referring to that, what don't you understand??
Dec 30, 2012, 04:43 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by nebstress
No not referring to that, what don't you understand??
Originally Posted by Ican
If your Barometer is 5611, the board must update the LDROM with new bootloader program.

this one, mind if i won't ch8 and i have 5611 baro I need to resend to china for boot upgrade ?

I have original bosch and old board, need boot change to for ch8 ?

nebstress maybe you're right, and I will have to buy a new one from ali.
Dec 30, 2012, 05:55 PM
Multicopter Nut
ThePara's Avatar
True story: the guys at FrSky were looking at the multicopter market and started asking questions about multirotor electronics, as they wanted a share of the market. Then one levelheaded guy asked them " do you guys have a couple of mathematicians and a physics engineer to back your programmers and electronic design teams, because any FC is as good as the backing team work is ?" And they said "no" and kept out of the picture.

I don't see why is there a fuss about CH8. Even CH7 is mostly redundant. The Rabbit as a FC is mostly dead. Granted, there's a price advantage over a Naza, and it's probably more forgiving of newbies then say MultiWii or Arducopter, but once you get over a certain multicopter knowledge threshold, it's simply nonexistant.

It lacks in so many advanced features, like telemetry, remote access and pre-programmed navigation. Functions depending on mag and gps are a coin's toss to get right or wrong. Yet users - like me - are hanging on promises of a bright future, when there are no real advances since... june !?

It really is no more then a friendlier KK controller, and you get no onboard LCD to adjust stuff
Let's face it. The Rabbit is dead. You get way better FCs for less and with better support. You can have CH8 working on both Arduflyer 2.5 and Crius AIOP, and if you get into trouble, stuff is open-source so you can troubleshoot it.
Dec 30, 2012, 06:20 PM
Registered User
Fugbucker's Avatar
With most things I consider purchasing now have more chance of attracting my attention if they are 'open source'...
Dec 30, 2012, 06:30 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Fugbucker
With most things I consider purchasing now have more chance of attracting my attention if they are 'open source'...
This probably true if you have time to messing arround. I found I do not have sufficient time to play with all my toys and giving sufficient attention to my family.

Rabbit is a simple solution for me. Although its function become fall behind other boards.

Formosa


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Multicopter Flight Controller Comparison Chart mbsteed Multirotor Drone Talk 27 Jun 13, 2015 09:41 AM
Discussion Free Flight FF Auto Balance Controller with 3D Acceleration Sensor For QuadCopter C team MOD Multirotor Drone Electronics 5803 Jun 26, 2014 05:40 PM
Discussion New quadcopter frame only (compatible with KK/MK MultiCopter Controller ) udoor Multirotor Drone Talk 23 Aug 07, 2011 12:05 PM
Sold FY90Q Flight Controller for Quadcopter - $70 shipped jpsabo Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jul 29, 2011 10:21 AM
For Sale Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller Kit madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Jul 26, 2011 08:58 AM