Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Apr 17, 2012, 10:12 AM
robj is offline
Find More Posts by robj
Registered User
robj's Avatar
Quote:
Originally Posted by ryan_m View Post
Have you got a file? About 30 seconds with a file and the collar will slip right on.
If you don't have one, they are not very expensive. Certainly easier than waiting for a new axle from 3dhs!
+3...I love working with aluminum!!
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 17, 2012, 10:17 AM
-= GYRO =- is offline
Find More Posts by -= GYRO =-
RC Pilot / Photographer
-= GYRO =-'s Avatar
+4!!
Name: ImageUploadedByTapatalk1334672186.074067.jpg
Views: 82
Size: 161.0 KB
Description:
Old Apr 17, 2012, 12:46 PM
robj is offline
Find More Posts by robj
Registered User
robj's Avatar
Quote:
Originally Posted by -= GYRO =- View Post
Roger!! but mine has a motor...et al.
Old Apr 17, 2012, 12:58 PM
-= GYRO =- is offline
Find More Posts by -= GYRO =-
RC Pilot / Photographer
-= GYRO =-'s Avatar
Quote:
Originally Posted by robj View Post
Roger!! but mine has a motor...et al.
Lol, I'm happy with my progress on first night of work... Motor should be here by the end of the week! DM5320-330 for 8s power with a 19x8 prop.
Old Apr 17, 2012, 02:01 PM
robj is offline
Find More Posts by robj
Registered User
robj's Avatar
Quote:
Originally Posted by -= GYRO =- View Post
Lol, I'm happy with my progress on first night of work... Motor should be here by the end of the week! DM5320-330 for 8s power with a 19x8 prop.
Same motor here...you'll like it!
Old Apr 17, 2012, 03:17 PM
johnnyrocco123 is offline
Find More Posts by johnnyrocco123
You down with EPP?
johnnyrocco123's Avatar
Anyone need a Hacker motor?

For 20% off? NIB with receipt? Full warrnaty!

Let me know which one. PM me.
Old Apr 17, 2012, 03:35 PM
-= GYRO =- is offline
Find More Posts by -= GYRO =-
RC Pilot / Photographer
-= GYRO =-'s Avatar
for you fellow E power guys, did you all just bolt on the e-motor box to the gas firewall? sorry for the silly question, but lack of the manual has me second guessing everything.
I found the pics showing the mount setup, (thanks Robj for posting all the pics/info) but wanted to know if any epoxy or other reinforcement is required.
Last edited by -= GYRO =-; Apr 17, 2012 at 03:41 PM.
Old Apr 17, 2012, 03:58 PM
rimaarts is offline
Find More Posts by rimaarts
Registered User
required or no, my guess is it would not hurt! especially if you dont plan sometime converting to gas..
Old Apr 17, 2012, 04:17 PM
weaser42 is offline
Find More Posts by weaser42
House of Paine
weaser42's Avatar
I just bolted mine on, so far so good.
Old Apr 17, 2012, 04:37 PM
SteveT. is offline
Find More Posts by SteveT.
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
Quote:
Originally Posted by -= GYRO =- View Post
for you fellow E power guys, did you all just bolt on the e-motor box to the gas firewall? sorry for the silly question, but lack of the manual has me second guessing everything.
I found the pics showing the mount setup, (thanks Robj for posting all the pics/info) but wanted to know if any epoxy or other reinforcement is required.
Quote:
Originally Posted by rimaarts View Post
required or no, my guess is it would not hurt! especially if you dont plan sometime converting to gas..
Quote:
Originally Posted by weaser42 View Post
I just bolted mine on, so far so good.
I am working on mine, and my intention is to just bolt it up. As long as you use locking nuts, or at a bare minimum Loctite, I believe you may be ok...
As I am using a Hacker A60-6XS, I may just have some stand offs made instead of using the e-box, as the mounting bolts for the "X" mount do not line up anyway.. However, there may be a simple solution to this, in that most people hare having to install 1/4" spacers behind the motor, I may just make a 1/4" plywood plate with blind nuts in it to make up for the difference in depth, and the spacing of the mounting bolts.

SteveT
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Old Apr 17, 2012, 04:45 PM
robj is offline
Find More Posts by robj
Registered User
robj's Avatar
Quote:
Originally Posted by -= GYRO =- View Post
for you fellow E power guys, did you all just bolt on the e-motor box to the gas firewall? sorry for the silly question, but lack of the manual has me second guessing everything.
I found the pics showing the mount setup, (thanks Robj for posting all the pics/info) but wanted to know if any epoxy or other reinforcement is required.
I did not, just supplied bolts and nylocks.

On the motrofly, use the inner holes and no drilling required. Easier to look up my most recent motrofly install pic. 1" standoff will do it.

https://www.rcgroups.com/forums/show...postcount=2846
Old Apr 17, 2012, 06:49 PM
lammbn is offline
Find More Posts by lammbn
Hooked on 3DHS
lammbn's Avatar
Quote:
Originally Posted by robj View Post
I did not, just supplied bolts and nylocks.

On the motrofly, use the inner holes and no drilling required. Easier to look up my most recent motrofly install pic. 1" standoff will do it.

https://www.rcgroups.com/forums/show...postcount=2846
+1 I just re-mounted my motor because it wasn't perfectly centered on the firewall or cowl. Thanks to Bivens for sending me his unused e-box so i could do it without worrying about the swiss cheese'd firewall i had from my bad drilling. With the 5320 lightened version i just popped out the blind nuts, put a 5mm bolt with washer through the back side, added 3/4" and one washer worth of spacers, put a washer on the other side of the fiber mount and tightened the lock nut from the motor side. wasn't the quickest motor install ever due to washers trying to fly towards the motor but it turned out well and the stock holes ended up working great using the inner holes on the motor mount.

as for the e-box to gasser box i just used the supplied bolts, washers, and lock nuts and it hasn't budged.
Old Apr 17, 2012, 06:56 PM
Elios000 is offline
Find More Posts by Elios000
Registered User
any one have an eta on when airframes will be back in?
Old Apr 17, 2012, 07:00 PM
jsmith285 is offline
Find More Posts by jsmith285
Registered User
jsmith285's Avatar
Quote:
Originally Posted by Elios000 View Post
any one have an eta on when airframes will be back in?
ETA just took a month off.
Old Apr 17, 2012, 07:05 PM
Manta1 is offline
Find More Posts by Manta1
OOPS
Manta1's Avatar
Quote:
Originally Posted by Elios000 View Post
any one have an eta on when airframes will be back in?
oh,did you miss the going out of business sale in Toledo this past weekend?


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion 60 inch edge 540 vs 48 inch extreme flight extra 300 & edge 540 vs 3dhs slick 51 & 59 CRFan1 3D Flying 40 Mar 04, 2012 03:45 PM
Sold 3DHS 41" Edge 540 PNP $225 gonzoman5 Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 10 Oct 05, 2011 11:53 AM
Wanted 3dhs Edge 540 47" (red bull scheme) SmokeDogg Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 13 Sep 29, 2011 03:19 PM
Wanted 3DHS Edge 540 47" (Red Bull Scheme) SmokeDogg Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 0 Sep 24, 2011 02:58 AM
Wanted 3dhs edge 540 47" (red bull scheme) vhuang168 Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Sep 08, 2011 11:13 PM