Thread Tools
Old Dec 09, 2011, 10:46 AM
saucisse is offline
Find More Posts by saucisse
Don't disturb the pilot !!!
saucisse's Avatar
Other then fpv4ver and foxtechfpv who else sell this board either in USA or even Canada?
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 09, 2011, 10:56 AM
flitelab is offline
Find More Posts by flitelab
flitelab's Avatar
Quote:
Originally Posted by saucisse View Post
Other then fpv4ver and foxtechfpv who else sell this board either in USA or even Canada?
http://www.infinity-hobby.com/main/p...oducts_id=7729

I'm trying to look into a source so I can resell them in Canada but no luck so far but still on it.
I may bring in a few at retail price just to have a Canadian source for those wanting one with closer shipping.
Site Sponsor
Old Dec 09, 2011, 10:57 AM
Dialfonzo is offline
Find More Posts by Dialfonzo
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Humm ...
Canada reseller ...!
I am in Canada
RCG Plus Member
Old Dec 09, 2011, 11:00 AM
jimmytseng is offline
Find More Posts by jimmytseng
Registered User

v1.2 firmware


Hi guys
I found a new firmware for TMF Pro(AQ50d Pro)
seems to be remove a circuit resistance....(remove R21 short circuit R19)
then upload new firmware for 6G accelerometer

TMF Pro accelerometer 6G setup & V1.2 firmware upload (1 min 2 sec)


(V1.2 Improve the gyro temperature drift correction and dynamic flight performance)
Old Dec 09, 2011, 02:59 PM
Alwayscrash is offline
Find More Posts by Alwayscrash
"you'll play to live "
Alwayscrash's Avatar
Quote:
Originally Posted by jimmytseng View Post
Hi guys
I found a new firmware for TMF Pro(AQ50d Pro)
seems to be remove a circuit resistance....(remove R21 short circuit R19)
then upload new firmware for 6G accelerometer

http://www.youtube.com/watch?v=vZjiI...ature=youtu.be

(V1.2 Improve the gyro temperature drift correction and dynamic flight performance)
Just load new firmware on mine, quad now can hover handfree for a long time, much more stable than old firm.Thanks Jimmy !
AC
Old Dec 09, 2011, 03:17 PM
flitelab is offline
Find More Posts by flitelab
flitelab's Avatar
Another test flight:
TMF PRO - Further Testing (6 min 6 sec)
Site Sponsor
Old Dec 09, 2011, 04:28 PM
BayAreaCrasher is offline
Find More Posts by BayAreaCrasher
Registered User
BayAreaCrasher's Avatar
flitelab, how would you compare this board to the CC?
Old Dec 09, 2011, 06:14 PM
flitelab is offline
Find More Posts by flitelab
flitelab's Avatar
Quote:
Originally Posted by LemaLife View Post
flitelab, how would you compare this board to the CC?
It flies similar in a lot of ways. Basically it only has one flight mode which is like attitude mode in CC. The big plus is that it is super simple to setup, you don't need a PC it just uses dip switches for the mode and a single pot for gain.

For ease of use it has an edge for how stable it flies, but for customization and tuning the CC would be ahead.

Granted Iím not a great pilot so not the best to compare for various flying styles.
Site Sponsor
Old Dec 10, 2011, 04:22 AM
Wayno Complaino is online now
Find More Posts by Wayno Complaino
Fixed wings can be Drones too!
Wayno Complaino's Avatar
After hoping not to need to plug into a PC (It's a ball ache as I only have macs, I have to use a friends PC) I need to reverse my gimbal servos, seems there is a check box in the software program. Might as well update to the new firmware while I'm in there.

So...

Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Just. Use. Any. USB. To. Serial. Converter.[/B].
pardon my ignorance here. Will this do? http://www.hobbytronics.co.uk/ftdi-basic

Also, what's the four pin female plug on the TMF PRO board called? Can't search for the male side if I don't know what I'm looking for...

Thanks in advance!
Old Dec 10, 2011, 04:22 AM
thepelell is offline
Find More Posts by thepelell
Registered User
Quote:
Originally Posted by flitelab View Post
Another test flight:
that's cool... fast descent without wobble, i can't do that either with my multiwii or the crap fy91; they will both wobble badly if i attempt a rapid vertical descent like you did...
can't wait to get mine...
Old Dec 10, 2011, 04:56 AM
titeuf007 is offline
Find More Posts by titeuf007
Registered User
Quote:
Originally Posted by thepelell View Post
that's cool... fast descent without wobble, i can't do that either with my multiwii or the crap fy91; they will both wobble badly if i attempt a rapid vertical descent like you did...
can't wait to get mine...
i never seen that with multiwii!are you tune you pid correctly?which is you software version?
Old Dec 10, 2011, 05:20 AM
thepelell is offline
Find More Posts by thepelell
Registered User
Quote:
Originally Posted by titeuf007 View Post
i never seen that with multiwii!are you tune you pid correctly?which is you software version?
multiwii 1.7
using it on a 2.3kg X8 copter

it will interesting to see if it happens with the aq50 too..
Old Dec 10, 2011, 05:23 AM
thepelell is offline
Find More Posts by thepelell
Registered User
Quote:
Originally Posted by Wayno Complaino View Post
After hoping not to need to plug into a PC (It's a ball ache as I only have macs, I have to use a friends PC) I need to reverse my gimbal servos, seems there is a check box in the software program. Might as well update to the new firmware while I'm in there.

So...



pardon my ignorance here. Will this do? http://www.hobbytronics.co.uk/ftdi-basic

Also, what's the four pin female plug on the TMF PRO board called? Can't search for the male side if I don't know what I'm looking for...

Thanks in advance!
i am confused by all these usb <> whatever converters... i have one like the one you linked that i use for multiwii. Be careful, that on AQ50 manual, it is specified 3.3v , while the model you linked is 5v, at least that's what is written on the adapter... probably there is 3.3v version too....
i should receive my adapter together with my board.. probavly on monday if italian post start working..
Old Dec 10, 2011, 05:27 AM
thepelell is offline
Find More Posts by thepelell
Registered User
Quote:
Originally Posted by jimmytseng View Post
Hi guys
I found a new firmware for TMF Pro(AQ50d Pro)
seems to be remove a circuit resistance....(remove R21 short circuit R19)
then upload new firmware for 6G accelerometer
is the R21-R19 necessary for firmware upload , or you can use new firmware without doing it? working with smd components is always tricky...
Old Dec 10, 2011, 05:32 AM
titeuf007 is offline
Find More Posts by titeuf007
Registered User
Quote:
Originally Posted by thepelell View Post
multiwii 1.7
using it on a 2.3kg X8 copter

it will interesting to see if it happens with the aq50 too..
we are now on 1.9..so it s the reason why you have some woobles with it
try the news software,and after that you could see the difference


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poll What Motors do you use on your tri/quad/hexa/octal etc? bob4432 Multirotor Talk 4 Aug 29, 2010 08:10 PM
Sold MicroKopter ARF Quad/Hexa G-unit Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 3 Aug 23, 2010 10:38 AM
Discussion Folding frame for AP - tri, quad, Hexa, Okto danielpetrescu Multirotor Talk 9 May 10, 2010 01:25 AM
Question Tri/hexa-copter or Quad/Octa-copter and Spartan AP2000i or Helicommand Arthur P. VTOLs 2 May 20, 2007 04:02 PM