Thread Tools
Old Feb 06, 2012, 03:55 AM
dr_patso is offline
Find More Posts by dr_patso
N00b
oh is he grabbing it with thumb on top? I'm an idiot.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 06, 2012, 04:33 AM
Locko is offline
Find More Posts by Locko
Registered User
Locko's Avatar
Quote:
Originally Posted by dr_patso View Post
oh is he grabbing it with thumb on top? I'm an idiot.
I think hes grabbing with the thumb on top, I use thumb on bottom.
Old Feb 06, 2012, 07:57 AM
Ho-Jazz is offline
Find More Posts by Ho-Jazz
Taking care of business
Ho-Jazz's Avatar
My Z2 went in yesterday. This was about the tenth flight on this wing and it was dialed pretty good. Was trying to test RTH function when all went wrong. Good news is we found the plane, better news is the gopro did not cut off and got all the footage. Bad news, time to build another Z2.
Z2 Crash (2 min 52 sec)
Old Feb 06, 2012, 09:27 AM
rlc2052 is offline
Find More Posts by rlc2052
Something Something RC
rlc2052's Avatar
Sorry to see that Ho-Jazz. That is my biggest fear with RTH systems. You pay all the extra money for it to save your plane, then it becomes your undoing.

What system were you using?

Rob
Old Feb 06, 2012, 02:20 PM
Ho-Jazz is offline
Find More Posts by Ho-Jazz
Taking care of business
Ho-Jazz's Avatar
Dosd V2. I read sevral posts that claim the stock AP settings work pretty good, Im not sold. Going to add a FY-30A I have to the next build and do more research on proper settings.
Old Feb 06, 2012, 02:53 PM
htran is offline
Find More Posts by htran
Registered User
I use FY21AP II, and RTH works flawlessly.

So many times I've thought to myself, so which way is the runway? Flicked on RTH and it points straight back home.

Quote:
Originally Posted by Ho-Jazz View Post
My Z2 went in yesterday. This was about the tenth flight on this wing and it was dialed pretty good. Was trying to test RTH function when all went wrong. Good news is we found the plane, better news is the gopro did not cut off and got all the footage. Bad news, time to build another Z2.
http://www.youtube.com/watch?v=OsrWy...1&feature=plcp
Old Feb 09, 2012, 09:20 AM
sharonx is offline
Find More Posts by sharonx
Registered User
sharonx's Avatar
Hi.
My Z II came up 2.75kg. Will it fly ok with hacker 30 10L V2 on 4s ?
What is your AUW ?
RCG Plus Member
Old Feb 09, 2012, 09:49 AM
Ho-Jazz is offline
Find More Posts by Ho-Jazz
Taking care of business
Ho-Jazz's Avatar
Quote:
Originally Posted by sharonx View Post
Hi.
My Z II came up 2.75kg. Will it fly ok with hacker 30 10L V2 on 4s ?
What is your AUW ?
I have the same set up. It's 2.5 AUW and flies great. And I was able to repair after crash through the woods. Other than a few LE dings, she looks like new. Z2 is tough enough to fly through the woods, and keep going.
Old Feb 09, 2012, 11:49 AM
zkilzz is offline
Find More Posts by zkilzz
Registered User
Quote:
Originally Posted by sharonx View Post
Hi.
My Z II came up 2.75kg. Will it fly ok with hacker 30 10L V2 on 4s ?
What is your AUW ?
Mine weighed the same. But 1000kv motor on 4S. 10x8. Works fine.
Old Feb 09, 2012, 12:37 PM
nexstarselect is offline
Find More Posts by nexstarselect
Azerbaijan FPV
nexstarselect's Avatar
Quote:
Originally Posted by Ho-Jazz View Post
Dosd V2. I read sevral posts that claim the stock AP settings work pretty good, Im not sold. Going to add a FY-30A I have to the next build and do more research on proper settings.

I used DOSD v2 but i dont like it and RTH and sold it

I use eagle tree osd pro

i have 3 full eagletree osd pro my airplanes ET RTH work very good stock settings Zephyr EAGLE tree super
Old Feb 09, 2012, 04:13 PM
sharonx is offline
Find More Posts by sharonx
Registered User
sharonx's Avatar
Quote:
Originally Posted by Ho-Jazz View Post
I have the same set up. It's 2.5 AUW and flies great. And I was able to repair after crash through the woods. Other than a few LE dings, she looks like new. Z2 is tough enough to fly through the woods, and keep going.
Thanks. How much amp at WOT, cruise ? Can it go vertical ?
Quote:
Originally Posted by zkilzz View Post
Mine weighed the same. But 1000kv motor on 4S. 10x8. Works fine.
Same questions + what motor ?
RCG Plus Member
Old Feb 09, 2012, 05:25 PM
zkilzz is offline
Find More Posts by zkilzz
Registered User
Turnigy 4250. Yes it can.
Old Feb 09, 2012, 06:15 PM
Ho-Jazz is offline
Find More Posts by Ho-Jazz
Taking care of business
Ho-Jazz's Avatar
50 amps 9x6 folder, vertical for a lil bit. You won't be disappointed, it a solid set up.
Old Feb 09, 2012, 09:17 PM
dr_patso is offline
Find More Posts by dr_patso
N00b
I discovered just now that the aeronaut CAM folding props have way more power than the graupner cams
Old Feb 09, 2012, 09:33 PM
jarod120 is offline
Find More Posts by jarod120
Gets shakes if no FPV in 24hrs
jarod120's Avatar
Quote:
Originally Posted by dr_patso View Post
I discovered just now that the aeronaut CAM folding props have way more power than the graupner cams
Are you sure your blades were in the right orientation? If they're spinning in reverse that can happen. They look pretty similar to me, just saying...


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build Log Building the ultimate Ritewing Zephyr ThomasWF FPV Talk 34 Feb 20, 2012 06:14 PM
Discussion wing thickness ritewing zephyr Herishi The Builders Workshop 2 Oct 05, 2011 09:36 AM
Discussion Ritewing Zephyr hobbycity motor nexstarselect FPV Talk 2 Mar 07, 2011 05:37 PM