Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Jan 01, 2012, 09:50 PM
Taiping is offline
Find More Posts by Taiping
Registered User

Just Got My Rangelink


I just received my Rangelink LRS from Sid, I am using a FUTABA 10CHP and the modification of removing 2 diodes was needed, but it was easy as you just heat the 2 sides of the diode and it will come right off. Communications with Sid has been very easy and he helped me to solve the issue of when you connect some Futaba radios to RL via the trainer port, the Rangelink will send out a BEEP on power up but the LED will not blink.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 02, 2012, 07:20 PM
sid.huang is offline
Find More Posts by sid.huang
Chinglish-funny
Hi, just wanna to know how many people use the futaba 12FG - 12Z - 14MZ for FPV, and what make YOU GUYS wanna to use the 12ch on FPV? I dont have any one of them, but i know on the 12ch mode, not a stardand ppm stream out on the trainer port. if it really important for u, i think i can modify rangelink fw make it support this. just need to find a 12FG radio.


Sid
Old Jan 02, 2012, 10:29 PM
Taiping is offline
Find More Posts by Taiping
Registered User
Quote:
Originally Posted by sid.huang View Post
Hi, just wanna to know how many people use the futaba 12FG - 12Z - 14MZ for FPV, and what make YOU GUYS wanna to use the 12ch on FPV? I dont have any one of them, but i know on the 12ch mode, not a stardand ppm stream out on the trainer port. if it really important for u, i think i can modify rangelink fw make it support this. just need to find a 12FG radio.


Sid
I don't have a 12ch radio, but you can probably do this
ch 1: Aileron
ch 2: Elevator
ch 3: ESC
ch 4: Rudder
ch 5: OSD input 1
ch 6: Aileron 2
ch 7: OSD input 2
ch 8: Flaps
ch 9: Camera Pan
ch 10: Camera Tilt
ch 11: Camera switcher (2 cameras on the plane)
ch 12: BEC input
Old Jan 03, 2012, 04:04 AM
Teamsherman is offline
Find More Posts by Teamsherman
Member #1
Teamsherman's Avatar
Quote:
Originally Posted by Taiping View Post
I don't have a 12ch radio, but you can probably do this
ch 1: Aileron
ch 2: Elevator
ch 3: ESC
ch 4: Rudder
ch 5: OSD input 1
ch 6: Aileron 2
ch 7: OSD input 2
ch 8: Flaps
ch 9: Camera Pan
ch 10: Camera Tilt
ch 11: Camera switcher (2 cameras on the plane)
ch 12: BEC input
Is this how the reciever is set up to work? Or is it programable to whatever channels i want? Im just curious as to if there will be information with my rangelink when i get it about what controls go to which channels on the rx.

Any info?
Old Jan 03, 2012, 06:39 AM
sid.huang is offline
Find More Posts by sid.huang
Chinglish-funny
Quote:
Originally Posted by Teamsherman View Post
Is this how the reciever is set up to work? Or is it programable to whatever channels i want? Im just curious as to if there will be information with my rangelink when i get it about what controls go to which channels on the rx.

Any info?

rangelink rx channel map the same as your radio rx.


Sid
Old Jan 03, 2012, 07:17 AM
Teamsherman is offline
Find More Posts by Teamsherman
Member #1
Teamsherman's Avatar
Thanks Sid!
Old Jan 03, 2012, 10:06 AM
htran is offline
Find More Posts by htran
Registered User
I haven't yet found any thing that supports futabas 14mz 12ch PPM. I have tried phoenix rc, Aerosim, Dragonlink. But when 8ch PPMis selected it works, but only 8 channels.
Old Jan 03, 2012, 10:23 AM
pyrojets is offline
Find More Posts by pyrojets
Registered User
Hi Sid,

Have received the Rangelink LRS, have tried to bind the LRS using the plug and play cable#2 with my JR 9XII and JR DSX 7 but the LED does not flash though there is the "beep" sound. However, it works with my DX6i. Is there any way to solve this problem? Thank you.
Old Jan 03, 2012, 02:04 PM
DavorVZ is offline
Find More Posts by DavorVZ
Registered User
Quote:
Originally Posted by pyrojets View Post
Hi Sid,

Have received the Rangelink LRS, have tried to bind the LRS using the plug and play cable#2 with my JR 9XII and JR DSX 7 but the LED does not flash though there is the "beep" sound. However, it works with my DX6i. Is there any way to solve this problem? Thank you.
problem is to weak PPM signal from RC unit, few post before you have PDF file how to fix this, you just need to remove 2 diodes inside of RL TX
Old Jan 03, 2012, 04:56 PM
NDw is offline
NDw
Find More Posts by NDw
NDw
Registered User
Hi I havn't read all the thread but have read maybe half it and have some questions.

I have the original chainlink. Is it possible to get the original tx upgraded to the rangelink? If so it has to be sent back to Sid? How much does it cost?

Are the original chainlink recivers compatible with rl? If not, can they be upgraded?
( I know the original rx can still be bought)

Thanks.
Old Jan 03, 2012, 05:58 PM
sid.huang is offline
Find More Posts by sid.huang
Chinglish-funny
Quote:
Originally Posted by htran View Post
I haven't yet found any thing that supports futabas 14mz 12ch PPM. I have tried phoenix rc, Aerosim, Dragonlink. But when 8ch PPMis selected it works, but only 8 channels.
yes, futaba radio 12ch mode, is not a stardand ppm stream.


Sid
Old Jan 03, 2012, 06:00 PM
sid.huang is offline
Find More Posts by sid.huang
Chinglish-funny
Quote:
Originally Posted by pyrojets View Post
Hi Sid,

Have received the Rangelink LRS, have tried to bind the LRS using the plug and play cable#2 with my JR 9XII and JR DSX 7 but the LED does not flash though there is the "beep" sound. However, it works with my DX6i. Is there any way to solve this problem? Thank you.
you need connect to the rf pins. on the rangelink manual , it shows how to do.


Sid
Old Jan 03, 2012, 06:03 PM
sid.huang is offline
Find More Posts by sid.huang
Chinglish-funny
Quote:
Originally Posted by NDw View Post
Hi I havn't read all the thread but have read maybe half it and have some questions.

I have the original chainlink. Is it possible to get the original tx upgraded to the rangelink? If so it has to be sent back to Sid? How much does it cost?

Are the original chainlink recivers compatible with rl? If not, can they be upgraded?
( I know the original rx can still be bought)

Thanks.
just change the name to rangelink, and the performance is the same . so no need to upgrade, i think....



Sid
Old Jan 03, 2012, 06:13 PM
pyrojets is offline
Find More Posts by pyrojets
Registered User
Double posted.
Last edited by pyrojets; Jan 03, 2012 at 09:39 PM.
Old Jan 03, 2012, 06:24 PM
markus123456 is online now
Find More Posts by markus123456
Registered FPVer :)
markus123456's Avatar
Quote:
Originally Posted by sid.huang View Post
just change the name to rangelink, and the performance is the same . so no need to upgrade, i think....



Sid
Sid,

I think there are some people among us who would like to upgrade for various reasons. In my case it's the headtracker input feature, the built in filters, and the fact that the same ID can be assigned to multiple transmitter modules.

Why not think about an upgrade offer? Something like a discount along with sending in the old stuff? I definately would be interested.

Markus


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yippee! NEW DRAGON LINK ADVANCED: Full Telemetry, Bluetooth, Droid Planner, Data Modem JettPilot FPV Equipment 54915 Today 07:11 AM
New Product ChainLink UHF Long Range System siim227 FPV Talk 2853 Jul 01, 2013 05:23 PM
New Product ChainLink--The new UHF narrow band long range system BEVRC FPV Talk 878 Jun 08, 2013 07:53 PM
New Product UHF Long range JR / Futaba module Hooks FPV Talk 18 Aug 13, 2012 06:46 AM
Sold [VDS]LRS thomas scherrer UHF + 2 receivers long range LTS49 FPV Equipment (FS/W) 8 Jul 22, 2011 04:55 PM