New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Oct 15, 2011, 01:45 PM
LostLarry is offline
Find More Posts by LostLarry
Registered User

Check order


Oct 13, 2011, 05:40 PM Report This Post to a Moderator #196
JettPilot
Long Range FPV !!!


DRAGON LINK UPDATE

The good news is that we have lots of Dragon Links in stock and ready to send

Please send tracking number as promised or date of shipment. Check PM

Thanks
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 15, 2011, 01:47 PM
Bear_Pants is offline
Find More Posts by Bear_Pants
Suspended Account
Didn't come in today
Old Oct 15, 2011, 02:16 PM
frank_slade is offline
Find More Posts by frank_slade
Registered User

How to connect a Graupner 40 Mhz SSM RC system?


Hi,
does anyone know how to connect my old Graupner RC system to a dragonlink?
It is a 40 MHz SSM E8 System. It has neither a trainer port nor a HF module.
As you can see here:





I know it is a very sentimental thing to keep this old thing running but it would be so cool to make a modern very long range system out of it. I can not throw it a away
Old Oct 15, 2011, 02:44 PM
dallibab is offline
Find More Posts by dallibab
Registered User
Skywalker nearly hit me. (2 min 10 sec)


both on Dragon link have had probs in the past but both of us are now on the new rx's and were out a couple of km today very close. no glitches at all
Old Oct 15, 2011, 05:00 PM
Kala is offline
Find More Posts by Kala
Registered User
Thanks. If at least it gives me 8 ch seems enough and guess it could be a good choice...
Old Oct 15, 2011, 06:00 PM
Vantasstic is offline
Find More Posts by Vantasstic
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Quote:
Originally Posted by Bear_Pants View Post
I have a question about that radio. My dragonlink may be in today. But anyway I have an RVOSD and I need a 3 way switch so I can engage autopilot while flying. But I don't want to put the custom firmware on it. Which channel is AUX 3? I can't seem to figure out and really need to use this. Thanks man
The 9x has one three-way swtiched. It's labeled IS0, IS1, IS2 (I believe). The er9x firmware allows you to assign the switch to any channel you want. I mixed it with a 2-way switch so I can turn off my DOSD if desired.
Old Oct 15, 2011, 06:09 PM
Bear_Pants is offline
Find More Posts by Bear_Pants
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
The 9x has one three-way swtiched. It's labeled IS0, IS1, IS2 (I believe). The er9x firmware allows you to assign the switch to any channel you want. I mixed it with a 2-way switch so I can turn off my DOSD if desired.
So there is no way to assign it without putting the custom firmware on it? :<
Old Oct 15, 2011, 06:12 PM
Vantasstic is offline
Find More Posts by Vantasstic
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Quote:
Originally Posted by Bear_Pants View Post
So there is no way to assign it without putting the custom firmware on it? :<
No, I don't believe you can remap the channel assignments on the stock firmware. You should still be able to use the 3-way switch though. Just find out what channel it's on and assign that as your control switch in your OSD.
Old Oct 15, 2011, 07:12 PM
EugeneFlorida is offline
Find More Posts by EugeneFlorida
KJ4YYJ
EugeneFlorida's Avatar
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
No, I don't believe you can remap the channel assignments on the stock firmware. You should still be able to use the 3-way switch though. Just find out what channel it's on and assign that as your control switch in your OSD.
from what I can see the 3 way stock V2 frimwear lets you use it as a mix

I have one trans with rud moves airl on 1 and on 2 I have tho moves down elev.

my other 9x.. I just put ER9x in it and still have to figure that all out
Old Oct 15, 2011, 07:28 PM
Bear_Pants is offline
Find More Posts by Bear_Pants
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by EugeneFlorida View Post
from what I can see the 3 way stock V2 frimwear lets you use it as a mix

I have one trans with rud moves airl on 1 and on 2 I have tho moves down elev.

my other 9x.. I just put ER9x in it and still have to figure that all out
Gah. I'll see if I can do anything about it. I hooked a servo up to each channel and moved that 3 way switch. Servo didn't move though. I'll see if I can maybe mix it somehow. It's not relevant to dragon link so I'll just take this to the rvosd thread.
Old Oct 15, 2011, 07:59 PM
Moose2 is offline
Find More Posts by Moose2
Registered User
Moose2's Avatar
Quote:
Originally Posted by Kala View Post
Hi there!

I was tring to know if Dragonlink would be compatible with the new Futaba 8FG SUPER 12+2 ch.... Hope so!!

Thanks and regards
I should clarify. Yes it's compatible with DL but you will only get 8 useable channels.
Old Oct 15, 2011, 11:49 PM
FLYING_FORTRESS is offline
Find More Posts by FLYING_FORTRESS
Registered User
So i got my reciever replaced. It came this friday. IT WORKED YAY, it wasn't me that was doing something wrong. I did range check with the transmiton cap on the uhf transmitter. I got 100 feet or range with the antenna connected to the reciever and the transmiter with the small cap on it.
Old Oct 16, 2011, 12:00 AM
hpcoolahan is offline
Find More Posts by hpcoolahan
Fatshark Repairs AU/NZ
hpcoolahan's Avatar
Great result mate , and well done to Mike for comming to the rescue !!

Cheers
Patrick
Old Oct 16, 2011, 09:20 PM
Strudel is offline
Find More Posts by Strudel
Registered User
Hey guys,

Firstly, am the happy recipient of a DL system. Hooray!

Secondly, my question.

Tags: (for people that search) fly from inside car, extension, fly from inside house, extend antenna

I am going on FPV roadtrip, and I would like to fly from inside my car.

I know you can fly from inside, and quite far, but I would much rather use some sort of extension, preferabbly between my tx and the dl box, so I can have the transmitter thing outside. On a very high, extendable pole. I did a search on the old thread, there were a few people who had a similar question to mine, but I couldn't find a satisfactory answer.

It seems I can either:
1) Put an extension on the antenna itself ... http://www.radiogearpro.com/main/pro...roducts_id=135
... but apparantly this solution needs 'tuning' ...

Perhaps this, actually alreday tuned 435mhz: http://www.ebay.com/itm/5-055-Antenn...item3a6aca2132 with a simple extension cable might work?

or
2) Put an extension between the Tx and the Dragon (muchly preferred).

Originally Posted by Pepelatz View Post
Don't run antenna coax outside, instead put your DL Tx module outside and run PPM from your radio to DL Tx. 100-200' long run for PPM signal shoul be no problem.
- Ro

QUOTE -
Ok...well how about extending the wires from the DL case and placing the black DL housing with stock ant out side?? That seems better than trying to send a signal down a long coax to me any how, then no need for a remote ant?...
- Ho-Jazz

- QUOTE
That works as well. Except won't be be able to press failsafe
- Sawman


================================================== =================

Hmmmm!

I am going for the second solution I think. I hope 10m will be fine. I have an extendable pole on my truck, I can strap the black case to that, plug in an extension cable (just looks like servo wire to me) ... I'm not worried about failsafe, failsafe is simply used at the start of installation, I believe, not being used regularly during flight. Again, it looks like regular servo sized wire ... Hmmmm!

If anyone has any advice on this, please let me know!

Thanks guys, Strudel
Old Oct 16, 2011, 09:31 PM
Strudel is offline
Find More Posts by Strudel
Registered User
Wondering if it would be easier to get this:

http://www.ebay.com/itm/5-055-Antenn...item3a6aca2132

Or, maybe the link below ... (I live in Sydney, Australia ... so ebay is always easier.) Can anyone give advice if the link above sounds like a good product? I have no ideas about antennas, so not sure if relevant.... Then I just plug in an extension cable to connect the antenna. With the link below, I am worried that it is not tuned to 435mhz ... I don't know how to tune one :-(


Quote - Jettpilot

http://www.rfparts.com/diamond/nr770hnmo.html

You will have to buy the magnetic base for this antenna seperate, it does not come with a base. The Dragon Link is so good, you could probably use a cheap ebay antenna very successfully if you are on a budget. Unless you are going to fly 25 KM, you could probably stick a wire into the antenna of the transmitter and fly quite a long ways

As far as the dead spot on top of the van you will probably never even notice... Just something to be aware of that could possibly happen if flying with no external antenna. Again the Dragon Link is so good, I never had a problem even when directly above.
-- Mike


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Long Range UHF RC system now avail on STOCK thomasscherrer FPV Equipment 14252 Yesterday 07:32 PM
Wanted Scherrer UHF long Range or Dragon Link patrick21x FPV Equipment (FS/W) 6 Dec 24, 2015 04:50 AM
Yippee! Win a FREE Dragon Link UHF Long range RC system - BEST VIDEO contest for AUGUST !!! JettPilot FPV Talk 60 Aug 21, 2014 04:40 PM
New Product ChainLink UHF Long Range System siim227 FPV Talk 2853 Jul 01, 2013 05:23 PM
Yippee! Win a FREE Dragon Link UHF RC System - Video Contest JettPilot FPV Talk 63 Aug 02, 2011 11:52 PM