Thread Tools
Old Oct 01, 2011, 09:06 PM
evgin is offline
Find More Posts by evgin
Registered User

Update, gps problem ph


I've tried to fly my quad again today. But first, I've disconnected the gps and short for a second 2 small contact from the small battery on gps module.
When I powered it up, naviboard wasn't giving me blue light at all. Then I've completed the Gps calibration and got the blue light back.

Now, I engaged the ph and first time ever it worked. It was drifting few meters but very reasonably. But after, probably 1 minute of ph as soon as I relaxed and thought that problem is fixed it rapidly tilted to 15 digress and before I even reacted smashed it self against the wall.

Few hours latter, I fixed the quad and tried to get ph for at least a couple of hours - with no success, it was doing exactly what it did before. And whatever I did, nothing would work.

So I ended up having an exact same problem which I had before..
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 01, 2011, 10:06 PM
evgin is offline
Find More Posts by evgin
Registered User
So, I'd say I wouldn't trust that system again. Even If I get it working.

Very disappointed... I'm loosing my patience
Old Oct 02, 2011, 02:46 AM
Dingo745 is offline
Find More Posts by Dingo745
Registered User
Dingo745's Avatar
With so many dramas from so many to be just a setup issue, I would be demanding a refund or working replacement.
We all buy these products in good faith and sometimes rely on just some video footage to convince us to buy the product.
So what says you all !!
FIX IT PLEASE.
Old Oct 02, 2011, 03:49 AM
rcimports is offline
Find More Posts by rcimports
Registered User
Ok, for those that have it working, are you using BEC to power everything?

I'm not using BEC on Tricopter, got all 3 ESC's plugged in, +, - and sig.

Dion
Old Oct 02, 2011, 05:28 AM
warthox is offline
Find More Posts by warthox
Registered User
Quote:
Originally Posted by rcimports View Post
Ok, for those that have it working, are you using BEC to power everything?

I'm not using BEC on Tricopter, got all 3 ESC's plugged in, +, - and sig.

Dion
i also plugged in all esc with s/+/-/
so bec from esc.
Old Oct 02, 2011, 06:17 AM
rcimports is offline
Find More Posts by rcimports
Registered User
Mmmm ok, so not that as well,

I tested again today and now it just goes in Southern direction, I give up now.

Going to take if off untill somebody gets a solution

Dion
Old Oct 02, 2011, 07:26 AM
Wavis is offline
Find More Posts by Wavis
Registered User
Hello squad Friends
A wonder,, Someone who can show you how to connect the esc on a fly cam naviboard,, do not understand how to connect the
Mike Sweden
Old Oct 02, 2011, 07:28 AM
Wavis is offline
Find More Posts by Wavis
Registered User
Hello squad friends
A wonder,, Someone who can show you how to connect the bec on a fly cam naviboard,, do not understand how to connect the
Old Oct 02, 2011, 08:16 AM
evgin is offline
Find More Posts by evgin
Registered User
I've tried it with esc only, and tried to disconnect red wire from each esc and use external 5a bec. Didn't make any difference. Still flying to the same direction. I even tried to fly it on the different field today. 5 mm away from where I usually flying. Same sh..t.

I'm wondering, a ve going to just wait for solon or just claim our money back?

For start at least I'd like to get some response from Minsoo, because I've sent him a massage few days ago and haven't heard from him yet. I'm not even sure that he is aware of this problem.
Old Oct 02, 2011, 08:18 AM
evgin is offline
Find More Posts by evgin
Registered User
5mm= 5km (stupid iPad autocorrection).
Old Oct 02, 2011, 08:45 AM
Njoro is offline
Find More Posts by Njoro
Registered User
ooh well it looks like I've joined the no "GPS hold" club; I tested my Quad to day and although I got the sonar working the rest doesn't work. I even had the GPS to its' max but like every one the Quad just drifts off in the same direction.

Black board & Navi

KK Black Board & Navi Maiden Flight.wmv (8 min 32 sec)
Last edited by Njoro; Oct 02, 2011 at 08:57 AM.
Old Oct 02, 2011, 09:31 AM
Dingo745 is offline
Find More Posts by Dingo745
Registered User
Dingo745's Avatar
Quote:
Originally Posted by evgin View Post
For start at least I'd like to get some response from Minsoo, because I've sent him a massage few days ago and haven't heard from him yet. I'm not even sure that he is aware of this problem.
They seem to be destroying their own reputation by their in-action.
Old Oct 02, 2011, 09:51 AM
rcimports is offline
Find More Posts by rcimports
Registered User
Quote:
Originally Posted by Njoro View Post
ooh well it looks like I've joined the no "GPS hold" club; I tested my Quad to day and although I got the sonar working the rest doesn't work. I even had the GPS to its' max but like every one the Quad just drifts off in the same direction.

Black board & Navi

http://www.youtube.com/watch?v=zTpKrp0IEGU&hd=1
Very nice video there!

However, let's just make thing clear, I beleive you are experiencing GPS drift, that might be gain setting.

What you are getting (Drift) and what we are getting is 2 complete different things. When I switch on PH, it actually flies into a direction, with quite some speed, some guys have crashed like this. This used to be north everythime, but now it goes South.

So what are you, warthox and Minsoo doind differantly??

I've got mine mounted an my Quad now, now I can't get the red led to stop flashing when under throttle, it's raised allmost 10cm allready!!
Old Oct 02, 2011, 10:55 PM
bigbro3760 is offline
Find More Posts by bigbro3760
Registered User
can anybody please translate minsoo's navi board instructional video in english?
Old Oct 03, 2011, 01:15 AM
evgin is offline
Find More Posts by evgin
Registered User
Quote:
Originally Posted by bigbro3760 View Post
can anybody please translate minsoo's navi board instructional video in english?
I'd better ask someone to translate the whole discussion in this forum to Korean, so Minsoo could exactly understand the problems which we are having here.

I've received the reply today, and said I need to update my Naviboard to beta firmware. Which I've done already. And he gave me a link to YouTube vide showing how to calibrate the gps/compas - which I've done 100 times already


Thread Tools