Thread Tools
Aug 21, 2011, 10:23 AM
Registered User
Discussion

Guardian not being recognized


Bill,

I have one of the new guardian units and had not configured it yet. It was being recognized in ~9.86 firmware.

I updated to the newest firmware (9.93) and had trouble getting the firmware to update.

After trying a few things I was able to update the firmware but the Guardian unit is not being recognized. Looks I might have messed something up.
FYI- I do not see any LED status light on the Guardian.

What do think may be wrong?

Thanks,

Dan

PS: I opened a support ticket today 8-22-11.
Last edited by Dan777; Aug 22, 2011 at 10:00 AM.
Sign up now
to remove ads between posts
Aug 23, 2011, 01:40 PM
billpa's Avatar
Dan, does the Guardian show up under the "Firmware Control" page? If so, can you update it's firmware?
Aug 23, 2011, 03:10 PM
Registered User
Bill,

The guardian does not show up the firmware control page. 9.93 firmware

I have not tried the 9.94 update


Dan
Aug 29, 2011, 05:30 PM
billpa's Avatar
Hi Dan,

We'll follow up with you via your ticket.
Aug 31, 2011, 08:27 AM
Registered User
Tony97's Avatar
I have the same issue. Let me know what you find out. No ticket written up.
Sep 08, 2011, 10:57 PM
Registered User
Tony97's Avatar

Agressive stabilization on takeoff


Any input on what to adjust here? Takeoff are very rough. The guardian doesn't like pitching that high on takeoff. Any ideas?

http://www.youtube.com/watch?v=QxuFYElvrDc
Sep 09, 2011, 07:30 AM
Registered User
Tony

I have same issues so I done this:

Take off stabilization (switch off) till I am off the ground a bit. At the same time I put in some up elevator till I am off the ground. After I am airborne I dial down the elevator and switch on stabilization.
Sep 09, 2011, 09:04 AM
Registered User
Tony97's Avatar
In the radio menu I put the switch setup back to AUX1 and AUX2 but I can't turn off Guardain. I could a few days ago. I have been running it in 3pos/RTH mode. Maybe has something to do with that? Any ideas?
Sep 09, 2011, 09:12 AM
Registered User
I have my OSD configuration setup through the 3 position switch thru aux 1 input on OSD. I then have a separate switch for turning off the stabilization on and off
Sep 26, 2011, 10:14 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by billpa
Hi Dan,

We'll follow up with you via your ticket.
Hey billpa!

Recently I bought the Guardian and then I realized that I wasnt using the latest firmware version on my system (osd and logger)

I installed the latest software (the beta version)yesterday on my computer and updated some stuff with the firmware control, but the firmware control shows a message like the guardian was disconected so couldnt update it (the guardian). On the eagletree menu the guardian gains and all the guardian stuff shows up, so it is connected so...???? whats wrong? is that guardian update a must do?

Should I continue setting up without the guardian update? Will it work fine that way?

Please Let me know,

Thanks,

Oscar
Sep 26, 2011, 09:42 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Oscar J
Hey billpa!

Recently I bought the Guardian and then I realized that I wasnt using the latest firmware version on my system (osd and logger)

I installed the latest software (the beta version)yesterday on my computer and updated some stuff with the firmware control, but the firmware control shows a message like the guardian was disconected so couldnt update it (the guardian). On the eagletree menu the guardian gains and all the guardian stuff shows up, so it is connected so...???? whats wrong? is that guardian update a must do?

Should I continue setting up without the guardian update? Will it work fine that way?

Please Let me know,

Thanks,

Oscar
Sorry, I placed the guardian plug on the gps not in the osd in on the logger.


Now it let me made the firmware update... Now I have to work on settings...
Thanks anyway
Nov 03, 2011, 11:52 PM
Registered User
Greetings all, I have a couple of weeks I'm trying to run the guardian, is supposed to activate the stabilizer I have to turn on and off with the AUX2, but nothing happens.
I have a Futaba 6EX radio and EPP-FPV plane hobbyking.
I have already moved to the configuration without any result, I'm stuck and I'm disgusted with the guardian.
I'm not doing wrong.
I hope your help.
Thanks ..
Nov 08, 2011, 04:04 PM
billpa's Avatar
Jolugoc, sorry for the issue. Would you be able to post your OSD Pro config file (.TXT) to this thread? Then we can see the settings and figure out your issue.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion FlightCtrl not recognized CySe Multirotor Drone Talk 5 Aug 02, 2011 08:45 AM
Discussion GPS not recognized TorkRollN Eagle Tree Systems 9 Feb 10, 2010 03:27 PM
Help! e-logger V1 "USB Device Not Recognized" Kadath Eagle Tree Systems 10 Oct 11, 2008 09:43 AM
Question Phoenix 45HV not recognized by Castle Link Xnaron Castle Creations 2 Aug 05, 2006 10:40 AM
ESC not recognized by Phx-link Earthbound Castle Creations 1 Sep 05, 2004 02:07 AM