Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Jan 13, 2012, 02:47 PM
Joern is offline
Find More Posts by Joern
Registered User
Joern's Avatar
Quote:
Originally Posted by i3dm View Post
Is this the line ?

//#define TEXT_COMPASS_ENABLED //Enable compass when no statistics is shown.
Yes
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 13, 2012, 03:07 PM
i3dm is offline
Find More Posts by i3dm
RC pilot by soul
Quote:
Originally Posted by Joern View Post
Yes
Thank you.

while its raining continously here, does anyone have a screen shot of the above compass enabled ?
Old Jan 13, 2012, 04:06 PM
Joern is offline
Find More Posts by Joern
Registered User
Joern's Avatar

GPS coordinates accurate?


I flew several times with the G-OSD II and the stock gps module. All worked verry well including home vector, distance and so on. Because of this I think the GPS module is fully functional. I changed the firmware to show the coordinates during the flight, so I can record the coordinates in case the plane might go lost. Now I tried to put the coordinates in Google Maps (#define GPS_GOOGLE_FORMAT, both backslashes are deleted). The location of this coordinates are nearly 70KM north of my location. I had a stable fix with six sattelites.

Has anyone tried to put the coordinates into google before? Could this be an error in calculating the coordinates?

Regards
Joern
Old Jan 13, 2012, 07:42 PM
cfelicio is offline
Find More Posts by cfelicio
Registered User
So, is G-OSD II faster and more accurate than the original one? I read that there was some "lag" on the earlier version due to the GPS module being only 1hz? Is this improved?
Old Jan 13, 2012, 08:02 PM
i3dm is offline
Find More Posts by i3dm
RC pilot by soul
Quote:
Originally Posted by Joern View Post
I flew several times with the G-OSD II and the stock gps module. All worked verry well including home vector, distance and so on. Because of this I think the GPS module is fully functional. I changed the firmware to show the coordinates during the flight, so I can record the coordinates in case the plane might go lost. Now I tried to put the coordinates in Google Maps (#define GPS_GOOGLE_FORMAT, both backslashes are deleted). The location of this coordinates are nearly 70KM north of my location. I had a stable fix with six sattelites.

Has anyone tried to put the coordinates into google before? Could this be an error in calculating the coordinates?

Regards
Joern
we had the same happen here with eagle tree, and then noticed that 35.45 can say 35 hours and 45 mins or .45 might mean slightly less than 50% which is like 25 mins - this is where the relatively small deviation comes from.

try to convert as i said and see if that cures it ! - basically convert decimal to minutes of vise versa.
Old Jan 13, 2012, 11:57 PM
Joern is offline
Find More Posts by Joern
Registered User
Joern's Avatar
Quote:
Originally Posted by cfelicio View Post
So, is G-OSD II faster and more accurate than the original one? I read that there was some "lag" on the earlier version due to the GPS module being only 1hz? Is this improved?
No it's only a 1Hz GPS module.

Regards
Jörn
Old Jan 14, 2012, 12:14 AM
MauiNate is offline
Find More Posts by MauiNate
Registered User
My gosdII says 4hz....
Old Jan 14, 2012, 01:11 AM
chatch15117 is offline
Find More Posts by chatch15117
Suspended Account
lies
Old Jan 14, 2012, 03:08 AM
MauiNate is offline
Find More Posts by MauiNate
Registered User
Doh!
Old Jan 14, 2012, 03:21 AM
Joern is offline
Find More Posts by Joern
Registered User
Joern's Avatar
Quote:
Originally Posted by MauiNate View Post
My gosdII says 4hz....
This is the datasheet of the GPS Module from G-OSD II.

http://iteadstudio.com/store/images/...CDatasheet.pdf

Have a look at page 13 -> 1HZ :-(

Regards
Joern
Old Jan 14, 2012, 09:04 AM
Zombee is offline
Find More Posts by Zombee
Suspended Account
i really dont know how to update my avrdude, its really old it doesnt have the m88p or m88pa, which what i got, please i need help, when i followed the instructions after i i input "sh ./configure" then im stuck and trying to type "make" doesnt work it says no makefile is found, when i typed sh ./configure at the end it says, Configure: no acceptable C compiler found in the $PATH, please i need help how to update my AVRDUDE
Old Jan 15, 2012, 01:04 PM
after.burner is offline
Find More Posts by after.burner
Registered User

E-OSD with GPS: 2hz


Hello,

as promised: Here is a video of my E-OSD with 2Hz updatrate for both OSD and GPS.

You can see the fast updates. Video consists of launch, flyby (watch home-arrow) and landing (watch speed go back to 0).

E-OSD 2Hz update rate CL-OSD and GPS: Launch, Flyby and Landing (0 min 39 sec)
Old Jan 15, 2012, 01:39 PM
chatch15117 is offline
Find More Posts by chatch15117
Suspended Account
do you have circular polarized or just a patch?
Old Jan 16, 2012, 02:12 AM
BigJimNZ is offline
Find More Posts by BigJimNZ
Registered User
BigJimNZ's Avatar
Hi guys need a hand here


Sorry for the newb questions but......

+ - 5 volts needs to be applied to the board whilst programming ?
Do I need to connect the ground and + 5v back to the header ?
Or do I only need the rst, sck, miso, mosi connected to my programmer which is an avrisp2

Thanks for your help
Old Jan 16, 2012, 02:51 AM
BigJimNZ is offline
Find More Posts by BigJimNZ
Registered User
BigJimNZ's Avatar
...
Last edited by BigJimNZ; Jan 16, 2012 at 04:56 AM.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build Log Super OSD ($90): Open Source Graphic OSD: Vario, 6xADC, Games, Datalog, Dual Video tom66 FPV Equipment 1928 May 24, 2014 12:07 PM
Discussion Open Source Remote Control System (OSRC) Gizmoman31 Radios 152 Apr 24, 2012 07:01 PM
Discussion Open source OSD for FPV UFO_MAN FPV Talk 75 Sep 07, 2011 03:03 PM
Question Open Source Octo Design Available...Looking for someonw who can cut a copy for me... Schatham421 Multirotor Talk 14 Apr 12, 2011 06:22 PM