DJI WooKong-M Autopilot System for multirotors **Owners Thread** - Page 1132 - RC Groups
Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Feb 11, 2013, 04:53 PM
Registered User
Panza's Avatar
Quote:
Originally Posted by Davebbb
i dont mean this in a bad way, but, If your flying nicely on 5.16, then what is the need to upgrade to 5.18?

just because its there , does not mean you have to upgrade to it, granted it should work and function properly, my comment is only based on those that say they flew great on 5.16, yet are now having problems on 5.18.
cause i'm french (snif) and 5.18 is for french laws...

I'd like an OFFICIAL DJI message say if yes or not THEY HAVE JUSTE ADD DISTANCE LIMITS, or do something else on atti gyro ???
I'think something new because of the new take off comportement note in relase note pdf
Sign up now
to remove ads between posts
Feb 11, 2013, 04:59 PM
Registered User
+1on where i can get the 5.16 with matching pc software? i recently upgraded to 5.18 and now i am little bit hesitant to fly it. still have yet to madian the Octo that i have
Feb 11, 2013, 05:13 PM
Registered User
how can I go back to 5.16, what's the procedure?
Feb 11, 2013, 05:33 PM
Registered User
https://www.dropbox.com/sh/h4w31f7or30ppen/uJUyZYvELk

link for 3.14 software from my dropbox

procedure like normal update
Feb 11, 2013, 05:39 PM
Registered User
new on drop box think I had to invite for downloads pm me if it does not work.
Feb 11, 2013, 06:00 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by MarcCam
new on drop box think I had to invite for downloads pm me if it does not work.
it worked, thanks a lot
Feb 11, 2013, 06:03 PM
Registered User
pokmon's Avatar
Quote:
Originally Posted by MarcCam
new on drop box think I had to invite for downloads pm me if it does not work.
Thank you
Feb 11, 2013, 06:57 PM
vip
vip
Registered User
Quote:
Originally Posted by jjos99
+1on where i can get the 5.16 with matching pc software? i recently upgraded to 5.18 and now i am little bit hesitant to fly it. still have yet to madian the Octo that i have
I have not had any issues with 5.18 on my octo except for the light sequence. ( 8 flights)
I think There was something tweaked in the software as it does not work as hard
and sounds smoother ( also takes off smoother, with 5.16 it kinda jumped up. )

I have a droidworx HLE8, WKM, 2.4 data, av130/360, avarto 2814 motors
Last edited by vip; Feb 11, 2013 at 07:28 PM.
Feb 11, 2013, 09:03 PM
Registered User
I'm having a really weird issue with my hexa, without giving any throttle input my motors are not being constant, I shot a video where you hear it very well. I know it's not a firmware issue, it did it with 5.16 and still doing it with 5.18

Here is my setup :

wookong
motors rctimer hp 4215-630KV
esc rctimer HVSK-40A
battery 6s ultra pulse 5500mha 45c ( also tryed 4s with same result)
props 14 x 4.7 carbon fiber

i'm really suspecting the esc's, I had a lot of issues with them so far, i just bough 6 hobbywing flyfun 40 amps but haven't received them yet.
here is the video:
engine or esc problems? (0 min 31 sec)


thanks for any help
Feb 11, 2013, 10:00 PM
vip
vip
Registered User
your video is set up as private..
Feb 11, 2013, 10:24 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by vip
your video is set up as private..
oops, it's fixed now sorry
Feb 11, 2013, 10:56 PM
Registered User
That's the exact same pulsing mine was doing along with the new toilet bowl act

2 changes - new V3 GPS and latest firmware
Feb 11, 2013, 11:10 PM
Registered User
I have the V3 gps and also did the firmware upgrade.
Feb 12, 2013, 02:28 AM
Registered User
Panza's Avatar
Quote:
Originally Posted by bananawhiz
I have the V3 gps and also did the firmware upgrade.
Just disconnect gps from canbus. And retry the same. (dont switch gps mode in your saloon without antenna).
You will know if there is a antenna impact in your issue.
(you can even flight without antenna, with no morer issue, just never put GPS, you will stayed in Atti)
Feb 12, 2013, 05:25 AM
Registered User
Aviator1's Avatar
Quote:
Originally Posted by Panza
Just disconnect gps from canbus. And retry the same. (dont switch gps mode in your saloon without antenna).
You will know if there is a antenna impact in your issue.
(you can even flight without antenna, with no morer issue, just never put GPS, you will stayed in Atti)
Or just use Atti mode? It will not use GPS antenna so no need to remove?


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Ballistic Recovery System for Multirotors Duck! Aerial Photography 66 Nov 13, 2015 05:37 PM
Discussion DJI - WooKong eStab for Scale sidneyw Scale Helicopters 97 Dec 30, 2012 11:48 AM
Discussion FY3ZT Autopilot for Aerial Photography feiyudz Aerial Photography 116 May 07, 2012 05:58 PM
Discussion DJI AceOne autopilot for sale... hazchem88 Aerial Photography 4 Mar 31, 2011 04:54 AM
Discussion DJI Innovation helicopter autopilot XP.3.1 for European customers JoelT Aerial Photography 2 Sep 24, 2009 12:43 PM