Thread Tools
Old Jan 19, 2013, 01:04 AM
Tahoe Ed is offline
Find More Posts by Tahoe Ed
DJI Support
Tahoe Ed's Avatar
Quote:
Originally Posted by semich View Post
I can now reproduce the out of sync, I usually don't have it, but this might help some of us... While I connect the battery, if I don't do it well - example - touch slighlty the cable and it sparks, not well connected and connect back imediately, the motors will not be in sync... so I guess the curren is just not arriving at the same time to all motors.

hope this comment might help some of us.
Man that is me about 60% of the time. I have not had your problem. There maybe other issues. Keep looking. What connector are you using? I use deans and they are prone to the issue you are describing. Just for future info. Thanks.
Site Sponsor
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 20, 2013, 08:29 AM
Davebbb is offline
Find More Posts by Davebbb
Registered User
I had similar, and i used deans, changed to XT60`s, problem gone, the slightest mis-connection, makes things think they have lost power, its more evident on spektrum RX`s, slight spark, then connect, sometime you see the RX flashing, indicating loss of power.

since changing to XT60`s on all my stuff, including planes, the problem of mis-connections have gone away.

Deans are terrible for it imho, the worst connector i have ever used.
Old Jan 20, 2013, 11:58 AM
Efti is offline
Find More Posts by Efti
Self employed
Efti's Avatar
First test of iOSD.

Boring video, but it was so cold outside

DJI Wookong iOSD test (5 min 27 sec)
Old Jan 20, 2013, 12:12 PM
hexa is offline
Find More Posts by hexa
Registered User
hexa's Avatar
Quote:
Originally Posted by Efti View Post
First test of iOSD.

Boring video, but it was so cold outside

http://www.youtube.com/watch?v=ibb4Tv1wRIM
Nice. No vibration. Mind telling what props and camera mount was used
Old Jan 20, 2013, 12:21 PM
Efti is offline
Find More Posts by Efti
Self employed
Efti's Avatar
Quote:
Originally Posted by hexa View Post
Nice. No vibration. Mind telling what props and camera mount was used
I use the Graupner 9x5 props and camera is on the green silicone gel pad that might don't need more introduction
Fastened on the frame with thin rubberband.
Old Jan 20, 2013, 03:42 PM
kuau is offline
Find More Posts by kuau
Registered User
I just upgraded my WKM to Firmware v5.16 and Wookong-M Assistant Software v1.34
I did a complete reset after the FW process was completed, reentered all my parameters,
Freshly charged battery..
Here's what happens, motors spin up fine, take off in "A" mode I have a full GPS signal flashing purple, my copter flies fine for about 30-40 seconds, just hovering at about 8-10 feet, then all of a sudden when I apply more throttle, my copter looses power and just falls out of the sky.

Never had this problem before.

After the FW upgrade I re calibrated my sticks did everything.

What am I missing?
Old Jan 20, 2013, 03:43 PM
Aviator1 is offline
Find More Posts by Aviator1
Registered User
Aviator1's Avatar
Quote:
Originally Posted by kuau View Post
I just upgraded my WKM to Firmware v5.16 and Wookong-M Assistant Software v1.34
I did a complete reset after the FW process was completed, reentered all my parameters,
Freshly charged battery..
Here's what happens, motors spin up fine, take off in "A" mode I have a full GPS signal flashing purple, my copter flies fine for about 30-40 seconds, just hovering at about 8-10 feet, then all of a sudden when I apply more throttle, my copter looses power and just falls out of the sky.

Never had this problem before.

After the FW upgrade I re calibrated my sticks did everything.

What am I missing?
Check your voltage protection settings in the assistant....
Old Jan 20, 2013, 04:19 PM
kuau is offline
Find More Posts by kuau
Registered User
Quote:
Originally Posted by Aviator1 View Post
Check your voltage protection settings in the assistant....
Never use it I have it turned off.
I did have on the new flight height limit feature on to 50m so I turned that off.

Went out and flew again, this time it flew for about 2 minutes fine, then again after hovering at 10 feet or so I give it throttle and the copter starts to fall from the sky, not a complete cut in power, but I can't land it safely either.

What is the proper procedure to reset the WKM and redo the FW upgrade.

Thanks
Old Jan 20, 2013, 11:08 PM
helifreak592 is offline
Find More Posts by helifreak592
Registered User
hi there guys need a little help , i just bought a DJI 450 with electronic and a spectrum DX 7s TX , need a little help in setting it up , Any link or Tread Build
RCG Plus Member
Old Jan 20, 2013, 11:30 PM
adarsh_007 is offline
Find More Posts by adarsh_007
Registered User
Quote:
Originally Posted by Efti View Post
First test of iOSD.

Boring video, but it was so cold outside

http://www.youtube.com/watch?v=ibb4Tv1wRIM
Hi, what video downlink / video Tx and Rx are you using? You did not have any disturbance or loosing out on the video. I use a 5.8ghz immersion RC vtx with the clover leaf antenna in both the Tx and Rx but I loose out video signals big time. Your video was flicker free and very clear.
Please share what's your video downlink setup please.

Thanks and Regards
Adarsh
Old Jan 21, 2013, 12:22 AM
Efti is offline
Find More Posts by Efti
Self employed
Efti's Avatar
Quote:
Originally Posted by adarsh_007 View Post
Hi, what video downlink / video Tx and Rx are you using? You did not have any disturbance or loosing out on the video. I use a 5.8ghz immersion RC vtx with the clover leaf antenna in both the Tx and Rx but I loose out video signals big time. Your video was flicker free and very clear.
Please share what's your video downlink setup please.

Thanks and Regards
Adarsh
Hi.

I'm using 2.4ghz videolink with 433mhz radio.
Sounds like you don't have the correct channel on your receiver.
For my testing i used the linear antennas, but will put on pentalobe antennas.
Old Jan 21, 2013, 11:31 AM
paulujvari is offline
Find More Posts by paulujvari
Registered User
paulujvari's Avatar
Quote:
Originally Posted by helifreak592 View Post
hi there guys need a little help , i just bought a DJI 450 with electronic and a spectrum DX 7s TX , need a little help in setting it up , Any link or Tread Build
Dx7 Setup Hope this helps
Old Jan 21, 2013, 09:45 PM
kuau is offline
Find More Posts by kuau
Registered User
Still can't figure out what's wrong. I have tried everything.
Re install 5.16 set everything default the re enter parameters still same problem. Take off all looks good hover at half stick hover for 20 seconds, apply my throttle to go higher and my copter starts to fall..

Where can I download older version of FW and assistant software?


Quote:
Originally Posted by kuau View Post
I just upgraded my WKM to Firmware v5.16 and Wookong-M Assistant Software v1.34
I did a complete reset after the FW process was completed, reentered all my parameters,
Freshly charged battery..
Here's what happens, motors spin up fine, take off in "A" mode I have a full GPS signal flashing purple, my copter flies fine for about 30-40 seconds, just hovering at about 8-10 feet, then all of a sudden when I apply more throttle, my copter looses power and just falls out of the sky.

Never had this problem before.

After the FW upgrade I re calibrated my sticks did everything.

What am I missing?
Old Jan 21, 2013, 09:54 PM
vip is offline
vip
Find More Posts by vip
vip
Registered User
I doubt that is 5.16 software.... to many folks including me are using it , it is the best yet.

I think you need to look elsewhere... check your throttle setting on your radio.. make sure you did not reverse the parameters.. also look again and make sure the throttle is not reversed in 5.16...

I know it is a long shot but it is all that makes sense to me..
Old Jan 22, 2013, 01:42 AM
digitalCAM is offline
Find More Posts by digitalCAM
John
Quote:
Originally Posted by kuau View Post
Still can't figure out what's wrong. I have tried everything.
Re install 5.16 set everything default the re enter parameters still same problem. Take off all looks good hover at half stick hover for 20 seconds, apply my throttle to go higher and my copter starts to fall..
Does it just come straight down like you shut it off, or does it veer off to one side and crash? -- JOHN


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Ballistic Recovery System for Multirotors Duck! Aerial Photography 66 Nov 13, 2015 05:37 PM
Discussion DJI - WooKong eStab for Scale sidneyw Scale Helicopters 97 Dec 30, 2012 11:48 AM
Discussion FY3ZT Autopilot for Aerial Photography feiyudz Aerial Photography 116 May 07, 2012 05:58 PM
Discussion DJI AceOne autopilot for sale... hazchem88 Aerial Photography 4 Mar 31, 2011 04:54 AM
Discussion DJI Innovation helicopter autopilot XP.3.1 for European customers JoelT Aerial Photography 2 Sep 24, 2009 12:43 PM