Thread Tools
Old Nov 18, 2012, 06:17 PM
ommadawn is offline
Find More Posts by ommadawn
The Flying Circus
ommadawn's Avatar
Is your Rc Rx failsafe set up to activate RTH? Perhaps the RVOSD isnt seeing the throttle FS, and FS channel for switch A is setting FBW.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 18, 2012, 06:50 PM
WitnessOnly is offline
Find More Posts by WitnessOnly
Cleared for take off...
WitnessOnly's Avatar
It's DL and I can't remember if I've checked that so I'll go play with that, thanks for the pointer fingers crossed.
Old Nov 19, 2012, 03:47 AM
WitnessOnly is offline
Find More Posts by WitnessOnly
Cleared for take off...
WitnessOnly's Avatar
Cheers Ommadawn for the tip, problem sorted... I think, do we see any problems with just using 'switch A' to activate RTH (the 2 mix option on the Futaba) and then just capturing that as my failsafe for the DL? if not we are good to go
Old Nov 19, 2012, 08:46 AM
ommadawn is offline
Find More Posts by ommadawn
The Flying Circus
ommadawn's Avatar
I reckon that should work. Set the throttle end point to about 120%, then save that as FS. Then reset end point to normal. Just remember to set all the other controls to neutral, not forgetting things like flaps airbrakes pan tilt etc. One time I thought I had everything set ok. At the field I tested RTH by switching off on the ground, and the flaps deployed
Last edited by ommadawn; Nov 19, 2012 at 09:23 AM.
Old Nov 19, 2012, 04:59 PM
WitnessOnly is offline
Find More Posts by WitnessOnly
Cleared for take off...
WitnessOnly's Avatar
Hi Ommandawn,
Luckily, its my Skyfun, so the complexity is reduced somewhat but I'll go over it once more front to back just to make sure I've got it how I want it, this little unit has been away too long, I'm wanting to have it around for a while now, so 'measure twice, cut once'.

Of course the wind is blowing a gail and I've got work commitments today
Old Nov 20, 2012, 06:07 AM
Efti is offline
Find More Posts by Efti
Self employed
Efti's Avatar
Hi.

I did maiden this weekend with my bixler 2.

What is the jumping dotted line in the OSD overlay?

bixler 2 maiden ny motor 2200kv (4 min 16 sec)
Last edited by Efti; Nov 20, 2012 at 06:15 AM.
Old Nov 20, 2012, 04:38 PM
BloomingtonFPV is offline
Find More Posts by BloomingtonFPV
KC9TPL- Get Legit
BloomingtonFPV's Avatar
debugging. set the neutrals again and they will go away. see the rangevideo.com forums for more information.
Old Nov 21, 2012, 09:26 PM
Tarro is offline
Find More Posts by Tarro
Suspended Account
Does any of the RVOSD;s work with Futaba S-Bus?
Thanks
Old Nov 22, 2012, 11:25 AM
Efti is offline
Find More Posts by Efti
Self employed
Efti's Avatar
Quote:
Originally Posted by BloomingtonFPV View Post
debugging. set the neutrals again and they will go away. see the rangevideo.com forums for more information.
Thanks.
It worked
Old Nov 22, 2012, 02:24 PM
Vapor Trails is online now
Find More Posts by Vapor Trails
DFC~ We Do Flyin' Right
Vapor Trails's Avatar
Quote:
Originally Posted by Tarro View Post
Does any of the RVOSD;s work with Futaba S-Bus?
Thanks
I am not sure if this has been addressed before...
From what I see, most pilots that are using this OSD are paired up with a LRS and are not flying on 2.4
RCG Plus Member
Latest blog entry: Please kill isis
Old Nov 23, 2012, 08:39 AM
Macattaka is offline
Find More Posts by Macattaka
Beyond the BlackStump
Macattaka's Avatar
Strange issue today with a new RVOSD, unboxed and installed into a Zephyr and ran wizard, all good except the AHI is REALLY SLOOOOOOWWW ie: I lift the nose up 45 deg and the AHI takes about 7 seconds to get there. FBW reacts at the same speed as AHI. Everything else seems to be working correctly.

Cheers,
Al
Old Nov 26, 2012, 02:37 PM
MrBen. is offline
Find More Posts by MrBen.
Great Britain
MrBen.'s Avatar
are you using 2 lipo setup? if so try powering your osd up first and letting it initialize before pluggin in the 2nd lipo, assuming you are not on the 5.1 fw then updating to this should help/resolve the issue.
Old Nov 27, 2012, 05:18 PM
ktyildiz is offline
Find More Posts by ktyildiz
Registered User
Hezarfen Airport - Around Istanbul, Turkey
We attached a 360 degree servo on our Senior Telemaster airplane and mounted our GoPro on it...
Here's the result:
Hezarfen Havalimanı Etrafında 360 Derece (3 min 48 sec)

Hope you like it... ;=)
Regards...
Old Nov 28, 2012, 09:03 AM
teopbako is offline
Find More Posts by teopbako
Ikaruswannab

DL setup


Hi,
I am trying to setup my RVOSD G5 and have some question if any of you can answer please.
1. How many channels can i set on the PPM configuration with my DL Tx?
2. Do i need to connect an extra wire to ch 5 for changing the screen/autopilot modes or it can be set in the PPM stream?
3. Any guide on setting the ER9X three position switch to work with the RVOSD G5?
Thanks
Old Nov 28, 2012, 09:27 AM
RUBNorris is offline
Find More Posts by RUBNorris
New Beeeeee
RUBNorris's Avatar
Quote:
Originally Posted by teopbako View Post
Hi,
I am trying to setup my RVOSD G5 and have some question if any of you can answer please.
1. How many channels can i set on the PPM configuration with my DL Tx?
2. Do i need to connect an extra wire to ch 5 for changing the screen/autopilot modes or it can be set in the PPM stream?
3. Any guide on setting the ER9X three position switch to work with the RVOSD G5?
Thanks
1. All ch
2. No just one, dlrx to rvosd
Yes, youtube it. How i did mine.

Been trying to do a video for it.

Ruben
RCG Plus Member


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Maiden Reports 12345 Arizona Model Aviators 744 Oct 16, 2015 10:17 PM
Help! RVOSD thermal sensors rcmonster99 FPV Talk 16 Jun 20, 2011 11:21 AM
Discussion Weekend weather reports neck Arizona Model Aviators 13 Jun 10, 2011 05:59 PM
Discussion where are the Joe Nall horror "reports? guy hanson Radios 49 May 18, 2011 01:06 PM
Discussion Finally Fixed the Country Reports daboz Dynamic Soaring 5 May 16, 2011 03:51 AM