Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Sep 06, 2012, 12:20 PM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
hello guys. does anyone have a good drawing or a link how to connect the rvosd to a myflydream tracker?
*fixed*. just solderd the green into green :-)
Last edited by bjornthans; Sep 07, 2012 at 09:22 AM.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 07, 2012, 09:26 AM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar

throttle problems


i have just set up my rvosd 5. and i am having a broblem with throttle. the trhottle is glitching from half stick and up. it works just fine when im bypassing the osd and go direct to the ranglink rx. any ideas or is it a failsafe issue in the menus?
Old Sep 07, 2012, 11:27 AM
Blackrat is offline
Find More Posts by Blackrat
Registered Loon
Blackrat's Avatar
Quote:
Originally Posted by bjornthans View Post
i have just set up my rvosd 5. and i am having a broblem with throttle. the trhottle is glitching from half stick and up. it works just fine when im bypassing the osd and go direct to the ranglink rx. any ideas or is it a failsafe issue in the menus?
did you get your ailerons fixed ?
Old Sep 07, 2012, 11:47 AM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
Quote:
Originally Posted by Blackrat View Post
did you get your ailerons fixed ?
yuupp.. changed the servos to some cheap corona 929 i had laying around. also tryed some digital ones and they also worked. strange thing. tryed emailing rvosd and got no answer. also tryed the rangevideo forum, there i just got an answer to read the manual and sell the brand new osd for 100 bucks. then i got banned not much help there.

*edit*btw, the servos that went crazy was the rctimer 9025 and 9018 mgs.
Old Sep 07, 2012, 11:57 AM
Rastislavko is offline
Find More Posts by Rastislavko
You can't take the sky from me
Rastislavko's Avatar
Some digital servos works pretty bad with RVOSD. I met the same problem with INO-LAB HG-D202MG - they jittered as hell. I analyzed the problem on scope and I found that RVOSD output on PWM line is 5Vp-p, but those servos needs lower voltage, they works well on 3.8Vp-p.

This may be also the problem of your ESC - try to connect good and working servo instead of ESC and try what it will do when moving the throttle stick all the way. This is how you can easily find out if the problem is in RVOSD or in your ESC...
Old Sep 07, 2012, 12:01 PM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
Quote:
Originally Posted by Rastislavko View Post
Some digital servos works pretty bad with RVOSD. I met the same problem with INO-LAB HG-D202MG - they jittered as hell. I analyzed the problem on scope and I found that RVOSD output on PPM line is 5Vp-p, but those servos needs lower voltage, they works well on 3.8Vp-p.

This may be also the problem of your ESC - try to connect good and working servo instead of ESC and try what it will do when moving the throttle stick all the way. This is how you can easily find out if the problem is in RVOSD or in your ESC...
thanks man, will try that. my esc is a HW pentium 40a, also tryed a red brick 60a. same deal.
the servo jitter for the ailerons was like crazy when the y-lead was connected.
Old Sep 07, 2012, 01:30 PM
Elcheapo is offline
Find More Posts by Elcheapo
Registered User
Elcheapo's Avatar
I am always helping, but I don't react well to trolling. Giving support requires a lot of time, not good for my mental health if I also have to deal with trolls.
Old Sep 07, 2012, 02:01 PM
cretcheu is offline
Find More Posts by cretcheu
Registered User

GPS Disconnected


Alex,

Got the message "GPS Disconnected" on OSD start-up. GPS was connected. Pressed on the connectors on both ends to make sure they were in all the way and they were. Had to restart twice before the message went away.

Also having problems Setting Home. HDOP is set to 1.30.

Any advice?

Thanks,
Old Sep 07, 2012, 02:02 PM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
Quote:
Originally Posted by Elcheapo View Post
I am always helping, but I don't react well to trolling. Giving support requires a lot of time, not good for my mental health if I also have to deal with trolls.
i really cant see that trolling is when i need help and say im tired of having problems with the unit and want swap it out again with another brand. please tell me. might be my english knowledge that is bad. but this will be offtopic so pm if u want.
Old Sep 07, 2012, 02:06 PM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
is there a way to factory reset the osd?
Old Sep 07, 2012, 02:13 PM
Blackrat is offline
Find More Posts by Blackrat
Registered Loon
Blackrat's Avatar
Quote:
Originally Posted by bjornthans View Post
is there a way to factory reset the osd?
i think the easiest would be just to reflash the firmware ?
Old Sep 07, 2012, 02:19 PM
bjornthans is offline
Find More Posts by bjornthans
Registered User
bjornthans's Avatar
Quote:
Originally Posted by Blackrat View Post
i think the easiest would be just to reflash the firmware ?
flasher is in the mail :-)
Old Sep 07, 2012, 02:25 PM
Elcheapo is offline
Find More Posts by Elcheapo
Registered User
Elcheapo's Avatar
Quote:
Originally Posted by cretcheu View Post
Alex,

Got the message "GPS Disconnected" on OSD start-up. GPS was connected. Pressed on the connectors on both ends to make sure they were in all the way and they were. Had to restart twice before the message went away.

Also having problems Setting Home. HDOP is set to 1.30.

Any advice?

Thanks,
Need a new GPS cable.
Old Sep 07, 2012, 04:54 PM
Rastislavko is offline
Find More Posts by Rastislavko
You can't take the sky from me
Rastislavko's Avatar
That GPS connectors sucks. Especcialy when they are exposed to sun. When I was purchasing new RVOSD (v5.1) I already took one spare GPS cable because of known issues from the past. You should consider changing the connectors to something a little bigger, but much more reliable :-)
Old Sep 07, 2012, 08:10 PM
iskess is offline
Find More Posts by iskess
FPV in Hawaii
iskess's Avatar
Quote:
Originally Posted by Rastislavko View Post
That GPS connectors sucks. Especcialy when they are exposed to sun. When I was purchasing new RVOSD (v5.1) I already took one spare GPS cable because of known issues from the past. You should consider changing the connectors to something a little bigger, but much more reliable :-)
How do you find a different connector? What else would fit? Please explain.
Thank you.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Maiden Reports 12345 Arizona Model Aviators 744 Oct 16, 2015 10:17 PM
Help! RVOSD thermal sensors rcmonster99 FPV Talk 16 Jun 20, 2011 11:21 AM
Discussion Weekend weather reports neck Arizona Model Aviators 13 Jun 10, 2011 05:59 PM
Discussion where are the Joe Nall horror "reports? guy hanson Radios 49 May 18, 2011 01:06 PM
Discussion Finally Fixed the Country Reports daboz Dynamic Soaring 5 May 16, 2011 03:51 AM