Jul 05, 2011, 10:58 AM
Registered User
Elcheapo's Avatar
Quote:
Originally Posted by imdone View Post
I was on the RV forum and was reading that some people were having to send their OSD's back because they where faulty. bad gyros and what not. I could be wrong though I didnt read too much into it.
debating on what osd route to go with. I ruled out eagletree(I think) Its either the RVOSDV5 or the EZosd with the ruby.
This is the first batch of a very complex hardware, we had few boards with hardware problems. But also notice that we are replacing them at no extra charge.
Sign up now
to remove ads between posts
Jul 05, 2011, 11:00 AM
Registered User
Elcheapo's Avatar
Quote:
Originally Posted by GliderLover View Post
my Gen5 has just landed .

i'm doing all cables etc. One question: i have 12v cam & tx and a 4s motor setup.
Does the 12v rail on Gen5 is regulated or not? If i hook a 4s setup on the video connector, do i burn anything?
You have to provide a 3S battery on the auxiliary battery input, and remove the main battery disable jumper. Remove the heat shrink and unplug the boards to do this.
Jul 05, 2011, 11:03 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Elcheapo View Post
You have to provide a 3S battery on the auxiliary battery input, and remove the main battery disable jumper. Remove the heat shrink and unplug the boards to do this.
Thanks.
Can you confirm that 5v for servos and rx is provided by a 5v internal regulator inside RV? (eventually can be disabled to use an external battery pack hooked on rx or RV servo ports?)

To end a long story can you provide a power supply scheme of the RV? (including jumpers function)
Jul 05, 2011, 11:23 AM
Registered User
Elcheapo's Avatar
No, the power to the servos and the receiver have to be provided by a separated BEC. RVOSD does not power them. All servo I/Os on the OSD have the Vcc and ground connected together.
Jul 05, 2011, 05:31 PM
Registered User
http://vimeo.com/26025409
Jul 06, 2011, 05:40 AM
SX_
SX_
.........lost..........
Mine finally arrived! i havent even opened the box.... im letting the anticipation build!!!!!!!!!! (or my finace to go so she doesnt see the prices) LOL!!!

Willie
Jul 08, 2011, 12:53 AM
Fly Chitty Chitty Bang Bang!
EarthOrbiter's Avatar
I am having composite video pass through issues with the RVOSD.
The attached picture shows the video link bypassed. It works this way with a Vtx connection or a direct wire link. However passing it through the RVOSD there is no video. Simulation as if it was on a plane with ppm on the aux channel and using a ESC BEC did not make a difference either.
No smoke is let out of the gear.
Jul 08, 2011, 02:49 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by SX_ View Post
Mine finally arrived! i havent even opened the box.... im letting the anticipation build!!!!!!!!!! (or my finace to go so she doesnt see the prices) LOL!!!

Willie
All my FPV gear has two prices - the real one, and the one I tell my wife
Jul 08, 2011, 03:23 AM
SX_
SX_
.........lost..........
Quote:
Originally Posted by SpookiePower View Post
All my FPV gear has two prices - the real one, and the one I tell my wife
yea as long as when somethng happens to me she doesnt sell everyhing for wat i told her it costs!
Jul 08, 2011, 03:47 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by EarthOrbiter View Post
I am having composite video pass through issues with the RVOSD.
The attached picture shows the video link bypassed. It works this way with a Vtx connection or a direct wire link. However passing it through the RVOSD there is no video. Simulation as if it was on a plane with ppm on the aux channel and using a ESC BEC did not make a difference either.
No smoke is let out of the gear.
I have a similar issue (same setup, 900mhz): if i pass thru a calble (no tx-rx) everything works, but if i take video signal thru video tx-rx, i don't see any video. I can check tx is working because i have a mic hooked to tx and i can ear from it from the monitor. I changed cables and everything, next step i will try with a mate's gear,... or burn everything
Jul 08, 2011, 06:44 AM
Registered User
avropilot's Avatar
Quote:
Originally Posted by EarthOrbiter View Post
I am having composite video pass through issues with the RVOSD.
The attached picture shows the video link bypassed. It works this way with a Vtx connection or a direct wire link. However passing it through the RVOSD there is no video. Simulation as if it was on a plane with ppm on the aux channel and using a ESC BEC did not make a difference either.
No smoke is let out of the gear.
It looks as if you have the video in video out reversed.
Jul 08, 2011, 07:35 AM
reznikvova's Avatar
Quote:
Originally Posted by EarthOrbiter View Post
I am having composite video pass through issues with the RVOSD.
The attached picture shows the video link bypassed. It works this way with a Vtx connection or a direct wire link. However passing it through the RVOSD there is no video. Simulation as if it was on a plane with ppm on the aux channel and using a ESC BEC did not make a difference either.
No smoke is let out of the gear.
Blurry picture. But seems you have video tx connected to video camera without connecting to OSD

Video in on RVOSD goes to camera.
Video out on RVOSD goes to video tx.

Edit: realized this was a picture of the OSD bypassed.

Please post a picture connected through RVOSD.
Jul 08, 2011, 10:01 PM
Fly Chitty Chitty Bang Bang!
EarthOrbiter's Avatar
Quote:
Originally Posted by reznikvova View Post
Blurry picture. But seems you have video tx connected to video camera without connecting to OSD

Video in on RVOSD goes to camera.
Video out on RVOSD goes to video tx.

Edit: realized this was a picture of the OSD bypassed.

Please post a picture connected through RVOSD.
I sent the unit in for evaluation. The Video in is on the outside pins and out is the next one. Unless defining like some old stereo sound systems do where out goes to out and in means into the others in.
I have had a microwave rcvr chip zapped by a Post Office Xray scanner in the past. Such is a possibility.

http://answers.yahoo.com/question/in...9020452AADyo0b
Last edited by EarthOrbiter; Jul 08, 2011 at 10:06 PM.
Jul 08, 2011, 10:15 PM
Oopss. Oh well.
borneobear's Avatar
Still waiting for flight reports.

C'mon guys. How is this thing performing as a stabilizer??
Jul 09, 2011, 03:53 AM
Registered User
cadders's Avatar
It's great, and that's even with vibrations in all axis maxed out...I'm woking on that though.
Cadders


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Maiden Reports 12345 Arizona Model Aviators 744 Oct 16, 2015 09:17 PM
Help! RVOSD thermal sensors rcmonster99 FPV Talk 16 Jun 20, 2011 10:21 AM
Discussion Weekend weather reports neck Arizona Model Aviators 13 Jun 10, 2011 04:59 PM
Discussion where are the Joe Nall horror "reports? guy hanson Radios 49 May 18, 2011 12:06 PM
Discussion Finally Fixed the Country Reports daboz Dynamic Soaring 5 May 16, 2011 02:51 AM