Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Oct 03, 2012, 02:21 AM
Registered User
Hi Jim,

you could put a small voltage regulator between the box and the transmitter. Should be no problem

Even you can use an existing brick...

http://shop.rc-electronic.com/e-vend...11&c=428&p=428

http://www.ebay.com/itm/NEW-Futaba-P...item4d0296d131

Best regards
Martin
Last edited by ktmraupe; Oct 03, 2012 at 02:28 AM.
Sign up now
to remove ads between posts
Oct 03, 2012, 05:43 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by JimDrew
It's a great platform, but I am not starting to look elswhere for a solution.
Did you mean to say "I am NOW starting to look elsewhere for a solution" ??
Oct 03, 2012, 11:21 AM
Xtreme Power Systems
ooops... yes, that was a typo! Thanks!
Oct 14, 2012, 01:39 AM
Suspended Account
Thanks for the info.
Oct 15, 2012, 09:46 AM
Registered User
Hi all,
Is there a way to read the telemetry data from the transmitter?
i2c serial interface?

regards
Thomas
Oct 16, 2012, 06:31 AM
Registered User
There is a way but I can't find the info right off. That is the way the Telemetry Display would receive data to be displayed. Here is the dev page:

http://www.xtremepowersystems.net/devinfo.php

Alan
Oct 22, 2012, 05:04 AM
Registered User
Yes, I know this page. I see nothing about transmitter telemetry. Data transfer, pin holes etc.
Was it in a planned release?
Thomas
Oct 22, 2012, 06:53 PM
Xtreme Power Systems
There are two ports available inside of the transmitter, specifically for transmitter mounted telemetry. Initially we were going to do that, but for legal reasons we didn't... we made a computer (laptop) based solution so that people wouldn't be looking at a screen instead of flying their aircraft. We were going to use Graupner's Smart Box, but Graupner is very slow and difficult to work with for things like this. So, I have a new box designed as a handheld unit (not transmitter mounted).
Oct 22, 2012, 11:43 PM
Stress Be Gone
GBR2's Avatar
I'd like it mounted on my transmitter.
Oct 23, 2012, 03:19 AM
Registered User
Have you given up on a computer solution? I hope not becayse I NEVER look at my transmitter until my model is safely on the ground. Else it may soon be stationary on the ground somewhere else.
Oct 23, 2012, 02:38 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by JimDrew:
There are two ports available inside of the transmitter,
This is very interesting!
I want to try to read data from this port to generate acoustic warnings. Not look at the unit and fly into a tree!
Is there an i2c serial interface?
Specifications?

Thanks for any info.
Thomas
Oct 24, 2012, 07:14 PM
Xtreme Power Systems
There are no published specifications yet, or even data actually available (without a firmware upgrade). We did show the Graupner box connected to a 9303 showing telemetry information at our trade shows. Nobody seemed too excited about it actually.

The handheld unit makes more sense to me. It could be attached to the transmitter if you really wanted to, but having you spotter hold it is a better idea. The handheld unit would give you all of the features of the XDP, and runs all of the same apps that the transmitter does... same CPU. So, you get a high resolution volt meter that measures 1000 times per second showing you the min/max/avg/current voltage, a servo driver, a servo programmer (Hitec), a PWM and PPM pulse decoder, a Castle compatible programmer (like a Castlelink), etc.

The ground based telemetry station is certainly not being abandoned.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Spektrum Telemetry Options VasMan Radios 1385 Jun 10, 2017 10:22 AM
Discussion The Quanum telemetry system starcad Vendor Talk 2 May 31, 2011 11:40 AM
For Sale Hitec Telemetry mr.x. Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Mar 09, 2011 03:01 PM
Discussion XC logger/telemetry equipment. FlyVA Cross Country Soaring 2 Mar 08, 2011 02:46 PM
Sold Hitec Aurora 9 TX&RX +HPP-22 + Telemetry Pack sold joe1l Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 2 Mar 07, 2011 04:09 AM